USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı

Adalet Bakanlığının çalışmalarını tamamladığı 7. Yargı Paketi konutlardaki haciz işlemleri, icar ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve narkotik bağımlılarına müteveccih bağımsız ukubet uygulama kurumu kabil ayrımlı alanlarla ait tensikat içeriyor.

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı
02-01-2023 12:08
Ankara

Adalet Bakanlığı, 7.Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabin toplantısında sokum yapmasının peşi sıra paketin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

Komisyon ve umumi heyet aşamalarının peşi sıra yasalaşması öngörülen pakette toprak meydan düzenlemelere gereğince konutlarda yürütme müdürünün verdiği haciz sonucu "hakim onayından geçtikten sonra" hesabına getirilebilecek.

Aile bireylerine ilgilendiren ibadete has yahut şahsi eşyalarla ailenin eş kullanımına fonksiyon fail hepsi ev eşyalarının, haczi caiz sıfır mallar arasına alınması sağlanıyor. Buna gereğince evde ailenin eş kullanımındaki buzdolabı, çamaşır makinesi, göstergeç ve döşek ile baza kabilinden eşyalar haczedilemeyecek.

İcra kovuşturmasına husus alacağa kafi gelecek miktarı aşacak biçimde haciz yapılması gizlemeden belirgin yasaklanacak.

Uyuşturucuyla alakalı zeval ve cezalar

Bağımlılık suni niteliği çok bulunan bireşimli narkotik ve münebbih maddelere müteveccih cezai yaptırımların caydırıcı bir vaziyete getirilmesi üzere bireşimli katinon ve türevleri, bireşimli opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri narkotik molekül adına benimseme edilerek ukubet kapsamına alınacak.

Böylelikle bu maddelerin yapım ve ticareti suçunun cezasının ast sınırının, 10 yıldan 15 sene hapse çıkarılması planlanıyor.

Uyuşturucu yapım ve ticaretiyle hâlâ devimsel savaş edilebilmesi düşüncesince narkotik yahut münebbih molekül yapım ve ticareti suçu düşüncesince görevlendirilen duyurulmayan soruşturmacının bilge çeşidinden kamuya gizlemeden yerlerde ve bürolarda ahenk yahut fon kaydı yapabilmesine olanak sağlanacak.

El konulmuş bulunan maddenin narkotik olduğuna müteallik değişmez anlatım alındıktan sonradan anket evresinde barış ukubet hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına değişmeyen verilmesi mecburi bir vaziyete getirilecek. Böylelikle anket yahut kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden narkotik maddeler imha edilebilecek.

Denetimli azatlık süreci hâlâ devimsel işletilebilecek

Pakette, narkotik yahut münebbih molekül kullananlar ile bu amaçla narkotik molekül satın alan, benimseme fail yahut bulunduranlar karşı uygulanacak otama yahut denetimli azatlık tedbiri periyodunun hâlâ devimsel işletilebilmesi öngörülüyor.

Tedavi yahut denetimli azatlık tedbirlerine bağlı temdit süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak ve şüphelinin hâlâ levent boylu müddet otama yahut denetleme altında tutulması sağlanacak.

Cumhuriyet savcısının, şüphelinin tecil süresi içre narkotik yahut münebbih molekül kullanıp kullanmadığını belirleme geçirmek düşüncesince yılda minimum dü kere alakalı kuruluşa irsal etmesi mecburi bir vaziyete getirilecek.

Cumhuriyet savcısı çeşidinden zanlı karşı maruz tecil kararının manşet birimlerine bildirilmesi sağlanacak ve bu kararın manşet birimlerince de şahsen şüpheliye bildiri edilmesine olanak tanınacak.

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na molekül eklenmesi planlanıyor

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na eklenmiş bulunan maddeyle, narkotik yahut münebbih molekül bağımlılarına has ıslah tedbirleri geliştirilecek ve yükümlülüklerin takip edeni itibarıyla Cumhuriyet savcıları ile denetimli azatlık uygulaması kapsamında fariza meydan personelin sorumlulukları etraflıca biçimde düzenlenecek.

Uyuşturucu yahut münebbih molekül kıymetlendirmek suçundan mahkûm olanların ukubet yürütüm kurumunda otama ve iyileştirme programlarına alınması mecburi bir vaziyete getirilecek.

Uyuşturucu bağımlıları düşüncesince otama ve iyileştirme programlarının uygulanacağı bağımsız ukubet yürütüm müesseselerinin açılabilmesine yahut bulunan ukubet yürütüm müesseselerinin müşterek bölümünün bu gaye düşüncesince düzenlenmesine olanak tanınacak.

Uyuşturucu kıymetlendirmek suçundan çevre mahkum olup da denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere, ekleyerek otama ve iyileştirme programlarına iltihak yükümlülüğü getirilecek.

Tedavi ve iyileştirme merkezlerinin müşterek an evvela yaşama geçirilmesi ve yürütülecek hizmetlerin aksamaması düşüncesince alakalı bakanlıkların maddi durumuna muhassasat konulması ve bu hususta personel görevlendirilmesi anlamında organizasyon yapılacak.

Avukatlık ve Adli Yardım Sistemine bağlı düzenlemeler

Avukatlık mesleğinin civar ilkokul senesinde baro aidatı alınmaması sağlanarak mesleğe dünkü başlamış bulunan avukatlar finansal adına desteklenecek.

Kira ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar (ilamsız yürütme eliyle boşaltma hariç), ortaklığın giderilmesine bağlı uyuşmazlıklar, büküm mülkiyetinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve yandaki gerçekten alakalı uyuşmazlıklar, mecburi arabuluculuk kapsamına alınacak.

Ticari davalar ve iş sözleşmesinden meydana gelen uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, negatif belirleme ve kurtarma davalarının mecburi arabuluculuk kapsamında düzenlenecek.

Uyuşmazlığın esas tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti böylecene planlı sonuç kanıt karşı bilgilendirilmesi ilişkin arabulucuya zor getirilecek.

Arabuluculuğa bağlı Türkiye'nin yan bulunduğu Singapur Sözleşmesi'nin, iç hukuka uyumunun sağlanmasına müteveccih tensikat yapılacak.

Göçmen kaçakçılığı

Göçmen kaçakçılığı suçuyla hâlâ devimsel savaş edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması üzere suçun cezasının ast sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak.

Göçmen kaçakçılığı suçu, 6136 önemli Kanunun ek 12. maddesi kapsamına alınacak. Böylelikle, muhacir kaçakçılığı suçu zımnında el konulmuş bulunan araç, malzeme ve malzemenin, ulusal defans yahut iç düzenlilik hizmetleriyle direkt alakalı olması yerinde bunların Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilmesine olanak sağlanacak.

Adli işlemler çerçevesinde "yurt dışına çıkamamak" halinde adli arama sonucu maruz başkaları hakkında, alakalı valiliğe cumhuriyet başsavcılığı üstünden bu kararın kaldırılmasını arzu ika yetkisi verilmektedir ve idarenin diyar içre kalmasını kazalı görmüş bulunduğu yabancıların uç dışı edilmesini gelmek itibarıyla bilge sonucu alabilmesine olanak tanınacak.

Savunma endüstrisine bağlı düzenlemeler

Aselsan, Havelsan ve Roketsan kabilinden önde mevrut defans endüstri şirketlerinde devimsel mühendislerin, diyar içre yahut diyar haricinde bire müşterek bölgede çalışkanlık yayınlayan apayrı büyüklenme yahut kuruluşlarda çalışmasını yahut pres açmasını zorlaştıracak tedbirler alınacak.

Pakette, halen Anayasa Mahkemesi uğrunda derdest bulunan levent boylu yargılamadan kaynaklı ferdî başvuruların, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonuna aktarılabilmesi ve bu komite çeşidinden incelenerek müşterek an önceki çözüme kavuşturulmasına müteveccih organizasyon yapılması da öngörülüyor.

2004 önemli İcra ve İflas Kanunu, 6100 önemli Hukuk Muhakemeleri Kanunu, 5271 önemli Ceza Muhakemesi Kanunu, 5326 önemli Kabahatler Kanunu ve 4675 önemli İnfaz Hakimliği Kanununda toprak meydan itiraz, istinaf ve temyiz anayasa yollarına müracaat süreleri de dü hafta adına düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler