USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti eğitimi yarıda küsurat hanımlara müteveccih yetişek seferliği başlattı

Emine Erdoğan, Nerede Kalmıştık..." Eğitim Seferberliği Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle 81 ilimizde, belirgin talim liselerimiz ve ahali terbiye merkezlerimiz, hanımlarımızı hem şehadetname sahibi meydana getirecek aynı zamanda mesleksel maharet kazandıracak." dedi.

AK Parti eğitimi yarıda küsurat hanımlara müteveccih yetişek seferliği başlattı
29-09-2021 16:55
Ankara

Emine Erdoğan'ın himayesinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca başlatılan "Nerede Kalmıştık..." Eğitim Seferberliği Projesi'nin lansman toplantısı yapıldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile davetliler katıldı.

Emine Erdoğan, burada icra ettiği konuşmada eğitimin beraberinde camianın yegane kuvvet deposu olduğunu, hükûmetin icraatlarında bu hassasiyeti en ön sıralara taşıdığını belirtti.

Gerek eğitimde meydana getirilen reformlarla, gerekse sağlanan punt eşitliğiyle okullaşma oranının oldukça beraberinde hayli biçimde arttığını tabir fail Erdoğan, bugüne denli çırçıplak maşer kuruluşlarıyla "Haydi Kızlar Okula", "Ana-Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" denli nice kampanya düzenlediklerini, bu çalışmaların sayımsız insanoğlunun yaşamını olağanüstü biçimde değiştirdiğini şahsen gördüğünü anlattı.

Emine Erdoğan, "Şimdi de hepimize şişman beraberinde cümbüş veren 'Nerede Kalmıştık...' projesini yaşama geçiriyoruz. Bir nedenle eğitimleri yarıda artan hanımlarımız ve kız çocuklarımız, okula, kaldıkları yerden bitmeme edecekler." niteleyerek konuştu.

"İnsan meslek sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü adına yaşar"

Yarım artmış yolculukların insanların özelinde hararetli anlamları bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "İnsan müteaddit yaşına gelirse gelsin, meslek sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü adına yaşar. Bu projeyle 81 ilimizde açıkça talim liselerimiz ve ahali yetişek merkezlerimiz, hanımlarımızı hem icazet sahibi meydana getirecek hem de mesleksel maharet kazandıracak. Ayrıca gayrimenkul haricinde canlı yurttaşlarımız ve soydaşlarımız da 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan yararlanma edebilecek." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, bu süreçte AK Parti'li avrat milletvekilleri, AK Parti avrat kolları başkanları ve saylav eşlerinin de fahri "eğitim rehberi" adına bayanların yanlarında bulunacaklarını, onları bu şişman atılımda bekâr bırakmayacaklarını söyledi.

"Eğitimli kadın, aileden çelimli topluma geçişi sağlayıcı en ehemmiyetli aktördür"

Yeterli eğitimi düzlük kadınların, aileden çelimli topluma geçişi sağlayıcı en ehemmiyetli bey oyuncular bulunduğunu vurgulayan Erdoğan konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Kadınlar bire beraberinde sürede toplumlarının aynasıdır. Köklerimize baktığınızda, uygarlık anlayışımızda kadının en fevk mertebede bulunduğunu görürüz. Anadolu'da kadının, içtimai ve kazançlı yaşamın önde mevrut beraberinde parçası bulunduğu hakikattir. Bacıyân-ı Rûm kısaca Anadolu Kadınlar Birliğinin topluma istikamet veren konumları ahit caba sangılık vericidir. Yüzyıllar öncesinde zanaatla ilgilenmişler, noktayı ulaşınca el müdafaası yapmışlardır. Sosyal sorunlara eğilmişler, dayanışmanın, el uzatmanın, birbirini kalkındırmanın en elleme örnekliklerini sergilemişlerdir. Gençlere sefer göstermişler, yetimlere cemaat çıkmışlar, yaşlıları dulda etmişlerdir. Maddi başağrısı içerisindeki bireylere kazançlı küşayiş sağlayacak teavün kanalları oluşturmuşlardır. Kadınlarımız, bu mirasa rastgele fasıl cemaat çıkmış, Kurtuluş Savaşı'nda, beraberinde ülkenin baştan doğuşunda ve geleceğe attığı adımlarda tartışmasız örnekler sergilemişlerdir."

"Proje, istihdam paylarını da artıracak"

Projenin, bayanların bilim ve becerileri denli istihdam paylarını da artıracağını aktaran Erdoğan, "Güçlü hanımlar çelimli ailelere, çelimli aileler ise bileği bükülemez beraberinde topluma dönüşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Emine Erdoğan, hemen Türkiye'de değil dünyanın rastgele durumunda bayanların yetişek haklarından ekonomik, siyasal yahut maşeri nedenlerle yoksun olduklarına dikkati çekti.

Dünyadan ahit tahminî 132 milyon kız çocuğunun yetişek hakkını kullanamadığına ayraç fail Erdoğan, bunun 34 milyonunun ilkokul, 30 milyonunun rüştiye ve 67 milyonunun ortaöğretim seviyesinde eğitimi yarıda artmış veya hiçbir başlamamış kızlardan oluştuğunu bildirdi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in rakamlarına göre, global adına 796 milyon kıraat yazması sıfır insanoğlunun üçte ikisinin hanımlar olduğuna ayraç ederek, "Bu insanların yetişek hakkına kavuştuğu beraberinde evren elbette olurdu? Bir düşünelim mi? 796 milyonun süresince kıraat öğrenen, 132 milyonun süresince yeni baştan okula revan kadının rastgele biri, karanlıkları aydınlatacak birer tarih olurdu elbette. Kendi ülkemizde, yetişek hakkını tamamlamamış biricik beraberinde avrat veya kız evladı bırakmamak, hemen bizlere değil, dünyanın aydın istikbaline de yatırımdır." halinde konuştu.

"Bu cesareti göstermenizi istiyorum"

Kadınlara ve kız çocuklarına seslenen Erdoğan, "Eğitiminiz ne nedenle sağlıksız artmış olursa olsun, kendinizi temin serüveniniz hala bitmeme ediyor. Hayatta geç kalınmayan nadir şeylerden biri, eğitimdir. İnsan rastgele yaşta, baştan başlayabilir. Sizden de bu cesareti göstermenizi istiyorum." dedi.

Emine Erdoğan, projeyi hazırlayan AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı ve alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Bakan Yanık: İnsan kaynağımızın elan da zenginleşeceğine inanıyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da projeden duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirerek, muhtelif sebeplerle sağlıksız kalan, akamete uğrayan beraberinde işi itmam ihtimalinin, arada sırada toy başlangıçlardan elan motive edici ve elan cümbüş donör olabildiğini tabir etti. Bakan Yanık, ahit de anca beraberinde başlangıcın enerjisiyle beraberinde arada olduklarını söyledi.

Derya Yanık, Türkiye'nin rastgele sabık çağ ayrımlı bölgelerde toy başarılara imza attığını vurgulayarak, bu başarıların hararetli beraberinde mesai ve azimle çalışmanın kararında geliştiğini ve bunun da rast olmadığını belirtti.

Bütün vatandaşlara, çıkarlarını elleme yetiştirebilecekleri yetişek olanakları sunmayı hedeflediklerinin ve bu mevzuda belkili olduğunca aşırı kişiye ulaşmaya çalıştıklarının altını çizen Yanık, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böylelikle rastgele birimizin, şahıs hedeflerini gerçekleştirirken bire beraberinde sürede ülkemizin gelişimine de en gelecek kurda yarar sağlayacağına inanıyoruz. Bu manada biricik beraberinde kişiyi bile geride bırakmadan tekâmül çabası içindeyiz. Kız evlatları ve bayanların sağlıksız artan eğitimlerinin tamamlanmasıyla insanoğlu kaynağımızın elan da zenginleşeceğine inanıyorum. Nerede Kalmıştık Projesi'ni de hakeza beraberinde idealin yansıması adına görüyorum.

2000'li zamanlarda kıraat yuvarlak seferberliği ile örgün öğrenimden ırak artmış nice kadın, kıraat yuvarlak öğrenerek toy yazışma ve istihsal yollarıyla buluşmuş, böylelikle rastgele birinin hayatında görülmemiş afak belirmiştir. Saygıdeğer Hanımefendi himayesinde gerçekleşen 'Haydi Kızlar Okula', 'Ana-Kız Okuldayız' denli kampanyalar, bayanların ve kız evlatlarının hayatında mükemmel adına bu etkiyi yapmıştır."

"Kadınlarımızın, eğitimin rastgele evresinde en fevk seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz"

Herkesin, hem kendisinin hem ülkesinin ve milletinin iyiliğine katkıda bulunabileceği beraberinde kabiliyeti bulunduğunu tamlayan Yanık, "Bu inançla, hükümetlerimiz çağında hizmetlerimizin odağına aldığımız kişiye ve insanlığa hayır projelerle elde etmek talip herkesin, avrat koca ayırmaksızın desteklenmesi sağlanmıştır. 83 milyonluk nüfusumuzun tahminî yarısını gerçekleştiren kadınlarımızın okuryazarlık bilhassa kazanmak kıl payı eğitimin rastgele evresinde en fevk seviyelere ulaşmasını hedefliyoruz." niteleyerek konuştu.

Bakan Yanık, okullaşma ve okuryazarlık oranlarında akıbet 18 yılda ehemmiyetli artışlar sağlandığı tabir ederek, "TÜİK verilerine göre, 6 gözyaşı giysi avrat özlük arasında okuryazarlık payı 2002 senesinde yüzdelik 79,9 iken 2020'de bu miktar yüzdelik 95,5'e yükseldi." bilgisini paylaştı.

Eğitim destekleri ile kız öğrencilerin okuldan infirak oranlarının düşürülmesini de sağlamaya çalıştıklarına ayraç fail Yanık, elleme yetik rastgele insanın, ulusal servetin aşırı kalburüstü beraberinde unsuru bulunduğunun altını çizdi. Yanık, elleme eğitimin, istihdam imkanlarına erişmeye ve bu imkanın çeşitlenmesine punt sağladığını, elleme yetişek ve elleme istihdama vasıl kişilerin, maşeri refaha katkısının da çoğaldığını kaydetti.

"Birimiz hepimiz, bizler birimiz denli kuvvetliyiz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca uygulamaya konulmuş bulunan ve 2018-2023 yıllarını havi "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nda, bayanların düzentileme yaşamının rastgele bölgesine mükemmel ve devimsel katılımının sağlanmasının hedeflendiğini hatırlatan Yanık, bu hedefle bayanların mütebeddil iş gücü sahası dinamikleri doğrultusunda kazançlı yaşamda elan beraberinde tomar uydurma sahibi olması düşüncesince çalışıldığını vurguladı.

Her 5 yılda beraberinde yaptırılan Türkiye Aile Yapısı Araştırması'nın, içtimai iane meydana getirilen ailelerde bayanların şişman çoğunluğunun iş gücüne katıldığını gösterdiğine dikkati çekici Yanık, "Sosyal yardım, hanımlarda gerçekli suretle üretime katılmayı tetikliyor. Kadınlar, beraberinde içtimai iane almışlarsa beraberinde müddet sonradan çıkarlarını beraberinde biçimde istihsal bandının içerisine karışma ika zorunluluğu duyuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal yardımların, bayanların istihdamına, çocukların, bilhassa kızların eğitimlerini sürdürmelerine ehemmiyetli imdat sunduğunu vurgulayan Yanık, "Bir zincir, en eneze halkası denli güçlüdür. Birimiz hepimiz, bizler birimiz denli kuvvetliyiz. Bu nedenle şahıs potansiyelini açığa çıkarmış, düşlerini gerçekleştirmiş, hedeflerine erişmiş rastgele insan, rastgele birimiz düşüncesince şişman beraberinde kazanımdır. Var bulunan kabiliyetleri kuvvetsiz artan biricik beraberinde can ise bu evren düşüncesince ağır beraberinde kayıptır." ifadesini kullandı.

Yanık, insanoğlunun görüntü etmiş bulunduğu müddetçe yaşadığını, yenilendiğini ve tazelendiğini dile getirerek, "Devleti yaşatacak olanlar da hayalleriyle beraberce değerlerine cemaat çıkanlar, insanların iyiliğine fonksiyon edenler ve sabırla hedeflerine yürümeyi sürdürenlerdir." dedi.

Projede emeği geçen, devimsel ve fahri adına fariza düzlük her kişiye teşekkürname fail Yanık, "Kolları sıvayarak 'haydi baştan başlıyoruz, nerede kalmıştık' diyen hanımlara başarılar diliyorum, başaracaklarından da aşırı eminim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler