USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Çocuk teslimi yahut çocukla ferdî alım satım kurulmasına ilişkin anlatma yahut tedarik kararının hesabına getirilmesini engelleyenler sıkı düzen hapsiyle cezalandırılacaktır” dedi.

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu
02-11-2021 17:36

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, anayasa teklifi sahibi Tokat saylav Mustafa Arslan ile beraberce matbuat açıklaması yaptı. Ünal, Beşinci Yargı Paketinin 54 özellik ve 8 kanunda başkalık içerdiğini söyleyerek, teklifin dü asıl başlığı içerdiğini tabir etti. Ünal, yürütme ve iflasta elektronik satışı düzenleyen, çağımız teknolojisini dikkate alarak yaptığımız tensikat toprak aldığını belirterek, levent boylu süredir kamuoyunun gündeminde bulunan bebek teslimine ilişikli ehemmiyetli ve insancasına tensikat bulunduğunu kaydetti.

Ünal, İcra ve İflas Kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin alacaklı ve verecekli arasındaki alıngan yarar dengesinin şimdi çelimli ortak halde korunmasını ve yürütülmesini sağlayacağını söyleyerek, “Bu kapsamda yürütme sistemimizde bulunan bulunan mahcuz malın mezat salonlarında satışına ilişikli yürütüm kaldırılmaktadır. Bugün mahcuz malın satılmasında geçmiş elektronik ortamda pey sürülmekte fakat sürecin tamamlanması mezat salonlarında meydana getirilen satışla beklenir olmaktadır. Mezat salonlarında meydana getirilen adanmış haysiyetiyle pratikte sert baş döndürücü yakınmalar gır konusudur. Teklifle, mezat salonlarındaki ihaleden vazgeçilmekte ve topu topu proses elektronik ortamda başlayıp bitirilmektedir. Bu suretle mahcuz malın mesabesinde satılması bahis konusu olacak ve böylece verecekli borcundan kurtulacak ve alacaklı da alacağına şimdi tez ortak halde kavuşacaktır.

İhaleye ortaklık sayısının ortak tomar olması sebebiyle, tahsil edilen mallar rayiç değerinden satılabileceği için, borçlunun da mülkü vasıtasız mesabesinde çıkmak olacaktır. Bir bambaşka ehemmiyetli organizasyon ise borçluya mahcuz malını satabilme olanağı tanınmasıdır. Bu sayede verecekli mahcuz malını, cebri adanmış adına zat isteme ve ihtiyarıyla dilediği insana satabilecektir. İcra sistemiyle ilgili ortak bambaşka ehemmiyetli dava da ihalenin feshi talebinin kötüye kullanılması haysiyetiyle alacaklının, borçlunun ve münakasa alıcısının manzume ortamında kıygın olmasıdır. Kişiler ihaleye katılıp, pey sürmekte sonradan da, ihalenin feshini arzu etmekte, şimdi sonradan da dağıtılma döneminin uzayacağını da bilerek, mülkü ihaleden bölgeye gidip, dağıtılma talebinden ricat karşılığı, mahsus oranda mal istemektedirler. Bunun üzere uygulamadan kaynaklı mesail çözümleme edilmiş ve bu sorunlara analizör üretilmiştir” bilgilerini verdi.

"Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde geçerli çetin istimal usulü kaldırılacaktır"

Çocuk haczi denilen usulle ait kendisine Ünal, “1932 yılından buyana geçerli bebek teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına müteallik anlatma yahut tedarik kararlarının adına getirilmesine ilişikli kökler yürütme sistemi dışına çıkarılmakta ve Çocuk Koruma Kanunu kapsamına alınmaktadır. Hukuk sistemimizde bebek teslimine ve çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli ilamlar ve tedarik kararları, yükümlüsü çeşidinden rızayla adına getirilmediği takdirde İcra ve İflas Kanunu gereğince yürütme daireleri yoluyla güçlükle adına getirilmektedir. Bu usul, çocuğun faik yararına fonksiyon etmekte ehliyetsiz kalmakta ve ortalık ortada dünkü ihtilaflara hastalık olmaktadır. Bu değişiklikle bebek teslimi ve şahsi alım satım kurulmasına müteallik işlemlerde evlatların örselenmemesi, ruh bilimi ve bedenî hareket sürecinde asıl yahut babasının muhabbet ve şefkatini aldığı kadar hissetmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Değişiklik ayrımsız sürede anne babalar açısından da üvey asıl yahut atalık duygusunun tatminini sağlamayı hedeflemektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına ilişikli fariza yürütme dairelerinden alınmakta ve Adalet Bakanlığının fonksiyon ünitesi bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ilişikli dışarılık ünitesi bulunan adli dayanaklık etmek ve kıygın hizmetleri müdürlüklerine verilmektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına müteallik işlemler çocuğun faik yararı gözetilerek psikolog, pedagog, toplumsal çalışmacı, bebek gelişimci ve delil hoca üzere uzmanlar aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Çocuğun asıl yahut babasıyla görüştürülmesine ilişikli işlemler parasız bir duruma getirilecek, bu kapsamda masraf alınmayacak ve yapılacak topu topu masarif mutluluk bütçesinden karşılanacaktır. Çocuk teslimine yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına müteallik işlemler çocuğun örselenmesine hastalık olamaz halde ekol ve yetiştirme yurdu üzere mekanlarda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda topu topu amme kaynakları tahsis edilecektir. Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde geçerli çetin istimal usulü kaldırılacaktır "dedi.

"Kişisel alım satım kurulmasına müteallik kararın gerekleri adına getirilmezse otorite hakkı değiştirilebilecektir"

"İlam yahut tedarik kararlarının yürütme aracılığıyla güçlükle adına getirilmesi esnasında devir hin istenmeyen sahneler ortaya çıkmakta, bu gestalt bağlanmış ve görsel iletişim araçları ile toplumsal iletişim araçları platformlarında bilgi ve kamuoyunda ağız dalaşı konusu kendisine çocuğun örselenmesine kere açabilmektedir" diyen Ünal, "Çocuk teslimi yahut çocukla şahsi alım satım kurulmasına müteallik anlatma yahut tedarik kararının adına getirilmesini engelleyenler düzen bağı hapsiyle cezalandırılacaktır. Kişisel alım satım kurulmasına müteallik karara karşıt davranılmasının önlenmesi üzere şahsi alım satım kurulmasına müteallik kararın gerekleri adına getirilmezse çocuğun menfaatine karşıt olmamak kaydıyla otorite hakkı değiştirilebilecektir. Bu özellik şahsi alım satım kurulmasına müteallik kararda taraflara uyartı edilecektir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler