USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ait toy düzentileme yapıyoruz

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde yegâne başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilişik acemi düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu dört başı mamur Türkiye kamuoyuna yansıtmak isterim." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ait toy düzentileme yapıyoruz
22-07-2022 16:05
Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik toy emek harcamaları ika sonucu aldık. Bir taraftan sağlık muayenesi süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde biricik başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilişik toy düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan halis muhlis Türkiye kamuoyuna yaymak isterim." dedi.

Bozdağ, Kars Açık Cezaevinde kurulan Et Entegre Tesisi'nin açılışında meydana getirdiği konuşmada, tutuklu ve hükümlülerin devlete budala bulunduğunu söyledi.

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin cümle sahibi olması düşüncesince meydana getirilen emek harcamaları özetleyen Bozdağ, bu bölgede İşyurtları Kurumunun ehemmiyetli müşterek fariza üstlendiğini dile getirdi.

Bozdağ, İşyurtları Kurumu tesislerinin, hükümlü ve tutukluların cümle sahibi olması, topluma kazandırılması neredeyse oluşturulduğunu vurguladı.

Cezaevinden boşaltma olanların cezasını çektiğini tabir fail Bozdağ, bu insanların maşer süresince hatırlı ve alicenap müşterek insanoğlu adına yaşam sürmeyi adalet ettiğini, camianın gelişigüzel bireyinin de cezası uygulama edilene kapısını, iş yerini açması icap ettiğini anlattı.

"Bu haksızlığı yapmamak lazım"

Cezası uygulama edilmiş, sonradan boşaltma bulunan birisinin iş bulamamasının "dışarının belirgin cezaevine dönmesi" anlamına geldiğine, bunun da adil, hakkaniyete akla yatkın müşterek obje olmadığına dikkati çekici Bozdağ, şöyleki bitmeme etti:

"Buradan iş sahiplerine ve her insana davet cihazı yapıyorum, boşaltma reşit kişilere iş vermek, onların baştan suça sürüklenmesini yahut isteyerek zeval işlemesini engel olmak kabilinden akıbet basamak ehemmiyetli müşterek faydayı sağlamış bulunduğu kabilinden o insanların yaşamını elan dobra bir duruma getirmesi düşüncesince de şişman müşterek katkısı tabir eder. Bunu daim bu arada yapmalıyız ancak maatteessüf bakıyoruz hacısı hocası sabıka kaydı istiyor yahut istemese caba müşterek yerden müşterek kılükal duyuyor doğrudan 'Aldık o elemanı ihtiyacımız yok.' yahut da 'Kusura bakma. Güle güle.' diyor, teşekkürname yazar gönderiyor. Bu şişman müşterek haksızlık, bu haksızlığı yapmamak lazım. mühim bulunan işe eş mi? Liyakati durumunda mi? Dürüst mü? Verdiğimiz işi yapıyor mu, yapmıyor mu onun üstünde ara vermek gerektiğine içten inanıyorum."

Bekir Bozdağ, boşaltma olanların topluma ve aileye karışmasının, canlı fert adına toprak almasının suçla mücadelede ve suçların azalmasında şişman kâr sağlayacağını vurguladı.

"Türkiye ukubet uygulama sistemi, en çağcıl ukubet uygulama sistemidir"

Adalet Bakanı Bozdağ, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye ukubet uygulama sistemi, en çağcıl ukubet uygulama sistemidir. Türkiye'de ukubet uygulama sisteminin dosdoğru adım atması düşüncesince yasalarımızda baş döndürücü ağırbaşlı tadilat yaptık. Türkiye, azap ve biçimsiz muameleyle eskiden sağlam baş döndürücü kere suçlama edilmiş müşterek dünya ancak tığ yasalarımızda yaptığımız değişiklikle işkencede devir aşımını kaldıran zamanı hamle attık. Bunun manası şu; 'işkence ve biçimsiz muameleye bakir tolerans' demektir. Türkiye'de ki ki rastgele müşterek insana azap yaparsa değil müşterek yıl, beniz sene geçse yaşamda ise gene yargının uğrunda aritmetik vermekten kurtulamayacaktır. Çünkü tığ talih adına denir ki, cezaevlerinde bulunan yahut rastgele müşterek biçimde devletin eline işlediği zeval dolayısıyla yakalanarak yahut gözaltına alarak sabık gelişigüzel müşterek insanoğlunun insanoğlu onuruna yakışır müşterek biçimde hakkını, hukukunu korumak, onun kendini savunmasına müsaade vermek, adaletin terazisinin akilane tartmasını gelmek ve hakkın yerini bulmasını realizasyon geçirmek düşüncesince mücahede içerisindeyiz. Bizim halis muhlis bunlardan gayemiz bu. Bunun yolu da hususiyet devletinin kurallarına, hususiyet devletinin ilkelerine, insanoğlu değer ve haysiyetine saygıyı esasi adına yapmaktır. Türkiye bunu başarıyla namına getirmektedir."

"Cezaevlerinde azap yoktur"

İşkence ve biçimsiz muameleye bağlı iddiaları hatırlatan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu açıklıkla tabir geçirmek istiyorum ki, Türkiye cezaevlerinde ve Türkiye'de azap yoktur. Somut müşterek dayanıklı kimesne gösteremez. Gösterildi diyelim müşterek örnek, tığ onun dair gitmezsek o devir çıkıp bizlere şurası demeleri lazım, 'Size konkre dayanıklı gösterdik ancak siz dair gitmediniz.' Hem adli yönden hem yönetsel yönden hakeza müşterek hadise bulunduğu devir tığ dair kararlılıkla gidiyoruz, gitmekte de kararlıyız. Bu mevzuda rastgele müşterek amme görevlisini koruyucu, koruyucu müşterek iradenin sahibi değiliz. Onlar emanet, o emanetlere biçimsiz muamelat yapan, azap karşıcı hacısı hocası karşısında hukuku bulur, adaletin gereğini ise onu bulur, onu bulacaktır."

Bütün iddiaların araştırıldığının kalburüstü çizen Bozdağ, ihmali, kusuru olanlara, isteyerek davrananlara müteveccih yasalı yolların işletildiğini söyledi.

"Yeni düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu yaymak isterim"

Cezaevlerinde hasta tutuklu ve hükümlülerin de bulunduğunu anımsatan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi gelecek günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilişik toy emek harcamaları ika sonucu aldık. Çünkü bu düzenlemeleri, bulunan uygulama kanunumuzda ve gayrı yasalardaki düzenlemeleri acep elan insancasına esaslara mucibince elbette düzenleriz bunu Adalet Bakanlığı adına çalışıyoruz. Cezaevinde rahatsızlığı dolayısıyla kalamayacak vaziyette olanlarla ilişik deminden müşterek düzenlememiz var ancak bu düzenlemenin işleyişinde de teessürat bulunduğunu baş döndürücü yakından görüyoruz. O sebepten dolayı bu sıkıntıları ağız ağıza kaldıracak, on paralık eğer olmazsa minimize edecek müşterek adımı atma dair da kararlıyız.

Bir taraftan sağlık muayenesi süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde biricik başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilişik toy düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan halis muhlis Türkiye kamuoyuna yaymak isterim. Çalışıyoruz, çalışmalarımız nihayete erdiği devir tığ bunun detaylarını da kamuoyuyla paylaşacağız ve bu adımın atılması dair da hazırlıklarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı grubuna da eskiz adına aktaracağımızı da buradan tabir geçirmek isterim."

Bekir Bozdağ, konuşmasının peşi sıra Et Entegre Tesisi'nin açılışını yaptı.

Programa, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Adalet Bakanlığı bürokratları, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler