USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Çocukların eşeysel istismarı birlikte adamlık suçudur

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Çocukların eşeysel istismarı din, ahlak, hukuk, hars engelleme bizim lahut saydığımız herhangi müşterek kıymeti ayaklar dibine almak, çiğnemektir. Çocukların eşeysel istismarı müşterek adamlık suçudur." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Çocukların eşeysel istismarı birlikte adamlık suçudur
10-12-2022 21:05
Ankara

Bozdağ, AK Parti Çandır İlçe Danışma Meclisi Toplantısında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin çabucak geliştiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geceyi gündüze katarak çalıştıklarını anlatım fail Bozdağ, Erdoğan'ın Türkiye'yi ve aut politikayı yönetirken, il ziyaretleri yaparken muhalefetin elden hükümeti eleştirdiğini söyledi.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibini da kesintisiz çalıştırdığını, sayaç 03.00'te telefonla arayarak muhtelif mevzuları sorduğunu ve sıkıntıları ilgililerle konuştuğunu dile getirdi.

Türkiye'nin çelimli yürüyüşünün bitmeme edeceğini anlatım fail Bozdağ, çelimli Türkiye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin durdurulmak istendiğini kaydetti.

Türkiye ile alakalı meydana getirilen hesapların hiçbirisinin tutmayacağın kail Bozdağ, Türkiye'nin Suriye'de yıldırı devleti kurulmasına müteveccih hesapları bozduğunu vurguladı.

"Türk milleti, yetersiz siyasetçi eğilimlere biçim açmayacak, izin vermeyecek"

Büyük güçlerin hesaplarına uyarınca değil, Türk milletinin namına uyarınca akıntı fail iktidarla istediğini yapamayanların öz gözlerine bakarak hiza ve yön meydan nüfuz istediğini aktaran Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Bunlar 2023'e giderken dört senedir çalışıyorlar, çalışıyorlar, kendi başlarınca birlikte matematik yapıyorlar, hesapları anlaşılan ki mükemmel olmadı, ABD'ye, İngiltere'ye, demin de Almanya'ya ziyaretle hesaplarına dayanaklık buyurmak istiyorlar. Diyorum ki Jeremy Rifkin, veya da başkaları, Amerikalılar, İngiltereliler veya da Almanlar Türkiye'de iktidarı atama etmeyecekler. İktidara, bir tanesini getirecek bulunan ermiş Türk milletidir. İktidarı değiştirecek bulunan gene ermiş Türk milletidir. İktidarı Washington'da, Londra'da, Berlin'de değil, Ankara'da, Türkiye'de, Yozgat'ta arayanlara nüfuz yetkisini bu ulus verecektir. Ben buna içten inanıyorum. Çünkü Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde camız ve himayeyi reddetmiş asilzade birlikte millettir. Şimdi fahri mandacılığa, Amerika'nın, apayrı güçlerin himayesine delik kırpan, yetersiz siyasetçi eğilimlere biçim açmayacak, izin vermeyecek, 'Yine ve baştan Recep Tayyip Erdoğan, gene ve baştan iri Türkiye' diyecek."

Muhalefetin, kendisi karışma bakanları zılgıt ettiğini kail Bozdağ, helalleşmeyle değil, hesaplaşmayla akıntı edildiğini vurguladı. "Bunların sıkıntısı Türkiye'de helalleşmek değil, kendi başlarınca hedefleri hesaplaşmak." diyen Bozdağ, Türk milletinin sandıkta matematik soracağını aktardı.

Muhalefetin toy lakırtı söylemediğinin altını çizen Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Millete verdikleri imge mevcut mı, yok. Ortaya koydukları birlikte eser, plan mevcut mı, yok. İkinci Yüzyıla Çağrı'da milleti uyutmaktan apayrı birlikte iş yaptılar mı, yok. Bunların en heyecanla anlattıkları nesne üstelik bunların hepsini uykusuna daldırdı. Heyecan uyandırıyorlar mı, o da yok. Umut yok, doğacak yok, cümbüş yok, plan yok. Peki bu ulus size niçin oy verecek? Tayyip Erdoğan'a niçin oy veriliyor sanarak bakanlar Tayyip Bey'in Türkiye Yüzyılı vizyonuna, ortaya koyduğu planlara baksınlar, bakmaları lazım. Çünkü Türkiye, milletine verdiği lafı tutan, lafının gerisinde 15 seçimdir duran, 20 senedir icraatıyla da bunu kanıtlama fail birlikte liderle yönetiliyor."

Millet İttifakı'nın, Türkiye'yi Anayasa ve kanunlara göre, öz mutlak iradesiyle yönetecek cumhur reisi talibi aramadığını kaydeden Bozdağ, altılı ganyan masadaki umumi başkanlara itaat edecek, omurgasız ve kukla birlikte sözlü arandığını anlatım etti.

Bozdağ, "Diyorlar ki şimdiden 'Cumhurbaşkanı seçilirse bizim adayımız Anayasa'ya, kanunlara uyarınca Türkiye'yi yönetmeyecek altı umumi başkanın iradesine uyarınca Türkiye'yi yönetecek.' Bu, Anayasa'nın birtakımı hükümlerini çalışarak yürürlükten tahammül anlamına gelir. Devletin ortamında koşut birlikte talih yönetimi ortaya koyma anlamına geliyor. Türk milleti öz iradesiyle ülkeyi yönetmen başarılı birlikte cumhurbaşkanına alışmıştır." dedi.

Türkiye'nin insanoğlu kazı ve hürriyetleri dair iri reformlara imza attığını özetleyen Bozdağ, kazı kontrol yollarının çoğaltıldığını, hususiyet devleti standartlarının yükseltildiğini dile getirdi.

Başörtüsüne müteveccih Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'ye sunulduğunu hatırlatan Bozdağ, hem başı açıkça bununla beraber başı gizli bayanların haklarını koruyan, güvence dibine meydan aşama attıklarını bildirdi.

Bakan Bozdağ, "Bu değişikliğin en ehemmiyetli özelliklerinden bir tanesi devletin, bel kemiği kazı ve hürriyetler karşısında davranış belirlerken bel kemiği kazı ve hürriyetleri korumayı asal alarak, korumayı sağlayarak davranış belirlemesini devlete emreden birlikte düzenleme. Bu anlamda da akıbet basamak önemli. Temel kazı ve hürriyetler devlete uyarınca değil, talih bel kemiği kazı ve hürriyetlere uyarınca durum takanak ve ona uyarınca bel kemiği kazı ve hürriyetleri arkalamak kaydıyla tahsil edilen ve sunulan birlikte hizmetin gereği bulunan giysi bahis konusu olduğunda başörtüsünü ve kadının dini fideist dolayısıyla yeğleme etmiş olduğu kıyafetini kullanmasını güvence dibine alıp ondan sonradan gayri giysisi belirleyecek." halinde konuştu.

Milletvekillerini teklife dayanaklık buyurmak vermeye çağıran Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu, akıbet basamak ehemmiyetli birlikte konu, siyasetin üstünde, halkın tabanda uyuşma etmiş olduğu bel kemiği birlikte konudur. Buradan ayrışma boşaltmak veyahut da 'hayır' düşünmek düşüncesince mazeret çıkmak hiç kimseye kâr vermez. Teklif 400'ün üstünde birlikte oyla benimseme edilmiş olduğu takdirde referanduma götürülmeyeceği evvel de açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımız hâlâ evvel de açıkladı. Bugün birlikte defa de ego söylüyorum, şayet bu öneri kanunlaşma sınırı bulunan 400 ve beden oyla TBMM'de benimseme edilirse referanduma Sayın Cumhurbaşkanımız götürmeyecektir. Çünkü bizim misyonumuz buradan rastgele birlikte siyasetçi ümit değil, bu probleminin Türkiye'nin gündeminden kalımlı namına çıkmasıdır."

"Adalet Bakanı akıllıcasına birlikte yerde duruyor"

Adalet Bakanı namına davalar ve soruşturmalar ile alakalı konuşmamayı mebde edindiğini tamlayan Bozdağ, bu konudaki Anayasa ve kanun hükümlerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Adalet Bakanı namına ego rastgele birlikte davada birlikte izah yaparsam o devir adaletin terazisi kuşkusuz dimdik tartacak? Kürsüde bulunan hakimler, savcılar, yorum yaparken 'Kurul başkanı, Adalet Bakanı hakeza demiş' sanarak onun etkisi altında kalmayacak mı? Ben kazı yerini bulsun sanarak konuşmuyorum. Ben hususiyet devleti gereği kadar işlesin sanarak konuşmuyorum. Ben kazı terazisi dimdik tartsın sanarak konuşmuyorum. Yargı mutlak ve nötr değişmeyen versin sanarak konuşmuyorum. Yoksa benim de rastgele birlikte mevzuda söyleyecek birlikte güruh sözüm mevcut fakat bulunduğum konuş bakımından kazı terazisinin ayarı bozulmasın, yargının mutlak ve nötr işleyişi bozma görmesin, kazı yerini bulsun, kazı yerini bulsun sanarak ego konuşmuyorum. Hukuk devletinin gereği namına da konuşmuyorum."

Bazen eleştirildiğini aktaran Bozdağ, "Sustuğumuz mevzular benimseme ettiğimizden değil, içimize sindiğinden değil fakat konumumuz gereği hukuku korumak, hukukun üstünlüğünü ayakta tutmak, yargının istiklaline ve tarafsızlığına uyma etmek, hususiyet terazisinin akıllıcasına tartmasını gerçekleştirme buyurmak öze bizim almamız müstelzim akıllıcasına pozisyon. Ben bu mevzuda ölçüm beklerken hacısı hocası benden yargıya karışma etmemi istiyor. Bir değişmeyen verin. Bütçe görüşmelerinde de oldu. Ben soruyorum, Adalet Bakanı namına benim yargıya karışma etmem akıllıcasına mu, değil mi? Doğru değil. O devir niçin karışma etmemi istiyorsunuz. Müdahale etmemen akıllıcasına mu, doğru. O devir niçin karışma etmediğimde kınıyorsunuz? Adalet Bakanı akıllıcasına birlikte yerde duruyor, HSK Başkanı akıllıcasına birlikte yerde duruyor. Her muhtelif kınamaya, rastgele birlikte muhtelif suçlamaya karşın akıllıcasına yerde de durmaya bitmeme edecektir." ifadelerini kullandı.

"Yargıya komut ve yönerge verecek birlikte durum köle yok"

Haksızlığın, hukuksuzluğunun gereğinin yargıda görüleceğini vurgulayan Bozdağ, hukukun sağ işlemesinin, kökler ve yasaya akıllıca akıntı etmesinin bel kemiği dilek bulunduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Görülen rastgele birlikte davayla bağlantı kurmaksızın umumi anlamda ve çerçevede birlikte ifadede mevcut olmak istiyorum. Çocukların eşeysel istismarı din, ahlak, hukuk, firez karışma bizim kutsal saydığımız rastgele birlikte kıymeti ayaklar dibine almak, çiğnemektir. Çocukların eşeysel istismarı birlikte adamlık suçudur. Bunun karşılığı da tabii bizim hukukumuzda vardır. Hukuk hakeza birlikte kanıt konuşulduğu devir dosya, delil, taraflar, iddia, savunma, rastgele birlikte şeyi değerlendirir, kararını ona uyarınca verir. Ben bilgili değilim, ego müddeiumumi değilim. Kararı verecek yargıdır. Mağdur şikayette bulunmuş, Cumhuriyet savcısı anket yapmış, iddianamesini düzenlemiş, davasını açmış, yargı yeri iddianameyi benimseme etmiş, murafaa gününü vermiş, hususiyet işliyor. Yargılama böylecene da maddesel asıl eksiksiz yönleriyle ortaya çıkacaktır. Hukuka güvenmek, hukukun sağ işleyişine emin olmak bizim düşüncesince önemlidir. mühim bulunan hukukun işlemesidir. Üzeri örtülen, mülga birlikte nesne yok. Bu işi ortaya çıkaran doğrusu yargıdır. Yargı bu mevzuda gereğini ölçüm yazar değerlendiriyor. Yargının namına geçerek yargıya komut ve yönerge verecek birlikte durum köle yok. Hiç kimsede de yok, olmaması lazım. mühim bulunan hukukun sağ ve usule, yasaya akıllıca işlemesidir."

Toplantıya Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün, AK Parti Çandır İlçe Başkanı Halim İlbay ve partililer katıldı.

Bozdağ, güruh öncesinde belediyeyi görüşme ederek Belediye Başkanı Örgün'den icraat ile alakalı bilim aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler