USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

ABD'nin Ankara Sözcüsü Eadeh: 'Rusya, Batı’yı bölme hedefini gerçekleştiremedi'

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Julie Eadeh, Rusya'nın Batı'yı bölme hedeflerini gerçekleştiremediğine dikkati çekerek, Rusya'nın gerçekleşecek ortak harp yerinde benzer yepyeni yaptırımlara verilen kalacağını söyledi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Ea

ABD'nin Ankara Sözcüsü Eadeh: 'Rusya, Batı’yı bölme hedefini gerçekleştiremedi'
19-02-2022 12:41
Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış bulunan gerilimde Rusya'nın tutumunu değerlendiren Sözcü Eadeh, “Rusya başlıca açıdan sürece müdahale olup bulunan gerilimi düşürmeyi isterse önümüzde diplomatik müşterek sefer bulunuyor. Dışişleri Bakanı Kuleba'nın gerilimin gizil kendisine düşürülmesi ve birliklerin arka çekilmesi mevzusundaki değerlendirmesine katılıyoruz. ABD Birleşik Devletleri, Rus birliklerinin sınırlardan gerçek açıdan çekildiğini gördüğünde Rusya'nın meydana getirdiği açıklamalara inanacaktır. Diplomatik müşterek çözüme iktiran kılmak düşüncesince çalışkan kendisine çabalamaktayız ve Başkan Biden'ın Başkan Putin'le meydana getirdiği telefon görüşmesinin arkası sıra Rus hükümetiyle değinme içre olmayı sürdürmekteyiz” sanarak konuştu.

"Rusya, Batı'yı bölme hedefini gerçekleştiremedi"

ABD'nin Rusya'dan beklentilerini özetleyen Eadeh, ABD'nin Ukrayna ile ilişik pozisyonunun açık bulunduğunu söyledi. Bu krize diplomatik müşterek çare aradıklarını kaydeden Eadeh, “Başkan Biden Cumartesi haset icra ettikleri toplantıda Başkan Putin'e ABD'nin diplomatlık dair azimli bulunduğunu açık müşterek biçimde anlatım etti ve tığ de kendisinin bu yolu izleyeceğini beklenti ediyoruz. Rusya, Batı'yı bölme hedefini gerçekleştiremedi. ABD Birleşik Devletleri ve müttefiklerimizin ve ortaklarımızın Rusya'nın yıldırma ve saldırganlığına huzur koymada birleşmesiyle baş başa Batı akıbet zamanlarda bulunduğu için henüz aşkın bütünlük içre akıntı ediyor. Rusya, etraflıca vadeli önemli bedellerle karşılaşacak ve dünyadan izole kendisine arsıulusal maşer açısından müşterek cins ayaktakımı devlete dönüşecek. Daha azimli müşterek transatlantik toplumla huzur karşıya kalacak. Çin'e henüz aşkın ivaz hasretmek yerinde kalacak. Savunma sanayiinin önemli noktasını aşındıracak biçimde ekonomisi üstünde başlıca müşterek baskıyla ve dış satım kontrolleriyle karşılaşacak. Dünya genelinde de müşterek kınanma dalgasıyla beniz yüze kalacak” açıklamasında bulundu.

‘Rus Parlamenterlerin Doğu Ukrayna'daki dü bölgenin birbirinden ayrılmasının tanınmasına bağlı önerilerinin Rusya Devlet Başkanı Putin'e yollanmak az daha onaylanması ile alakalı suali yanıt veren Sözcü Eadeh, “Açıkça anlatım geçirmek gerekirse: Kremlin'in bu başvuruyu onaylaması, Rus Hükümeti'nin, 2014'ten beri Rusya'nın öncülüğündeki güçlerin ve politik vekillerin kontrolünde bulunan Ukrayna'nın Donbas Bölgesi'nin parçası bulunan bu toprakların ehliyetli kendisine siyasi, toplumsal ve iktisadi baştan entegrasyonu periyodunun anne hatlarını ortaya koyan Minsk anlaşmaları kapsamındaki taahhütlerini topyekûn reddi anlamına gelecektir. Bu kararın yasalaşması, Ukrayna'nın egemenliğini ve yer bütünlüğünü henüz da esasen sarsacak, arsıulusal hususiyet açısından şümullü müşterek ihlal teşekkül edecek, Rusyanın krizin barışçıl çözümünü yapmak düşüncesince diplomatlık içre kalmayı temdit taahhüdünün sorgulanmasına hastalık olacak ve müttefiklerimiz ve ortaklarımızla ehliyetli eş güdüm içre ABD'den acele ve azimli müşterek cevap gelmesini gerektirecektir” ifadelerini kullandı.

"Benzeri yepyeni müeyyide paketini uygulanacak"

Büyükelçilik Sözcüsü Eadeh, “Muhtemel müşterek Rusya - Ukrayna cenginde ABD'nin elbette reaksiyon göstereceğine ilişkin, “Amerika Birleşik Devletleri ve transatlantik müttefiklerimiz ve ortaklarımız, Rus ekonomisinin boyutu ve entegrasyonu menfez önüne alınacak olursa, gün süresince tanıdık en iri finansal etkiyi oluşturacak biçimde Rus ekonomisi üstünde yıkmacı tesiri olacak benzer yepyeni müeyyide paketini uygulamaya atmak düşüncesince baş başa akıntı etmeye hazırdır” halinde konuştu.

Türkiye'nin, Ukrayna'nın egemenliğini desteklemeye müteveccih çabalarının takdirle karşılandığını kail Eadeh, Türkiye'nin, icap Rusya'nın gerekse Ukrayna'nın dostu bulunan müşterek yurt kendisine kalburüstü müşterek açılım bulunduğunu kaydetti.

"Türkiye, akıbet adım çelimli açıklamaların dibine da imzasını atmış müşterek ülke"

Türkiye'nin Ukrayna'nın yer bütünlüğüne verdiği desteğin kalburüstü olduğuna dikkati çekici Eadeh, şunları söyledi:

“Türkiye'nin bu ihtilafa diplomatik müşterek hal bulunması düşüncesince verdiği desteği takdirle karşılıyoruz. Türkiye kabilinden müşterek NATO Müttefiki ile Ukrayna ortada defans alanındaki ortaklık lehçe istikrarı ve Ukrayna'nın kendisini defans kapasitesini güçlendirmektedir. En akıbet Türk yetkililerle yaptığımız temaslarda da bulunduğu kabilinden bulunduğumuz rastgele temasta, Rusya ve Ukrayna konusunu gündeme getirdik. Türkiye, kalburüstü müşterek NATO Müttefiki, NATO İttifakı'nın müşterek üyesi ve Ukrayna dair NATO'dan kaynaklı akıbet adım çelimli açıklamaların dibine da imzasını atmış müşterek ülke. Türkiye'nin bu çabalarını kıvançla karşılıyoruz.”

Mevlüt İşli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler