USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Gül: 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacağız

Adalet Bakanı Gül, 2022 senesinde 12 bin 400 araştırma görevlisi personel alacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Gül: 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacağız
24-11-2021 11:43
TBMM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği sunumda, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Adaletin sadece mahkemelerde değil, yaşamın gelişigüzel alanında, devletin topu topu görevlerinde aranması ve inceden inceye hesabına getirilmesi icap ettiğini tamlayan Gül, yargısal adaletin, adaletin ehemmiyetli müşterek boyutu bulunduğunu fehva etti.

Adaletin milletin beklentisine akla yatkın şekilde, vatandaşın müstahak bulunduğu biçimde gelişim göstermesi düşüncesince reformlar yaptıklarını dile getiren Gül, eskiden çarpış dönemlerinin araçsallaşan yargısı ve tarihe utanma belgesi namına güzeşte ahbaplık cinayetlerinin topluluğun doğruluk duygusunu etraflıca sarstığını söyledi.

Hukuk devletinde, yargının yegane ideolojisinin doğruluk bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, yargının ele geçirilecek müşterek mahal değil, el değmeyecek müşterek merci bulunduğunu vurguladı. Gül, "FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını teşkilat ajandasına gereğince kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar." diyerek konuştu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı'nda toprak meydan hedefleri ve düzenlemeleri özetleyen Gül, ıslah iradesinin bitmeme edeceğini bildirdi.

Adalet Bakanı Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört kaymakamlık paketinin kanunlaştığını hatırlatarak, yasallaşması düşüncesince çalışmaların sürdüğü 5. Yargı Paketi'nin de ehemmiyetli tensikat içerdiğini kaydetti.

"Yeni ve çırçıplak müşterek kanun siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biri"

İnsan Hakları Eylem Planı'nın acemi müşterek anayasaya bulunan ihtiyaca aksan yaptığını fehva fail Bakan Gül, şöyleki bitmeme etti:

"Millet iradesinin müşterek şimdi tutu dibine alınmaması, eksiksiz demokratik kazanımların en çelimli güvenceye ulaşması düşüncesince acemi ve çırçıplak müşterek anayasa, siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biridir. Bu sorumluluk, politika kurumuna partiler üstü müşterek vecibe vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın topu topu partilere meydana getirdiği çağrının peşinde da bu hassasiyet, bu önsezi bulunmaktadır. Kabul buyurmak icap eder ki çarpış dönemlerinin ruhu, 1982 Anayasası'na, millete ve politika kurumuna emniyetsizlik namına yansımıştır. Bu yansımanın izlerini gidermek düşüncesince nice ayrım mamul fakat anayasadaki vesayetçi önsezi tümden giderilebilmiş değildir. Millet iradesini en çelimli biçimde koruyacak, özgürlükçü müşterek anlayışa alakalı anayasaya ihtiyacımız bulunduğu açıktır. Demokrasinin müşterek gereği namına hukukun her insana denktaş ve adaletli müşterek biçimde uygulanması, çoğulculuğun ve farklılıklara saygının esasi alınacağı müşterek anayasaya milletimizin gereksinimi vardır."

Bakan Gül, milletin sesinden, lafından ürkerek değil, milletin sesi ve lafından çelim alarak özgürlükleri yetiştirmek düşüncesince acemi ve çırçıplak müşterek anayasayı, 84 milyonun anayasasını ika kararlığında olduklarını vurguladı.

"Vergi suçlarında orantılılık ve ılım ihtiyaç"

Ceza adaleti sisteminde meydana getirilen değişimleri özetleyen Bakan Gül, barış ukubet hakimliklerinin durdurma ve adli arama kararlarına huzur amudi itiraz usulünün getirildiğini belirtti. Bakan Gül, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itirazlar başlıca ukubet mahkemeleri çeşidinden değerlendirilecek şu demek oluyor ki tutuklamaya itiraz müşterek fevk mahkemede yapılacaktır." bilgisini paylaştı.

Yeni yapılması planlanan düzenlemelere de yer veren Gül, ihsan suçlarına bağlı ukubet adaletinin orantılılık ve ılım prensipleri doğrultusunda müşterek organizasyon gereksinimi bulunduğunu düşündüklerini söyledi.

Abdulhamit Gül, "Trafik magandalığı az daha fehva edilen fiillere ukubet artırımı gündemimizde bulunmaktadır." dedi.

Gül, 2017'de uygulanmaya başlanan "lekelenmeme hakkı" kapsamında 472 bin isim üzerine soruşturmaya toprak olmadığına değgin değişmeyen verildiğini anımsattı.

Vatandaşların şerefinin, onurunun ve itibarının devlete denyo bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, sonuç kaymakamlık paketinde meydana getirilen düzenlemeleri anlatarak, tek biçimde insanoğlunun mahreminin ifşasının bildirme edilemeyeceğini belirtti.

İletişim kayıtlarının aklanma sonucu verildiğinde de bulunmayan edilmesine müteveccih düzenlemenin yaşama geçirildiğini hatırlatan Gül, "Vatandaş aklanma almış, fakat dinleme kayıtları dosyada senelerce kalabiliyordu. Bu kayıtlar da bundan sonra imha edilecek." diyerek konuştu.

"9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır"

İfade katılması düşüncesince tün ½ si gözaltına alınma, otelden, havaalanından soruşturma işlemlerine sonuç verildiğini aktaran Gül, şöyleki bitmeme etti:

"Artık himmet saatleri haricinde yakalanan kişiler, kaymakamlık mercilerine gelip fehva vermeyi üstlenme etmeleri yerinde Cumhuriyet savcısının buyruğu doğrultusunda müşterek kereye anlaşılan kazanmak az daha başıboş kalıyorlar. Bu değişiklik, ukubet adaleti sisteminde isim özgürlüğü ve güvenliği ait şimdiye denli meydana gelen en ehemmiyetli yeniliklerden biridir. Düzenlemenin yürürlüğe girmiş bulunduğu 14 Temmuz 2021 tarihinden beri 9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır."

Abdulhamit Gül, İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliyenin 11 Şubat 2020'de fariza vermeye başladığını, bu uygulamanın yurttaşlar çeşidinden da kıvançla karşılandığını dile getirdi.

Yurt dışına çıkışların derin bulunduğu öbür havalimanlarında da bu uygulamayı yaşama geçirmeyi planladıklarını fehva fail Gül, "2022 yılında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda müşterek adalet sarayı kuracağız." bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Gül, para mahkemeleri ile sendika duygu mahkemelerinin kurulacağını bildirdi.

Bakan Gül, 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacaklarını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler