USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "CHP'nin vasilik dilini ve köksüz siyasetini alışkınlık durumuna getirdiğini, bunun Millet İttifakı ortada da çabucak yayıldığını" söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi
18-10-2021 15:43
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Hamza Dağ, parti umumi merkezinde düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Siyasi cinayetler işleneceği iddialarının gündeme getirildiğini hatırlatan Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşidinden işyar ve bürokratlara müteveccih tehditlerin ortaya konulduğunu belirtti.

Bunların politikacı ortamı germeye çevrilmiş adım bulunduğunu vurgulayan Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "siyasi cinayet" iddialarıyla ilişik avukatları kanalıyla yargıya başvurduğunu anımsattı.

Dağ, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının konkre bazısı fikir ve fikirleri var ise onları kamuoyuyla kesinlikle paylaşması gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, politikacı kıya iddialarına müteveccih 2016'da da izah yaptığını hatırlatan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun eş süredir çekmiş olduğu videoları kamuoyuyla paylaştığına ayraç etti. Hamza Dağ, "Bir videosunu da PKK ve FETÖ'ye ayırmasını kaynak ediyorum." niteleyerek konuştu.

HDP'nin TBMM'ye doğacak tezkerelere bağlı "hayır" oyu kullanılmasına müteveccih aykırılık partilerine davet cihazı yaptığının belirtilmesi üstünde Dağ, askerlerin dünya haricinde fariza alabilmesi düşüncesince Meclise betik sunulması icap ettiğini bildirdi.

Dağ, bu tezkerelere müteveccih HDP'nin bağlaşma ortaklarına davet cihazı yaptığını, bu çağrıya ne yanıt verileceğinin görüleceğini dile getirdi.

PKK'ya, DEAŞ'a müteveccih değerli operasyonların ortaya konulduğunun altını çizen Dağ, operasyonların bitmeme etmesi, terörün ortadan kaldırılması düşüncesince çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Hamza Dağ, bu konudaki tezkerelerin Meclise geleceğini, ne eş davranış sergileneceğinin görüşmeler esnasında görüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, partileri ittifakları saydam halde hazırlamaya irsal ettiğini özetleyen Dağ, bunun da birbirine benzemeyen aykırılık partilerinin politika ortaya koyamamasına sebebiyet verdiğini, muhalefetin emektar sistemi özlediğini vurguladı.

Sosyal iletişim araçları platformlarıyla ilişik istifham üstünde Dağ, toplumsal iletişim araçları platformlarıyla ilişik eş düzenlemenin bahis konusu olmadığını, asılsız ve dezenformasyonun ortadan kaldırılması ve azaltılması düşüncesince emek vermek yaptıklarını bildirdi.

Hamza Dağ, "Erken seçme çağrısı aykırılık çeşidinden daima dile getiriliyor. Uzun zamandır azaldı. Çünkü bu konudaki beklentilerin ortaya çıkmadığını görmüş oldular. Muhalefetin, özlük içerisindeki farklılıkları, çekişmeleri, kavgaları ortadan kaldırmak, derinlemesine müddet de bunu yürütemeyeceği düşüncesince hakeza eş çağrısı var. Bu çağrının gerçekleşmesi cins değildir." halinde konuştu.

"Bizim düşüncesince de şaşırtı olmadı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise aykırılık partilerinin eş süredir savrulma yaşadığını söyleyerek, şu halde bitmeme etti:

"Kılıçdaroğlu'nun akıbet açıklamalarının düzgün olmadığını, anne aykırılık liderinin CHP'nin politikacı refleksini eş kere şimdi bizlere hatırlattığını, bizim düşüncesince de şaşırtı olmadığını tabir eylemek isterim. Bu dünkü değil. CHP, değme dönem, değme fırsatta vesayetin dilini kullanıyor. Böyle eş politikacı harekettir. Son devirde dediği değme obje CHP'nin özlük özüne dönüştür."

CHP'nin camiası nefrete çağırma fail eş politika dili düz yazı etmeye çalıştığını aktaran Kandemir, bunu kaygıyla izlediklerini tabir etti.

Kılıçdaroğlu'nun politikacı cinayetler işleneceğine müteveccih iddialarda bulunduğunu, bürokrasiye çevrilmiş "başkaldırı" çağrısı yaptığını kail Kandemir, bunun eş CHP geleneği bulunduğunu kaydetti.

"Yalan siyasetinin sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz"

Yaşananların Türkiye siyaseti açısından sıkıntı donör olduğuna dikkati çekici Kandemir, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"CHP akıbet devirde hemen vasilik dilini değil, asılsız siyasetini de alışmışlık biçimine getirmiş eş politikacı hareket. Bu, aykırılık partileri arasında, Millet İttifakı ortada çabucak yayılır bir duruma geldi, koronavirüsten şimdi çabuk yayılıyor. Eskiden siyasetin eş prensibi vardı. Bir şeyi hata söylüyorsunuz, hata bilim edinmişseniz tek değilse çıkıp bununla yüzleşip, sağlıksız dudak da olsa bozukluk dilerdi siyaset. Bugün ne Kılıçdaroğlu'nda, ne de bağlaşma ortaklarında hakeza eş obje görüyoruz. Bu tiksinme dili ve asılsız siyasetinin asıl ve esas karşısında sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz."

AK Parti'nin oy oranlarının da muhalefetin diline dolandırıldığını kail Kandemir, AK Parti'nin iri eş politikacı cereyan bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin değme yerinde, değme mahallesinde AK Parti siyasetini söylemeye bitmeme edeceklerini bildiren Kandemir, partilerinin dünkü eş politika dili düz yazı ettiğini aktardı.

AK Parti'nin gönüllere isteyen bulunduğunu tabir fail Kandemir, partilerinin camianın değme kesiminden üyeye eş olduğuna değindi.

Erkan Kandemir, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin unsur sayısı CHP'nin oy oranından şimdi yüksektir. Sadece üyelerimiz bizlere oy verseler CHP'den şimdi aşkın oy düzlük eş politikacı hareketiz. AK Parti'nin, 2023 seçimlerine giderken çağ 11,5 milyona DOĞRU üyesi 15 milyona tamam olacak. Bir seferberlikle, üyelerimizle beraberce 2023 seçimlerine AK Parti damgasını vurmuş olacak. Biz milletimizin hissiyatını strateji fail ve buna eş bulunan eş politikacı hareketiz. Milletimizin hüzünlerini Genel Başkanımıza aktarma eylemek teşkilatların vazifesi. Gerek teşkilatlarımız, icap umumi merkezden sahaya gönderdiğimiz, yurttaşlarımızın ortada dolaşan tebdili giysi ekiplerimiz üstünden ağır eş emek vermek yürütüyor, raporluyor ve umumi başkanımıza bildirme ediyoruz. Milletimizin sıkıntılarının farkındayız."

Soru üstünde Kandemir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ilerleyici günlerde muhtelif illere ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi.

Erdoğan'ın gayrı politikacı parti liderlerinden ayrımlı bulunduğunu tabir fail Kandemir, "Bizde temaşa olmaz. Şimdi İYİ Parti'de görüyoruz, Sayın Akşener eş yere gidiyor veya Meclis kürsüsüne birtanesini çağırma ediyor. Bir bakıyorsunuz eş tiyatronun parçası. Bizde anca tiyatrolar olmaz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler