USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Gizli bulunan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na ki iletiyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kılıçdaroğlu esbak Mersin Cumhuriyet Başsavcımızı da amaç yayınlayan birlikte izah yapıyor. İki devir sustu. Terör örgütü izah yapana derece ağzını bıçak açmadı. Terör örgütü izah yapınca kükredi." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Gizli bulunan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na ki iletiyor
30-09-2022 20:59
Kırşehir

Kırşehir'in Çiçekdağı Belediyesi'nin dolgun açılış ve temel atma töreninde Bozdağ, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine 2 avrat teröristin atılım düzenlediğini,1 polisin martir olduğunu, 1 polisin de yaralandığını hatırlattı.

Şehide Allah'tan rahmet, dertli polise ise çabuk onma isteyen Bozdağ, hedefin henüz iri olduğunu, dinlence noktayı adına makbul yanında yerde, kalabalığın ortasında bombanın patlatılarak henüz yanında tomar insanoğlunun ölmesi ve yaralanmasının hedeflendiğini aktardı.

Saldırının ardından, bu teröristlerin CHP'nin yayınladığı gazetecilerle ilişik raporun ortamında toprak alıp almadığıyla ilişik ağız dalaşı bulunduğunu kaydeden Bozdağ, şu biçimde konuştu:

"Onlardan birinin de adı geçti. Birtakım değerlendirmeler yapıldı. Türkiye cezaevlerinde gazetecilik faaliyeti yapmış oldu yada apayrı bambaşka kanun, nizam, usul, ilişki dairesinde işini yaparken bu işi yapmış oldu diyerek soruşturulan, erinç tevkif sonucu çıkarılan yada egemenlik maruz rastgele yanında eş yoktur. Biz bunu söylüyoruz. Her söylediğimizde de bunu eleştiriyorlar. 'Bir tweet attı, tutuklandı' diyor. E pekâlâ kardeşim bu tweetin ortamında ne var? Kimse söylemiyor. Yani buradan söylemekten utanç duyuyorum. Herhangi yanında Çiçekdağlı'nın annesine, babasına ölmüşüne sinkaf fail yanında tweet atıyor. Böyle yanında obje yaptığında sormaca açılıyor. Böyle yanında obje yaptığında yargılamayla erinç karşıya kalıyor. Çiçekdağlılara soruyorum. Sizin, bizim, hepimizin, canlı ve cansız büyüklerine sinkaf fail birisi, endişe mi açıklıyor, yok ise taşlama mi ediyor?"

Milleti ayartmak düşüncesince katı aşırı şeyin yapıldığını dile getiren Bozdağ, adı sabık yıldırıcı düşüncesince "ölen oydu, değildi" tartışması yapılırken Kandil'in tafsil yaptığını, "O yıldırıcı yanımızda" söylediğini bildirdi.

"Saldırı beli mu? Oldu. Saldıranlar PKK'lı mı? PKK'lı. Şehidimiz mevcut mı? Gazimiz mevcut mı? Var. Terör örgütü eylemi üstlendi mi? Üstlendi. Ya asıl bu. Çok açık, aşırı net." diyen Bozdağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Şimdi o tutanağa (CHP'nin gazetecilere bağlı raporu) baktığımızda ego o sesletim üstünden istimara gerçekleştirmek istiyorum. O raporda adı geçenlerden bir tanesi Maltepe'de mevcut yanında kıraathaneye bombalı atılım yaptığından hükümlü. Yine Sinop Kültür ve Dayanışma Merkezi'ne bombalı atılım yapmaktan yükümlü. Ben soruyorum bombalı atılım gerçekleştirmek yanında gazetecilik faaliyeti mi? Raporda geçiyor bu kişiyle ilgili. Bir gayr Ankara'da 21 bin 800 Amerikan dolarını silahla gasp ediyor ve apayrı gasp eylemlerine karışıyor. Ben soruyorum gasp gerçekleştirmek gazetecilik faaliyeti mi? Düşüncesini açıkladığı, karşın bulunduğu düşüncesince mi, hükümeti eleştirdiği düşüncesince mi hapishane alınmış? Bir apayrı ad o da Akbank Topçular Şube Müdürlüğünü silahla gasbediyor Eyüp ilçesinde. Yine yanında başkasının malını silahla gasp ediyor. Bundan yargılanıyor. Hüküm almış, içeride. Bir gayr gine yıldırı örgütüne, eylemlerine 'niye katılmıyorsunuz?' diyerek katılmayanları yıldırma ediyor. Terör örgütü eylemlerine katılmayanları yıldırma etmek, gazetecilik faaliyeti mi? Yine yanında gayr yıldırı örgütünün gerçekleştireceği eylemlere erketecilik yapıyor. Gözcülük meydana getirdiği düşüncesince erinç sormaca açılmış. Şimdi çıkıyorlar 'bunlar gazetecilik faaliyeti yapıyor'. Biraz yanlışsız olun. Eğer tığ yanında gazeteci kıya işlediğinde yahut yıldırı eylemine katıldığında yada gasp yaptığında yahut ayrıca rastgele yanında kabahat işlediğinde 'bu gazetecidir, buna sormaca açılamaz. Buna ukubet verilemez' dersek akla yatkın mu olur? O devir sarıklı biri, o devir dikici biri, o devir esnaf biri, apayrı dizge grubundan bir tanesi yanında kabahat işlediğinde 'bu rençperlik faaliyetidir, bu muallimlik faaliyetidir, bu apayrı yanında faaliyettir' deyip, tığ onların suçlarını görmezde mi geleceğiz, anca obje olabilir mu? Türkiye yanında hususiyet devletidir. Hukuk devletinde suçlarla ilişik sormaca ve takip yapılırken bu ağız ağıza sıfatlardan ve öbür unsurlardan serbest yapılır."

"Gizli bulunan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na ki iletiyor?"

Türkiye'yi, karşın düşünenleri, gazetecileri, eleştirenleri yargılayan yanında dünya adına kail her insana seslendiğini vurgulayan Bozdağ, "İsmini verin, elkızı bakalım. Ne yapmış? Siz de bakın, tığ de bakalım kamuoyuna açıklayalım. Yani bombalı atılım yapanı tutanağa koyup 'bunlar gazetecilik faaliyeti zımnında içeridedir' buyurmak ne derk geliyor? Dosyada yazıyor. Ne suçu işlediği yazıyor. Bilgiler ellerinde var. Buna karşın diyor ki 'bunlar gazetecilik faaliyeti'. O devir tığ işin içerisinden ne çıkacağız? diyerek konuştu.

Bozdağ, "Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu, evvel Mersin Cumhuriyet Başsavcımızı da gaye yayınlayan yanında tafsil yapıyor. İki devir sustu. Terör örgütü tafsil yapana derece ağzını bıçak açmadı. Terör örgütü tafsil yapınca kükredi ve peşinden savcımızı da gaye yayınlayan yanında tafsil yaptı. Kimse soruşturmanın üzerini örtmüyor. Senin elde ettiğin bilgiler, sormaca kapsamında savcılarımızın alın teri, emeğiyle ortaya çıkan bilgiler. Ama sormaca gizli. Bunu bilmiyor. Biraz tarafındaki hukukçulara sormasında kâr var. Soruşturma duyurulmayan bulunduğu üzere mahremiyet sonucu da alınabilir gerekseme halinde. Bu vaziyette soruşturmanın esenlikle yürümesi, delillere ulaşılması, faillerin yakalanması düşüncesince buna icap duyulabilir. Şimdi buradan soruyorum. Bu duyurulmayan bulunan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na ki iletiyor? Gizli bulunan yanında soruşturmanın bilgilerini paylaşmak, yayma geçirmek akla yatkın mu kavisli mi? diyerek onu da tartmadan bahsetmek ne derece doğru?" değerlendirmesini yaptı.

"Gizlilik" vurgusu

Bozdağ, hususiyet devletinin kurallarına uyulması gerektiğini, bilgiler duyurulmayan ise gizliliğe her insanoğlunun uyması icap ettiğini vurguladı.

Terör örgütünün Mersin Cumhuriyet Başsavcısını ve orada soruşturmayı yürütenleri gaye gösterdiğine yer veren Bozdağ, bunun benimseme edilebilmekte yanında obje olmadığını belirtti.

Bozdağ, hukuka himmet veren, sormaca ve takip faaliyetlerini örümcek kaymakamlık mensuplarına saldırı, hakaret, pus sallanmasını, yıldırı örgütlerine gaye gösterilmesini katiyen benimseme etmeyeceklerini kaydetti.

Hukukun Türkiye düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Bozdağ, "Savcılarımızı, hakimlerimizi, kaymakamlık vazifesini yapanları gaye gösterdiklerine erinç destek olmak bizim birincil vazifemizdir. Türkiye'nin ikinci partisine kaymakamlık mensuplarını ayrıştırmaya, onların yanında tarafını yanında kısmının karşısına dikmeye, onları millete ve yıldırı örgütlerine gaye göstermeye hakkı yoktur. İnşallah onlar da hususiyet devletinin ruhuna akla yatkın yanında biçimde davranmayı öğrenecekler. Çünkü hususiyet devletinin ruhuna akla yatkın kalkmak her insana selamet katar, görk katar, kuvvet tren ve herkesi çelimli kılar." ifadelerini kullandı.

Çiçekdağı'nın, Kırşehir'in, Yozgat'ın ve Türkiye'nin henüz da büyüyeceğini ve gelişeceğini vurgulayan Bozdağ, sonuç 20 sene içerisinde aşırı iyi hizmetler yapıldığını anlatım etti.

Türkiye'de milleti iktidara taşıyan, sandıkta ortaya koyduğu iradeye Ankara'da eş benimseme etmeyen, bu iradeyi öldürmek isteyenlere müsaade vermeyen, milletten apayrı kuvvet tanımayan yanında siyasetin çalışanları olduklarını vurgulayan Bakan Bozdağ, eskiden milletin emanetine eş çıkamayışını bile tafsil edemeyen cılız zihniyetler, iradeden yoksun, milletin emanetine eş çıkamayan anlayışlar bulunduğunu anlatım etti.

Bundan sonraları da milletin lehine, oyuna ve emanetine katiyen eş benimseme etmeyeceklerini vurgulayan Bozdağ, şu biçimde konuştu:

"Etmemiz de belkili değil. Bakın demincek cumhurbaşkanlığı tarzı yaklaştıkça arsıulusal çevrelerde Türkiye'nin içerisindeki çevrelerde dirayetli, milletin ve devletin menfaati bahis konusu bulunduğu devir gözünü karartan, milletin gözüne kendince hiza ve taraf düzlük donanması istemiyorlar. Yedili masa kendisi güdeceği birisini istediği üzere arsıulusal çevreler de zat gözlerinin içerisine bakan, sandıkta atılmış oya ortaklığı şimdiden benimseme yazar beraberce yönetimi, millete karşın içerisine zavallılar arıyorlar."

Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durdurulması düşüncesince projeler yapıldığını kail Bakan Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti.

"Bizim 2023 intihap mücadelemiz hoppadak bu 7'li masadakilerle değil, bilesiniz hem Amerika ile hem AB ile tıpkı zamanda onlarla bu arada düşünen halis muhlis güçlerle vereceğimiz yanında intihap mücadelesidir. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor diyerek istihbarat var. Ha tığ bilmiyoruz gerelti gerisinde ne mevcut ne namevcut lakin iptila saikiyle soruyorum. ABD'den çağırdılar mı yok ise kendileri mi hakeza yanında planlama yaptılar? Görünüşteki programlar belli. Acaba bâtın programlarda neler var, neler olacak? Hep bu arada göreceğiz lakin şu aşırı net. Hep söylüyoruz. Sandığa atılmış oylar Türk vatandaşlarının oylarıdır. Sandıktan çıkma nüfuz Türk milletinin kalbinden çıkma iktidardır. Ne Avrupa'sı ne ABD'si ne apayrı yanında ülkenin oyu sandığa girmeyecektir. Allah'ın izniyle bu eren ulus bunun gereğini sandıkta zamanı vardığında yapacak, yeniden, baştan Recep Tayyip Erdoğan ile koşmaya bitmeme diyecektir Allah'ın izniyle."

Suriye'de, Afganistan'da, Irak'ta, Ukrayna'da huzurun ve güvenin olmadığına dikkati çekici Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'yi Suriye'ye, Türkiye'yi Irak'a çevirmek düşüncesince Gezi'den 17/25'e, çarpış teşebbüsüne derece birçok hainlik oyunlarını milletimizle bu arada bozduk. Terörle çalışan yanında mücadeleyi, azimli ve sonsuz yanında halde yaptık, hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Hamdolsun bugün Türkiye'nin ortamında yıldırı örgütleri, düzenlenen aksiyon yapabilme enerjisini kaybetmişlerdir. Türkiye terörle mücadelesini ülkenin sınırları dışına taşımış, bundan sonraları Irak'ta, Suriye'de apayrı yerlerde terörle çalışan savaş yapıyor. Nerede mevcut ise oraya gidiliyor ve gereği duraksamadan ödeme ediliyor. Türkiye'nin terörle mücadelesini çirkin açıklamak ve Türkiye'nin terörle mücadelesini idrak operasyonlarıyla çarpıtmak arzu edenler rastgele yanında çağda oldu, gine de oluyor. Şunun burada altını başta resmetmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle çalışan ve azimli mücadelesi, hususiyet ortamında ve hukuka akla yatkın halde meydana getirilen yanında mücadeledir. Sivillere, masumlara çevrilmiş en minicik yanında cereyan ne bugün ne evvel bahis konusu olmamıştır. "

Terör örgütleri lanetlenirken PKK'nın, FETÖ'nün , DHKPC, MLKP ve öbür örgütlerin isimlerinin açık açık söylenmesi icap ettiğini tamlayan Bozdağ, şunları anlatım etti:

"Ama bakıyorsunuz ismini sanını söylemiyorlar. Niye söylemiyorlar? Bilmiyorum. Şimdi bakıyorsunuz 7'li masa, İYİ Parti diyor ki 'HDP'yle tığ taraf yana gelemeyiz, foto veremeyiz. Bizi taraf yana koyamazsınız, edemezsiniz.' Bunu diyenlere hızlı en yukarıdan en aşağıya derece erinç çıkıyorlar. Doğru mu? Doğru. CHP, HDP ile iş birliğini ne derece hummalı düzen tutması geçişsiz gelirken o derece hummalı düzen tutmaya hususi yanında mücahede gösteriyor ve demincek soruyorum. Acaba diyorum burada muvazaalı yanında dövüş mü var? 'Yani bizim ayak tabanı az buçuk milliyetçi, muhafazakar. HDP'ye erinç hakeza dört dörtlük şafaktan erinç duralım. Siz de mavera yandan ilişkiyi hummalı düzen tutun. Sandığa anca gidelim' diyerek bizim bilmediğimiz gerelti gerisinde duyurulmayan yanında barışma mı var. Onu bilmiyorum. Bu suali da şuradan soruyorum. Çünkü İYİ Parti'nin, CHP'nin ameliyat partilerinin toplamının oyunu aritmetik ettiğinizde yüzdelik 40 ile 45 ortada değişiyor. HDP'ye oy sağlayan seçmenlerin Millet İttifakı'nın göstereceği adaya oy vermemesi şeklinde bırakın ulus İttifakının adayının cumhurbaşkanlığını kazanması, edinim iddiasında bulunması bile riyaziye kurallarla Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Eğri oturup akla yatkın bahsetmek lazım. Matematik ortada."

HDP'ye de yanında eş çözü bulunduğunu tamlayan Bozdağ, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu derece dışlamayı, itilmeyi, kakılmayı hücre alıp hala bu masanın çevresinde dönerek 'bize yanında menfez kırparsanız sizin düşüncesince rastgele yanında şeyi yaparız' demeyi ne içlerine sindiriyorlar? Onu da anlamış değilim. Biraz haysiyetli olun ya. Sizi eş namına koymuyorlar. Sizinle masada taraf yana oturmaktan utanıyorlar. Sizinle foto vermekten çekiniyorlar. Bunlar sizin oyunuza muhtaçken ayrımsız masada sizinle ölmek istemiyorlar. Oyunuzu aldıktan sonraları dönerek de sizin yüzünüze bakarlar mı? Bakmazlar, aşırı açık lakin orada da bakıyorum yok. Neden yok? Çünkü bunların hepsinin, bu 7'li masanın Türkiye diyerek yanında problemi yok. Onların yanında tane problemi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Onları yanında araya getiren, yegane heyecanlandıran güdeleme Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır, nefretidir, kinidir. "

Konuşmaların arkası sıra tören düzeni üyelerinin katılımıyla 41 eserin açılışı ve temel atma töreni kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Bakan Bozdağ ayrıca, belediyenin sünnet şöleni kapsamında sünnet bulunan 38 çocuğa, anı fotoğrafı çektirerek kalburüstü armağan etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler