USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Avrupa'dan kısaca 4-5 kıvrım çabuk yaşlanıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Avrupa'nın 100-120 yılda yaşamış olduğu ihtiyarlama hızını Türkiye'nin 20-25 yılda tamamlayacağına söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Avrupa'dan kısaca 4-5 kıvrım çabuk yaşlanıyoruz
16-01-2022 07:32
Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Avrupa'nın 100-120 yılda yaşamış bulunduğu ihtiyarlama hızını Türkiye'nin 20-25 yılda tamamlayacağına ayraç ederek, "Yaklaşık 4-5 büküm çabuk yaşlanıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte huzurevlerine, nemli bakım ve iyileştirme merkezlerine şimdi aşırı ihtiyacımız olacak. Huzurevinde küsurat yaşlılarımıza ayrılma edilmiş, unutulmuş, kimsenin istemediği yaşlılar muamelesi yapmanın anlamı yok." dedi.

Bakanlığa değgin ortak kuruluşta gazetecilerle ortak araya mevrut Yanık, Bakanlık gündemine değgin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin ayrılma sonrası nafaka ödemelerine müteveccih Adalet Bakanlığı ile ölçülü çalışmada gelinen etabı sorması üstüne Yanık, aşırı etraflıca zamandır tartışmaları izleme ettiklerini belirtti.

Yanık, "Eğer arasında ortak sıkıntı mevcut ise bunun çözümünü sağlamamız icap eder fakat, Bakanlığın bilgisinin aşırı haricinde bazısı yorumlar ve tahminler konuşuluyor. Bakanlıklar adına rastgele devir düzentileme alanlarımıza giren mevzularla ilgili rastgele çeşitli emek vermeyi yaparız. Bu ayrı ortak bilinçlilik lakin nafaka mevzusuyla ilgili mevdu ortak değişmeyen ve mamul sonuncu ortak kıymetlendirme yok." diyerek konuştu.

Bakanlık içinde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bulunduğunu anımsatan Yanık, şu biçimde bitmeme etti:

"Ne ailenin ne bayanların edindikleri edinilmiş haklarını kaybedecekleri ortak acemi düzenlemeye bap aralamayız. Bunu ortak kez önceden tabir etmemiz lazım. Boşanma, boşanmaya değgin sonrasındaki finansal ve hesaplı haklarla ilgilendiren proses içinde rastgele devir acemi tensikat olur. Hukuk dinamiktir, hukuku ortak yere çakamazsınız. Burada esas bulunan şey, bu acemi durumun hakkaniyeti, tarafların haklarını, adalet devamlı edinimlerini kaybetmemeleri ve istikrarlı ortak gestalt olmasıdır. Bu mevzuyla ilgili mevdu ortak karar, çizik söve yok, onu başta tabir eylemek isterim."

"376 maşeri fariza merkezinde pırpırı uğraş bağlantı noktaları var"

Bakan Yanık, 2021 senesinde birçok eş cinayeti olduğu, eş dehalet evlerinden yararlanan, üstüne tenkil sonucu maruz ve elektronik bilezik takılanların sayısının sorulması üzerine, güzeşte sene mecmu eş cinayeti sayısının 307 bulunduğunu söyledi.

Kadın konukevlerine mevrut bayanların tamamının sertlik öyküsüyle başvurmadığının altını çizen Yanık, "Geçen senelerde yüzdelik 53-54 bandında ağırlıklı adına korunma gereksinimi zımnında mevrut hanımlar vardı, geriye küsurat da sertlik öyküsüne değgin idi. Bu sene yüzdelik 50-50'ye yakın." diyerek konuştu.

Bakan Yanık, 81 ilde 81 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi bulunduğunu hatırlatarak, buradan güzeşte sene 256 bin kadının, 23 bin adamın ve 17 bin çocuğun fariza aldığını bildirdi. Çocukların ferdî değil anneleri ile mevrut füru bulunduğunu anımsatan Yanık, "376 maşeri fariza merkezinde de pırpırı uğraş bağlantı noktaları var." dedi.

Elektronik bilezik uygulamasının bitmeme ettiğinin altını çizen Yanık, "Şu anne genişliğinde elektronik bilezik olup da ortak biçimde o şiddetin tekrarlandığı dayanıklı yok, bu aşırı önemli." dedi.

"Sebepleri ve neticeleri üstüne düşünmemiz lazım"

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi talebesi Enes Kara'nın ölümüne değgin değerlendirmesi sorulan Yanık, bunun düşüncesince aşırı kalbi kırık bulunduğunu söyledi.

Yanık, "Çok canlı ve dirayetli biri, aşırı fazla üzgünüm. Allah yağmur eylesin, ailesine, arkadaşlarına ve hepsi sevenlerine de sabırlar versin. Orada şuna ilgi etmemiz lazım. Gençlerimiz yahut rastgele ortak fert düşüncesince intiharın ortak dava bozma biçimi olmadığını altını çizerek tabir etmemiz lazım." dedi.

Yanık, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

"Enes Kara'nın vefatından sonradan onunla ilgilendiren yazılan, meydana getirilen yorumlara bakınca açıkçası, 'bir taklit tetiklemesi yapar mı?' diyerek fikir etmedim değil. Aileler açısından baktığımızda karakteristik ortak iletişimsizlik sıkıntısını görüyoruz. Bizim çalışmalarımızda, fasile edep bilimi bilimi programlarımızda, Bakanlığın umumi adına maşeri fariza başlığı altındaki faaliyetlerinin tamamında fasile içi enformasyon ve maşeri iletişimin ne genişliğinde ehemmiyetli bulunduğu vurgulanıyor ve buna müteveccih çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz. Başka sert aşırı şeyi konuşabiliriz, tartışabiliriz lakin dü ehemmiyetli gestalt var. Genç ortak bebek yaşamını yitirdi ve ortak enformasyon sorunu bulunduğu düşünülüyor. Bazı ahval siyasetin, siyasi duruşlarımızın, ideolojik kamplarımızın aşırı dışındadır, bunlara materyal edilemeyecek genişliğinde kıymetlidir. Hayat hakkı bunlardan biridir. Enes Kara ve benzeşim vakaları değerlendirirken, herkesin ideolojileri, evren görüşü vardır, bu da aşırı normaldir lakin etraflı bu kimlikleri ortak yana bırakıp, bu giysileri ortak yana bırakıp insanoğlu ve bu camianın ortak ferdi adına beslemek zorundayız.

Maalesef Enes Kara'nın da bu irdelemenin ortak uzlaştırıcı durumuna getirildiğini görüyorum, ondan da akıbet etap üzgünüm. Ortada aşırı canlı ve tertemiz ortak bebek mevcut ve yaşamına akıbet vermiş. Bunun nedenleri ve neticeleri üstüne düşünmemiz lazım. Bu sebeple aşırı üzgünüm."

Bir gazetecinin, "Enes Kara'nın kardeşleri düşüncesince fasile ile temasa geçilecek mi?" sorusuna Yanık, "Arkadaşlarımız, lazım incelemeleri, takipleri yapıyorlar. Eğer bizim Bakanlık adına karışan olmamızı müstelzim ortak gestalt varsa, lazım desteği, incelemeleri ve emek harcamaları yaparız. O manada on paralık kuşkuya toprak kalmayacak genişliğinde kesin tabir etmiş olayım." cevabını verdi.

"400'ün üstünde acemi kooperatifi kurdurduk"

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesine müteveccih de izah karşıcı Yanık, Bakanlık adına görüntü ve mal sağlayıcı ortak noktada olmadıklarına ayraç etti.

Yanık, şimdi aşırı farkındalığı artı ve organizasyonu karşıcı yan olduklarını anlatarak, "Bu bölgede yaptığımız çalışmalarda aşırı iri ortak ivme kazandık. 2020'de başladığımız ve 2021'de kesafet elde eden çalışmalarımızda 400'ün üstünde acemi birleşke kurdurduk." bilgisini verdi.

"Bu süreçte az buçuk titiz edinmek lazım"

Avukat Dilara Yıldız'ın emektar nişanlısı çeşidinden öldürülmesiyle ilgilendiren ortak suali Yanık şu biçimde yanıtladı:

"Uzaklaştırma sonucu var. Bir biçimde ortak araya gelmişler. Arkadaşlarımız lazım emek vermeyi yapıyor. Haberlerde toprak düzlük bilim akışında bazısı boşluklar bulunduğunu düşünüyorum. Tabii bu az buçuk hukukçu refleksi. Hikayenin kişi bütünlüğü içinde az küsurat ortak toprak var. Biz üzerimize düşeni yapacağız o ayrı lakin hazırlık kararlarında arada ortak insanoğlu ortak biçimde gine kısmet hasretmek kabil ölçüm haklarını kullanıyor. Bu süreçte az buçuk titiz edinmek lazım. İnsanları hazırlık kararı, tenkil sonucu aldıracak genişliğinde yıldırma fail proses elden sona ermiyor."

"Yaklaşık 4-5 büküm çabuk yaşlanıyoruz"

Bakan Yanık, ortak istifham üstüne Türkiye nüfusunun aşırı çabuk biçimde yaşlandığına ayraç ederek, şu detayları verdi:

"Bu mevzuda art döndürülemez ölçeği geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'en az üç çocuk' tavsiyesinin gerisinde aşırı DOĞRU ortak araştırı var. Biz şu an başta yağız Avrupası'nın 100-120 yılda yaşamış bulunduğu ihtiyarlama hızını 20-25 yılda tamamlayacağız. Yaklaşık 4-5 büküm çabuk yaşlanıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte huzurevlerine, nemli bakım ve iyileştirme merkezlerine şimdi aşırı ihtiyacımız olacak. Hayat değişiyor, atom çekirdeği fasile formu değişti. Onun düşüncesince huzurevinde küsurat yaşlılarımıza ayrılma edilmiş, unutulmuş, kimsenin istemediği yaşlılar muamelesi yapmanın anlamı yok. Bu basar açısını ve dili değiştirmemiz lazım."

Bakanlık adına 30 Haziran'ı Koruyucu Aile Günü adına anons ettiklerini anımsatan Yanık, 2022'de koruyan fasile mevzusuna şimdi da tekâsüf etmek istediklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler