USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Adama sormazlar mı Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?
10-09-2022 16:01
Van

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İzmir'in yağı işgalinden kurtuluşunun sene dönümünde, Osmanlı devletini gaye meydan açıklamalara ilişkin, "24 medeniyete ev sahipliği yapmış nezdinde ülkeden lakırtı ediyoruz. Bunların hepsi, abuhava tarihimizin nezdinde parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı yağı denli görürseniz erkeğe sormazlar mı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?" dedi.

Programlara eklenmek şartıyla Van'a mevrut Kurtulmuş, partisinin il başkanlığında düzenlemiş bulunduğu basın toplantısında, dünyanın değme durumunda konuşu ve politik teessürat yaşandığını söyledi.

Küresel problemlerin çözümünde Türkiye'nin ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini özetleyen Kurtulmuş, ülkenin başta Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı andan itibaren görülmedik çelimli nezdinde balans politikası oluşturarak hem evren barışı düşüncesince rüya bulunan nezdinde abuhava aynı zamanda dünyada barışa revan yolu sert nezdinde biçimde kuvvetlendirme edecek nezdinde global oyuncu olma becerisini kazandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin, Rusya'yla Ukrayna ortada aslında itibaren pozisyonunu anlaşılan ettiğini, dü ülkeyle de konuşabilen az henüz hayattaki nezdinde tane abuhava kendisine bu manada sulh düşüncesince beklenti kapısı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "İstanbul'da meydana getirilen müzakerelerde sonuç nezdinde görüşmeye esna gelmişti. Bu manada Türkiye, ortaya koyduğu bu balans siyasetini inşallah evren barışı düşüncesince kullanacak ve beklenti ediyorum ki bu coğrafyada barışın sağlanması düşüncesince en ehemmiyetli çelim olma hususi durumunu sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Rusya ve gün batısı devletleri arasındaki katıksız taş yağı lambası lambası krizine de yer veren Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Maalesef bazısı garplı ülkeler, mevrut erke krizini hafife aldılar, bunu çözebileceklerini zannettiler. Rusya, vanayı az buçuk kıstı. Bir hafta içre erke fiyatlarının Avrupa'da dü katına çıktığını gördüm. Şimdi birlik da kışın öncesinde Avrupa'nın elden elden değme ülkesinde 'Nasıl erke tasarrufu yapabiliriz?' sanarak düşünüyorlar. Dünya şişman nezdinde erke kriziyle gönül rahatlığı karşıyadır. Türkiye bunu vaktinden geçkin gördü. Doğu Akdeniz'de ve Karadeniz'de katıksız taş yağı lambası lambası ve hidrokarbür kontrol faaliyetlerine himmet verdi. Şu an Akdeniz'de saha yağı ve hidrokarbür kontrol faaliyetleri bitmeme ediyor. Karadeniz'de bulduğumuz aşkın şişman nezdinde katıksız taş yağı lambası lambası kaynağından sonradan Akdeniz'de de katıksız taş yağı lambası lambası kaynaklarını bularak Türkiye bu manada dört başı mamur dünyanın çöküntü yaşamış bulunduğu süreçten minimum etkilenen ülkelerden biri olmaya bitmeme edecek."

"Türkiye, üreten, dış satım karşılayıcı abuhava olma önünde adımlarını atmaya bitmeme edecek"

Ukrayna ve Rusya ortada bitmeme fail savaştan ötürü yaşanmış bulunan hububat tedariki krizinin çözümünde Türkiye'nin ehemmiyetli gösteriş oynadığını hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin yalnızca özlük başının çaresine icra vekili nezdinde abuhava olmadığını hayattaki gelişimleri çözebilen nezdinde potansiyele eş bulunduğunu tabir etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın global nezdinde reis kendisine bu süreçteki tesirini ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, pandeminin ön günlerinden itibaren tahsil edilen tedbirlerle Türkiye'de ekonominin büyümeye bitmeme ettiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, "Bazılarının 'Büyüsek neye yarar, ne deme taşır?' söylediğini duygun gibiyim. Dünyada büyümeden, gelişmeden, güçlenmeden çelimli nezdinde iktisat olmaksızın halkının sorunlarının çözüldüğü nezdinde abuhava gördünüz mü? Bu manada Türkiye'nin bu senenin ön çeyreğinde 7,5, ikinci çeyreğinde 7,6 büyümeyle dünyada en aşkın büyüyen ikinci abuhava olması kayda bedel nezdinde gelişmedir. Türkiye, güçlü, üreten, dış satım karşılayıcı abuhava olma önünde adımlarını atmaya bitmeme edecek. En karlı biçimde bu süreçlerden çıkmasını başaracak." dedi.

Asgari ücretin iyileştirilmesi düşüncesince atılmış adımları hatırlatan Kurtulmuş, KDV indirimleri, devletin bazısı vergilerden vazgeçmesi ve malların ucuzlatılması denli tedbirlerin unutulmaması icap ettiğini tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Bakanlar Kurulu toplantısının peşi esna ehemmiyetli müjdeler vereceğini tamlayan Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vatandaşımıza çevrilmiş altı ehemmiyetli tedbiri aşkın şişman nezdinde ihtimalle paylaşacak. Böylece bu süreçte vatandaşımızın yükünü hafifletecek adımlar, arttırma tedbirler gündeme getirilecek. Yine benzeşim biçimde vatandaşımızın en şişman çilelerinden biri bulunan başta hane ve iş yerindeki kiraların baş döndürücü yüksekliğini önlemek, ters gelirli vatandaşın hane sahibi olmasını realizasyon buyurmak düşüncesince gine gelecek hafta içre 250 bin konutun ve 100 bin arsanın yurttaşlarımıza verilmesiyle ilişik Ankara'da nezdinde tanıtım gerçekleştirilecek." sanarak konuştu.

"Türkiye'de terör, nezdinde biçimde halkın gündeminden kalkmıştır"

Türkiye'nin baştan çelimli şişman nezdinde abuhava kendisine dolayısıyla bitmeme etmesi icap ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Amacımız ekonomide, iç politikada güçlü, demokrasisi sağlam, adalet ve hususiyet anlayışında dünyanın en ati ülkelerinden biri olan, içeride sosyal bütünlüğünü tümden sağlamış, yıldırı ve silahlı edisyon unsurlarından kurtulmuş, yurttaşlar ortada etnik, mezhebi ve apayrı farklılıklar yüzünden nazar boncuğu ayrımın kalmadığı, birlik manasıyla demokratik nezdinde Türkiye'nin nesir edilmesidir. Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Arnavut'un, Boşnak'ın bu ülkede canlı nazar boncuğu yurttaşın nezdinde diğerine taraf gözle bakmadığı, silahın gölgelerinin bu ülkenin üzerinde katiyen kalmadığı nezdinde Türkiye'yi bina buyurmak boynumuzun borcudur. İşte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde değme geldiğimizde geçmişle bulunan kıyası yapıyor ve Allah'a şükrediyoruz. Türkiye on seneler süresince yıldırı örgütleri yoluyla çalışır edilmiş 1,5 trilyon dolar konuşu kayba uğramış, 40 binin üzerinde insanını maatteessüf teröre kaybetmiştir. Niçin? Elin oğlu, elin gavuru hakeza istiyor. Bu ülkenin içre Türk-Kürt, Sünni-Alevi kavgası çıksın ve Türkiye bununla sayaç kaybetsin diye. Bu oyunu Allah'a aşkın şükür bozacağız. Bu semt halklarının birbirinden apayrı nezdinde kaderi yoktur. Türk'ün Kürt'ten, Kürt'ün Arap'tan, Arap'ın Acem'den apayrı nezdinde geleceği olamaz. Irak'ın, Suriye'nin, İran'ın, Türkiye'nin velhasıl dört başı mamur bu semt halklarının geleceği birliktedir, kardeşliktedir, ortaklaşmadadır. Bunu bildirmek düşüncesince çelimli nezdinde Türkiye kendisine ayakta durmayı ve koşmayı kendimiz düşüncesince ehemmiyetli görüyoruz. Bu manada o önceki günlerle baktığımızda deminden Allah'a aşkın şükür Çaldıran'ın en ırak köyünde şeb ½ si gidebiliyorsunuz. Allah'a aşkın şükür ahit Türkiye'de terör, nezdinde biçimde halkın gündeminden kalkmıştır. Kürt kardeşlerimiz senelerdir özlük ensesinde boza pişiren yıldırı örgütüyle arasına şişman nezdinde resmiyet koymuş ve yıldırı örgütünü dağa hapsetmiştir."

Millet İttifakı'nın cumhur reisi adayını açıklamamasını eleştiren Kurtulmuş, "Karşı tarafa adayınız ki sanarak sorduğumuzda 'Bu talibi yıpratırsınız.' diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan senelerdir siyasetin içre yıpranmıyor. 20 senedir bu ülkenin başlangıcında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak, ondan mı çekiniyorsunuz? 20 günde yıpranacak talibi da koymayın. Esas dava adayın ki olabileceği problemi değil, esasi dava Türkiye'yi kesinlikle yönetmesi gerektiğine değgin nezdinde düşün donanması içre olmamalardır." sanarak konuştu.

"Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi?"

Kurtulmuş, gazetecilerin, İzmir'in yağı işgalinden kurtuluşunun sene dönümünde, Osmanlı devletini gaye meydan açıklamalara bağlı sorusuna, şu cevabı verdi:

"Söyledikleri sözlerin parça denli değeri yoktur. Bizim denli şişman milletlerin yaşamı öykü okunması mümkün denli okunmaz. Bir hikâye gibidir. Her bölümünde apayrı nezdinde nesne anlatım edilir lakin bütünü birbirinin devamıdır. Osmanlı Selçuklu'nun devamıdır. Selçuklu öncekilerin devamıdır. Bu milletin devamını, tarihini hakeza öykü okuyucu denli okursanız nazar boncuğu anlamamış olursunuz. Osmanlı'yı Cumhuriyet'ten ayıracak nazar boncuğu nesne yoktur. Osmanlı da Cumhuriyet de bizimdir. Anadolu topraklarında canlı dört başı mamur medeniyetler bizimdir. 24 medeniyete ev sahipliği yapmış nezdinde ülkeden lakırtı ediyoruz. Bunların hepsi, abuhava tarihimizin nezdinde parçasıdır. Şimdi Osmanlı'yı yağı denli görürseniz erkeğe sormazlar mı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı subayı değil miydi? Yani daima bu arada bu millet, Birinci Dünya Savaşı'na girmiş, Kurtuluş Mücadelesi'ni vermiş, topu, tüfeği değil kazması, küreği sıfır nezdinde millet, 'Ya Allah.' demiş, ayağa kalmış. Çanakkale'de düşmanların hiçbirini hapis sokmamış, gavura eyvallah etmemiş, daima bu arada ayağa kalkmış ve en böylece o yıkılmış, dağılmış. Koskoca imparatorlukta gailesiz nezdinde cumhuriyeti kurmuş. Benim dedem de subaydı. Dedem de dört başı mamur savaşlara munzam gazi nezdinde subaydır. Osmanlı subayıdır. Osmanlı subayı olanların da içre olduğu, milletin içre bulunduğu nezdinde Kurtuluş Mücadelesi bırakılmış ve böylece gailesiz Türkiye Cumhuriyeti ile baş başa inşallah kıyamete denli bitmeme edecek bulunan sonuç devletini kurmuştur. 'Bu büyüklük bizim öteleri başkasının.' düşünmek 'Bu toprakların nezdinde parçası benim, öbürkü parçası başkalarına ait.' düşünmek gibidir. Bu tarihin değme sayfası bizim. Her sayfası haysiyet doludur. Eksikleri, yanlışlıkları vardır. Bugün de vardır, ferda da olacaktır lakin bizim denli güzel nezdinde milletin tarihini parçalara bölerek açmak aşkın şişman nezdinde talihsizliktir. Bu, milletin tarihinden nazar boncuğu nesne anlamamak demektir. Kurtuluş Mücadelesi'nin içerisinde arazi alanları saygıyla, dualarla anıyoruz. Bu manada gailesiz Türkiye, kıyamete denli inşallah sürgit yaşayacaktır. Ara esna hakeza aksaklık efkâr çıkabilir, buna karşın Türkiye, henüz ileriye gidecek, henüz çelimli olacaktır."

Konuşmaların peşi esna AK Partiye eklenen doyum önderlerine rozetlerin takıldığı programa, AK Partili Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve partililer katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler