USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: Ürettikçe gelişigüzel nesne dengelenecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, "Ürettikçe rastgele obje dengelenecek. Çok bariz ve belirgin biçimde görüyoruz ki bu konuşu tazyik işini politik sıkıştırmaya döndürmeye çalışıyorlar ancak Türkiye bunu da aşacak, yenecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: Ürettikçe gelişigüzel nesne dengelenecek
16-12-2021 16:59
Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AA muhabirine, Bitlis'te evvel gerçekleştirdiği değinme ve incelemelerle ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Kentte dokuma ve ihracata müteveccih kablo sistemleri dair yatırım gerçekleştirmek talip dü iş insanı ile müzakere yaptıklarını tamlayan Demiröz, şöyleki konuştu:

"Eren Holding çeşidinden inşası bitmeme fail kozadan ip istihsal fabrikasını inceledik. Fabrika çabucak ilerlemiş. Kiler Holdingin de burada yatırım yapacağını öğrendik. Buna aşırı sevindik. Kiler Holding'in yatırımı da ayrımsız çapta olacak. Orada da kozadan ip üretilecek. Bunları yukarı fazladan koyduğumuzda kısaca 2 bin ile 2 bin 500 ferdin istihdamı yalan konusu. Bu aşırı güzel. BETAV'a devredilen arıcılık tesisine de gittik. BETAV, burada yatırım yaparak Bitlis balını tanıtacak. Bitlis balını ek altın mahsul durumuna getirecek. Balı kahvaltılık mahsulat durumuna getirerek paketleyecek. Bunun düşüncesince düzentileme başlattıklarını gördük. Tesisin indinde hususi ortak kolej yapacaklar."

Üniversitede arıcılık kısmı açılması ve ortak enstitü kurulmasını planladıklarını aktaran Demiröz, kente tababet fakültesi kazandırılması düşüncesince de başlangıçta YÖK Başkanının birlikte Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ile görüştüklerini anımsattı. Demiröz, "Tıp fakültesi kazanımıyla ilgilendiren emekleri başlattık. Fiziki düzlem kendisine da üniversitenin girişinde sağda evvel meydana getirilen binayı yıkıp hesabına tababet fakültesi binası yapılması kararını aldık. Fakültenin laboratuvarı ve cihazları kurulacak. Bu arada YÖK'ten müsaade arzu edilecek. Üniversite düzenli uran alanında de dizge erdemli okulu açmayı planlıyor. Onun da yerini belirledik. Üniversite yürütülecek icraat sonrası El-Aman Hanı'nda da kütüphane, film seti, kültürle ilgilendiren alanlar oluşturacak." sanarak konuştu.

Ahmet Eren'in Bitlis'e bilgili bulunan Şerifbey Tepesi'nde 50 yataklı vagon vagon ortak butik otel yapılması sözünü verdiğini tamlayan Demiröz, bunun çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bitlis Deresi Islah projesi kapsamında site merkezinde ölçülü emekleri incelediklerini tamlayan Demiröz, "Dere üzerinin açıldıktan ahir akıbet vaziyetini inceledik. Yukarıdan aşağıya derece dolaşarak o güzelliği gördük. kent ortaya çıkmış. Tarihi site geleceğe kalıt duracak şekle gelmiş. Ocak ayının başlangıcında derenin ıslahı ile ilgilendiren münakasa yapılacak. Emeği geçenleri kutluyorum. Gerçekten Bitlis'in geleceği parlak. Bu zamanı şehre noktayı ve ecnebi misafirlerin istikbaline inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bunu da aşacak, yenecek"

"Ekonomi düşüncesince yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım diyoruz. Bugün yaptığımız ve gider ettiğimiz çaba kusursuz da bu kuartet düzene uyuyor." diyen Demiröz, şunları söyledi:

"Ürettikçe değme bilinçlilik dengelenecek. Türkiye'de etraflı göstergelerin dobra bulunduğu ortak çağda hoppadak kurla ilgilendiren ortak dalgalanmanın bulunduğunu görüyoruz. Çok bariz ve belirgin biçimde görüyoruz ki bu iktisadi tazyik işini siyasal sıkıştırmaya döndürmeye çalışıyorlar boydak Türkiye bunu da aşacak, yenecek. Çünkü bu dünya aşırı şeyler gördü. Sıkıntı mevcut ancak bunun çaresi AK Parti'dir. Ben onu görüyorum. Vatandaşlarımızla temaslarımız oldu. Fiyat yüksekliğinden yakınma edenler mevcut boydak kılıç de az ve bağan gelirli insanlarımızın gelirlerini artırarak enflasyonla savaş edeceğiz."

Demiröz, evvel şehirde Eren Holding çeşidinden inşası bitmeme fail ip fabrikasında, El-Aman Hanı, Şerifbey Tepesi, İsmail Eren Spor Kompleksi, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfına (BETAV) devredilen emektar arıcılık tesisi ile öz düzelti çalışmalarında araştırmalarda bulunmuştu.

Demiröz ve beraberindekiler, Valilik, Bitlis Eren Üniversitesini de ziyaret etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler