USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamunun bütün sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini gözaltı kendisine kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Son etap şeffaf, belirgin ve adaletli ortak dizge kurduk” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'
24-12-2022 18:05


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da AK Parti 102. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti'nin Türkiye'de siyasetin parametresini değiştirdiğini anlatım ederek, “Siyasete iadeyi itibarı sağlayıcı partidir AK Parti. AK Parti'nin iktidara geldiği devir da iktidara sözlü bulunduğu vakitteki siyasal tabloyu lütfen gözünüzün önüne getirin. Türkiye'de para şişkinliği az elan yüzdelik 100'lerin üstüne çıkmış, gecelik faizler yüzdelik 3 binleri vesaireyi bulmuş bulunduğu dönemler var. İnanılmaz ortak fütur mevcut az elan battı batıyor denilen ortak sürede siyasete on paralık inanma duyulmayan, meydana getirilen incelemelerde inanma sıralamasının en ast basamaklarında bulunan ortak sürede AK Parti siyasete ilk önce siyasete iadeyi itibarını sağladık. Lütfen 2002 seçimlerine hazırlandığımız 2001'de yapı sürecimizi ortak hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o devir siyasal yasaklı. Yeni cezaevinden çıkmış, memlekette isim başı ulusal dirimlik kestirmece 3 bin dolar civarıydı. IMF'ye evren genişliğinde borç, rastgele gün bazıları geliyor gidiyor. 500 milyon dolar saygınlık hatırlamak düşüncesince o zamanki yöneticilerimiz bap kapı gezmişti. Bu koşullar altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kuruldu ve yönetime isteyen oldu. Cumhurbaşkanımız, o zamanki Genel Başkanımız yasaklı, fırka acemi kurulmuş, seçime gidiyoruz, memleketin gayrimeskûn arasında ve bu koşullar altında cumhurbaşkanımızın seçme vaatlerini lütfen hatırlayın. 3 obje söylemişti. 1'ncisi 3Y idi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla savaşım idi. 2'ncisi de 3 sene bizlerden ortak obje istemeyin idi. Kemerleri sıkmaya bitmeme edeceğiz. Vatandaşa vaadi buydu. Normal koşullarda ortak seçime giderken vatandaşa sana 3 sene ortak obje yapmayacağım, tümsekli sıkmaya bitmeme edeceksin deriz mi? Dedi. Neden? Çünkü o devir anca denmesi gerekiyordu. O koşullarda realist ortak savaşım edebilmek düşüncesince vatandaşa doğrunun söylenmesi gerekiyordu” sanarak konuştu.

“Cumhurbaşkanımız önderlik niteliği ile Rusya-Ukrayna krizinin arabulucusu oldu”

Bakanı Yanık, elden Ukrayna-Rusya krizindeki tutumuna göre Türkiye'nin nerede durduğunu ve ne ehemmiyet taşıdığını görmenin beklenen bulunduğunu kaydederek, “Ukrayna Rusya krizi önceki çıktığında önceki memul şey. En aşırı Ukrayna'ya yahut Rusya'ya yaklaşan uç komşularının bundan negatif etkileneceğiydi. Neden? Çünkü tığ Türkiye namına erke tedarikinin başta doğalgaz tedarikinin yüzdelik 40'ını direkt Rusya'dan alıyoruz. Almanya'nın milletvekillerine ‘meclise giderken yanınıza battaniye alın' dediği, vatandaşlarına ‘Türkiye'ye, Antalya'ya, lodosluk sahillerine elkızı kışın düşünmeyin' söylediği ortak sürede en aşırı etkilenecek abuhava bizdik alışılagelen şartlarda. Ne oldu, kusursuz tersi oldu? Peki ne oldu? Sadece ortak tek, Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği ayrıksı göz boncuğu açıklaması yok. Sadece Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği ile Rusya, Ukrayna krizinin arabulucusu, balans sağlayıcısı ve krizin aşırı ehemmiyetli noktalarda karışan olup krizi çözen yan oldu. Tahıl krizi bizim düşüncesince az buz ortak obje değil. Bizim düşüncesince aşırı yevmi ortak maslahat imiş kabilinden görüyoruz. Ukrayna'nın tahılının Ukrayna dışına taşınması Afrika kıtasında 10 milyon insanoğlunun kıtlık tehlikesinden kurtarılması demektir. 10 milyon kişiden bahsediyoruz. Bu genişliğinde esas güzel şişman işlerden bahsediyoruz. Biz Türkiye namına bu süreçte en küçük ortak kırgınlık duyduk mu? Doğalgazımız kısıldı mı? Enerjimiz kısıldı mı? Hala elan erke maliyetlerinin yüzdelik 80'e yakınını desteklenmiş etmeye bu mevki bitmeme ediyor. Hangi nedenle ne oldu? Sadece Cumhurbaşkanımızın iradesi ve önderlik niteliği sayesinde” dedi.

“Kamunun toplanmış sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini nezaret namına tığ yapıyoruz”

Sosyal yardımların bakanlığın anne düzentileme sahalarından biri bulunduğunun altını çizen Yanık, şunları söyledi:
“Kamunun toplanmış sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini nezaret namına tığ yapıyoruz. Geçen senelerde şu şekilde ortak tenkit vardı, hatırlayacaksınız, yandaşlara yardım edildi şeklinde. Ben de çıktım, şurası söyledim dedim ki, ya mevcut ise lütfen getirin bizlere söyleyin, adalet etmediğini düşündüğünüz bazıları mevcut ise açıkça televizyonlardan buyurun getirin ve söyleyin. Bir adet gelmedi arkadaşlar. Bir adet gelmedi. Niye? Çünkü sonuç etap şeffaf, sonuç etap açıkça sonuç etap adaletli ortak cümle kurduk. Biz sosyal yardım ihtiyaçlarının kimliğine ki olduğuna, meşrebine bakmıyoruz, bizim düşüncesince biricik ortak endaze var, gerekseme sahibi mi değil mi? Sistem sonuç etap saydam işliyor. Dolayısıyla bu açıdan da alnımız ak yüzümüz elhamdülillah pak. Sosyal yardımlaşma, el birliği vakıflarımız marifetiyle Adana'da 16 sosyal teavün el birliği vakfımızla çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Baktığımızda bu çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. 2022 yılı düşüncesince Adana'ya Ocak-Ekim zamanında 105 milyon göndermişiz. 41 milyon da ek süreli hisse göndermişiz. Gıda, eğitim, sağlık, meşrut akça transferi ile plan desteklerini içene alıp içerisine düzlük sosyal yardım programlarımızı 2003 yılından buyana uygulamaya bitmeme ediyoruz.”

“Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz”

Bakan Yanık, 2002 senesinde elden 4 çeşit sosyal yardım bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz. Neden? Bizim milletimize ortak lafımız var. Diyoruz ki milletimiz yaşamının ne aşamasında devletin desteğine gerekseme duyarsa tığ orada olacağız. Orada oluyoruz. Bu başlıklar onlar düşüncesince oluşturuldu. Bakın er ailesi, desteği, er çocuğu, desteği, çoklu veladet yardımı, ahacık süreğen hastalıklarda yalıtım desteği. Her biri değişik ihtiyaca binaen mücehhez programlar. Önümüzdeki süreçte Allah kader ederse 2023 senesinde acemi başlıklar gelişecek” dedi.

Elif Ayşenur Bay - Serkan Çetinkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler