USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Hekimlerimizi korumalıyız

Bakan Bozdağ, "Anayasamız ve yasalarımız, bitirdikleri işler nedeniyle bilge ve savcılar düşüncesince ne cins ortak güvence öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve esenlik mensupları düşüncesince de bire ortak güvenceyi, teminatı öngören adımı atmalıyız" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Hekimlerimizi korumalıyız
10-03-2022 15:04
Bakan Bozdağ, "Anayasamız ve yasalarımız, icra ettikleri işler zımnında bilge ve savcılar düşüncesince ne cins müşterek güvence öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve esenlik personelleri düşüncesince de ayrımsız güvenceyi, teminatı öngören adımı atmalıyız" dedi.Abone ol

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi'nce Ankara'da müşterek otelde planlı ‘Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu’na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaza mensupları, esenlik personelleri ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Bozdağ, Kovid-19'la mücadelede Bakan Koca ve esenlik mensuplarının dünyaya kip bulunduğunu belirterek, teşekkürname etti.

‘Şehir hastaneleri bundan sonra milletin hastaneleridir’
Şehir hastanelerinin önceki yapıldığı çağda ayrışık tartışmaların yaşandığını anımsatan Bozdağ, gelinen noktada ise bu hastanelerin Kovid-19 salgınında şahısların onma bulmuş bulunduğu bölgeler bulunduğunu söyledi.
Türkiye'de, "Gelirsek kılıç site hastanelerini kapatacağız" diyen müşterek zihniyetin bulunduğunu tabir fail Bozdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Siz ne gelirsiniz ne de bunları kapatmaya gücünüz yeter. Çünkü site hastaneleri bundan sonra milletin hastaneleridir. kent hastanelerinin sahibi sureta Sağlık Bakanlığı olsa caba esasında Türk milletinin ta kendisidir. Türk milleti zat yararına ve hayrına bulunan hizmetlerin durmasına da durdurulmasına da katiyen müsaade vermeyecektir. Böylesi niyeti taşıyanları da hizmetleri budamayı, biçmeyi bakım zanneden barbar anlayışın sahiplerini de iktidara taşımayacaktır."

Eski çağda vatandaşların yaşanmış bulunan müşterek görüngü karşısında cankurtaran caba çağırmadığını, devletin ehliyetli sayıda ambulansının olmadığını bildiğini tamlayan Bozdağ, deminden ise köylere, diyar dışındaki vatandaşları almaya caba cankurtaran gönderilebildiğine dikkati çekti.

Sağlık mensuplarının problemlerini halletmek ve oradaki butlan ve hukuksuzluklara sonuç vermenin baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna inandığını kail Bozdağ, hekimler ve esenlik mensuplarının şahısların dirim hakkı ve henüz güzel geçinme düşüncesince şişman fariza yaptığını kaydetti.
Hekim ve hakimlerin değme ikisinin de bakım etmiş bulunduğu değerlerin her insanın yaşamı düşüncesince sonuç adım manalı olduğuna ayraç fail Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Bizim anayasamız ve yasalarımız, icra ettikleri işler zımnında aldıkları kararlar hasebiyle bilge ve savcılar düşüncesince ne cins müşterek güvence öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve esenlik personelleri düşüncesince de ayrımsız güvenceyi, teminatı öngören zamanı adımı atmalıyız. Hekimlerimiz de hakimlerimiz kabil korunmalı, ikisi de bizim hayatımızı, bizi koruyan, muhafız bizlere bedel sağlayan ehemmiyetli görevleri ödeme ediyorlar."

Sağlık Bakanı Koca ile esenlik mensuplarının sorunlarının çözümü düşüncesince görüşmeler yaptıklarını tamlayan Bozdağ, "Sağlık mensuplarının ego Bakan namına da emrindeyim, yurttaş Bekir Bozdağ namına da emrindeyim" dedi.

Tazminat davaları konusu
Sağlık çalışanlarına müteveccih ödence davalarına yer veren Bozdağ, ödence davaları karşısında hekimlerimizi ve esenlik çalışanlarını korumanın koşa cepheli faydasının olduğuna inandığını söyledi. Bu yolla hem yurttaşı bununla beraber esenlik çalışanlarını koruyacaklarını kaydeden Bozdağ, böylecene vatandaşın şifasını bulmasını hızlandırmayı sağladıklarını belirtti.

Sağlık personelinin tedavide hataya sukut konusunda, tazminatla huzur karşıya kalma riski karşısında tedavide değişmeyen vermekte zorlanabileceğini tamlayan Bozdağ, bu nedenle his ve alışkanlık cerrahisi kabil sahaların gayrı alanlara layıkıyla henüz az yeğleme edilmeye başlandığını söyledi.
Tazminat riskinin hekimleri henüz mesleğin başlangıcında düşünce ve bası altında bıraktığını tamlayan Bozdağ, tıbbın gerekliliğine ekşi hekimlerin ise tazminatla karşılaşabileceğini kaydetti.
Bakan Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Tıbbın gereklerine caba dahi karşıt davranılmış bulunduğu çakılı olmadıkça tazminata husus olmayacaktır. Bile caba tıbbın gerekliliklerine karşıt bulunduğunu isteyerek davranılmış bulunduğu takdirde, bu da kaza kararıyla çakılı bulunduğu takdirde fakat tazminata husus olabilecek. Ama onun da rücusu, mesleksel yazık oturmuş kararıyla verecektir. Bu şişman müşterek güvencedir. İnşallah bu garanti hekimlerimiz düşüncesince bol olur, yurttaşlarımız düşüncesince de bol olur."

‘Merhameti değil adaleti asal kabul etmek lazım’
Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete de yer veren Bekir Bozdağ, rolü esenlik duman etmek bulunan şahıslara sertliği anlamakta sıkıntı çektiğini söyledi.
Bu mevzuda bilge ve savcılara şişman görevler düştüğünü tamlayan Bozdağ, anayasa ne olursa olsun kanunun, uygulayıcının sonucuna kaldığını söyledi. Bozdağ, "Kararları verirken de hanıma hızlı ait de söyledim, merhameti değil adaleti asal kabul etmek lazım" sanarak konuştu.

Bozdağ, yürütüm dair hakimlere baş döndürücü iş düştüğünü belirterek, Yargıtay'ın biraz içtihadıyla bu mevzunun dünkü müşterek sisteme kavuşabileceğini vurguladı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hekimler ve esenlik mensuplarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler