USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Çocuk teslimi yahut çocukla ferdî alım satım kurulmasına ilişkin anlatma yahut tedarik kararının namına getirilmesini engelleyenler düzen bağı hapsiyle cezalandırılacaktır” dedi.

AK Parti 5'inci Yargı Paketini Meclis'e sundu
02-11-2021 17:36

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, anayasa teklifi sahibi Tokat saylav Mustafa Arslan ile beraberce matbuat açıklaması yaptı. Ünal, Beşinci Yargı Paketinin 54 özellik ve 8 kanunda fark içerdiğini söyleyerek, teklifin dü asal başlığı içerdiğini anlatım etti. Ünal, yürütme ve iflasta elektronik satışı düzenleyen, zamanımız teknolojisini dikkate alarak yaptığımız tensikat toprak aldığını belirterek, derinliğine süredir kamuoyunun gündeminde bulunan bebek teslimine ilişikli ehemmiyetli ve insanca tensikat bulunduğunu kaydetti.

Ünal, İcra ve İflas Kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin alacaklı ve verecekli arasındaki alıngan yarar dengesinin elan çelimli müşterek halde korunmasını ve yürütülmesini sağlayacağını söyleyerek, “Bu kapsamda yürütme sistemimizde bulunan bulunan mahcuz malın mezat salonlarında satışına ilişikli yürütüm kaldırılmaktadır. Bugün mahcuz malın satılmasında evvel elektronik ortamda pey sürülmekte fakat sürecin tamamlanması mezat salonlarında meydana getirilen satışla muhtemel olmaktadır. Mezat salonlarında meydana getirilen adanmış hasebiyle pratikte sağlam baş döndürücü yakınmalar gır konusudur. Teklifle, mezat salonlarındaki ihaleden vazgeçilmekte ve tamamı proses elektronik ortamda başlayıp bitirilmektedir. Bu suretle mahcuz malın mesabesinde satılması bahis konusu olacak ve böylece verecekli borcundan kurtulacak ve alacaklı da alacağına elan tez müşterek halde kavuşacaktır.

İhaleye iştirak sayısının müşterek tomar olması sebebiyle, tahsil edilen mallar rayiç değerinden satılabileceği için, borçlunun da mülkü vasıtasız mesabesinde çıkmak olacaktır. Bir apayrı ehemmiyetli organizasyon ise borçluya mahcuz malını satabilme olanağı tanınmasıdır. Bu sayede verecekli mahcuz malını, cebri adanmış namına zat isteme ve ihtiyarıyla dilediği insana satabilecektir. İcra sistemiyle ilgili müşterek apayrı ehemmiyetli dava da ihalenin feshi talebinin kötüye kullanılması hasebiyle alacaklının, borçlunun ve tenkis alıcısının cümle içre kıygın olmasıdır. Kişiler ihaleye katılıp, pey sürmekte sonraları da, ihalenin feshini arzu etmekte, elan sonraları da dağıtılma periyodunun uzayacağını da bilerek, mülkü ihaleden bölgeye gidip, dağıtılma talebinden ricat karşılığı, anlaşılan oranda dünyalık istemektedirler. Bunun kabil uygulamadan kaynaklı mesail çözümleme edilmiş ve bu sorunlara analizör üretilmiştir” bilgilerini verdi.

"Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde geçerli çetince istimal usulü kaldırılacaktır"

Çocuk haczi denilen usulle ilgilendiren adına Ünal, “1932 yılından bu yana geçerli bebek teslimine yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli bildirme yahut hazırlık kararlarının namına getirilmesine ilişikli kökler yürütme sistemi dışına çıkarılmakta ve Çocuk Koruma Kanunu kapsamına alınmaktadır. Hukuk sistemimizde bebek teslimine ve çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli ilamlar ve hazırlık kararları, yükümlüsü kabilinden rızayla namına getirilmediği takdirde İcra ve İflas Kanunu layıkıyla yürütme daireleri yoluyla güçlükle namına getirilmektedir. Bu usul, çocuğun yüksek yararına iş etmekte çıtırbom kalmakta ve çevre ortada dünkü ihtilaflara hastalık olmaktadır. Bu değişiklikle bebek teslimi ve zatî alışveriş kurulmasına ilişikli işlemlerde evlatların örselenmemesi, ruh bilimi ve bedenî aksiyon sürecinde asal yahut babasının muhabbet ve şefkatini yeteri kadar hissetmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Değişiklik bire müşterek sürede anne babalar açısından da analık yahut atalık duygusunun tatminini sağlamayı hedeflemektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli fariza yürütme dairelerinden alınmakta ve Adalet Bakanlığının iş ünitesi bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ilişikli dışarlık ünitesi bulunan adli dayanak noktası ve kıygın hizmetleri müdürlüklerine verilmektedir. Çocuk teslimine yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli işlemler çocuğun yüksek yararı gözetilerek psikolog, pedagog, toplumsal çalışmacı, bebek gelişimci ve beyyine hoca kabil uzmanlar aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Çocuğun asal yahut babasıyla görüştürülmesine ilişikli işlemler parasız bir vaziyete getirilecek, bu kapsamda masraf alınmayacak ve yapılacak tamamı giderler mevki bütçesinden karşılanacaktır. Çocuk teslimine yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli işlemler çocuğun örselenmesine hastalık kaçınan halde ekol ve evlat yuvası kabil mekanlarda gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda tamamı amme kaynakları tahsis edilecektir. Çocuğun ailesiyle görüştürülmesinde geçerli çetince istimal usulü kaldırılacaktır "dedi.

"Kişisel alışveriş kurulmasına ilişikli kararın gerekleri namına getirilmezse sulta hakkı değiştirilebilecektir"

"İlam yahut hazırlık kararlarının yürütme aracılığıyla güçlükle namına getirilmesi esnasında devir zamane istenmeyen sahneler ortaya çıkmakta, bu gidişat mukayyet ve görsel iletişim araçları ile toplumsal iletişim araçları platformlarında çav ve kamuoyunda ağız dalaşı konusu adına çocuğun örselenmesine kere açabilmektedir" diyen Ünal, "Çocuk teslimi yahut çocukla zatî alışveriş kurulmasına ilişikli bildirme yahut hazırlık kararının namına getirilmesini engelleyenler düzen bağı hapsiyle cezalandırılacaktır. Kişisel alışveriş kurulmasına ilişikli karara karşıt davranılmasının önlenmesi neredeyse zatî alışveriş kurulmasına ilişikli kararın gerekleri namına getirilmezse çocuğun menfaatine karşıt olmamak kaydıyla sulta hakkı değiştirilebilecektir. Bu özellik zatî alışveriş kurulmasına ilişikli kararda taraflara uyarı edilecektir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler