USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adnan Oktar davasında maruz değişmeyen usulden bozuldu! Onlarca insan başıboş kaldı

İSTANBUL Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar düzenli suç örgütüne yönelik, aralarında Adnan Oktar ve örgüt yöneticilerinin de bulunmuş olduğu 84'ü mevkuf 215 maznun için domestik mahkemece sunulan hükmün usulden bozulmasına değişmeyen verdi. Tutuklulukta geçird

Adnan Oktar davasında maruz değişmeyen usulden bozuldu! Onlarca insan başıboş kaldı
15-03-2022 22:53
İSTANBUL Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar birleştirme suç örgütüne yönelik, aralarında Adnan Oktar ve örgüt yöneticilerinin de bulunmuş yer aldığı 84'ü vakfedilmiş 215 maznun için evcil mahkemece sunulan hükmün usulden bozulmasına değişmeyen verdi. Tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak 68 sanığın tahliyesine değişmeyen verildi.Abone ol

İSTANBUL Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Adnan Oktar birleştirme suç örgütüne müteveccih 215 maznun için sunulan dam cezalarına müteveccih meydana getirilen istinaf başvurusunu karara bağladı.

Dairenin dosya üstünden icra ettiği incelemede, açılmamış davalar için buyruk kurulduğu ve bunun da değişmez hukuka ihtilaf hallerinden bildirme edilmiş yer aldığı kaydedildi.

Kararda 'kaçakçılık ve bileşik tanıdık resmi belgede düzmecilik suçlarından oluşturulan davalarda memur ve mezun bulunan bilirkişi ciddi ukubet mahkemesine görevsizlik neticesinde verilmesi gerekirken değişmez hukuka ihtilaf hallerinden bildirme edilen CMK'nin 289/1-d maddesine karşıt davranılarak görevsiz mahkemece değişmeyen verildiği' belirtildi.

Dairenin sonucunda kalifiye tokatçılık suçundan oluşturulan davada soruşturması bitmeme fail tek devre çalışan nedamet yayınlayan sanıklar ile alakalı dosyanın bu dosya ile birleştirilerek görülmesinde ıztırar olduğunun gözetilmediği anlatıldı.

Bir devre suçların mağdurlarının duruşmaya çağırma edilerek şikayetlerinin sorulması gerektiği dökme kararda bu mağdurların yokluklarında davaya bitmeme edilerek buyruk kurulduğu tabir edildi.

Ceza dairesi 'aynı suçun beraberinde faili yer aldığı iddiasıyla sorun oluşturulan ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğü belli dosyanın beraberce görülmesinde ıztırar olduğunun gözetilmediğine ve tek devre sanıklar için ahenk prosedürü uygulanmaksızın değişmeyen verildiğine' ayraç etti.

Daire öteki suçların (örgüt üyeliği, örgüt yöneticiliği, eşeysel dokunulmazlığa erinç suçlar, FETÖ örgütüne yardım, siyasal ve askeri casusluk vs.) bağlantısı yardımıyla ve başkaca kem takip ile kusurlu yorum neticesinde buyruk kurulması zımnında kararın usulden bozulduğunu vurguladı.

Ceza dairesinin kesme kararıyla beraberce 68 vakfedilmiş sanığın tutuklulukta geçirdikleri müddet ve haklarındaki hükümlerle ilgilendiren kesme sebepleri dikkate alınarak tahliyelerine değişmeyen verildi.

Alınan kararda suç örgütü önderi Adnan Oktar, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Ayşegül Hüma Babuna, Bora Yıldız, Hakan Kurtul, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan, Mert Sucu, Merve Büyükbayrak, Oğuzhan Sevinç, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Aksoy'un ise mevkufiyet hallerinin devamına hükmedildi.

Ceza dairesince hükmün bozulmasına müteveccih sunulan kararın peşi sıra dosya İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler