USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AB Başkanı Kaymakcı, Türkiye'nin AB'ye üyelik döneminin hızlandırılması çağrısı yaptı

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, "Katılım Öncesi Yardım Aracı fonlarını en çalışan şeklide görmek ve ülkemizin Avrupa Birliği üyelik periyodunu tacil etmek herkesin sorumluluğu." dedi.

AB Başkanı Kaymakcı, Türkiye'nin AB'ye üyelik döneminin hızlandırılması çağrısı yaptı
19-01-2022 13:29
Ankara

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Cumhuriyeti ve AB teşrikimesai çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonlarıyla planlı "Türkiye’de Sonuç Odaklı İzleme Faz III Projesi" kapsamında, müşterek otelde planlı "IPA Deneyim Paylaşımı Semineri"nin açılışında konuştu.

Türkiye'nin IPA fonlarını en çalışan biçimde kullandığını vurgulayan Kaymakcı, "IPA, Avrupalı müşterek Türkiye'nin, Türkiyeli müşterek Avrupa Birliğinin kuma geleceğini hazırlayan baş döndürücü kalburüstü müşterek yatırım. Dolayısıyla IPA fonlarını en çalışan şeklide değerlendirmek ve ülkemizin Avrupa Birliği üyelik sürecini kamçılamak hepimizin sorumluluğu." ifadesini kullandı.

Kaymakcı, IPA kapsamında AB'den Türkiye’ye bugüne sincap kısaca 9,2 bilyon avroluk müşterek pınar aktarıldığını, Türkiye'nin de bu kaynakları tarımdan sanayiye, ulaştırmadan çevreye, tüketicinin korunmasından insanoğlu haklarına nice bölgede kullandığını söyledi.

Kaymakcı, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün hakkıyla de Türkiye, AB üyelik sürecinde değme muhtelif başağrısı ve güçlüğe karşın azimli müşterek biçimde ilerliyor. IPA projeleri bizim bire müşterek sürede öteki Avrupa ülkeleriyle dosdoğru ilişkiler, akilane ortaklıklar kurmak ve kuma sorunlarımız kuma analizör istihsal etmek düşüncesince de çok, baş döndürücü önemliydi. Biz editör IPA projelerinin anlaşılan müşterek mevzuyla ait olarak, anlaşılan müşterek coğrafyada müşterek el yapılıp unutulmasından yana değiliz. Onun düşüncesince ürün odaklı takibat periyodunu ısrarla sürdürüyoruz. Yani meydana getirilen IPA projelerinin mihman olması, sürdürülebilir olması ve değme meydana getirilen projeden çıkarılacak sonucun bambaşka müşterek projede bizlere dünkü müşterek giriş sunmasını hedefliyoruz. Bu amaçla da IPA fonlarını en çalışan biçimde kullanmayı ve kuma çıkarlarımıza görev etmeyi hedefliyoruz."

"2022'den itibaren fonların emektar düzeyine dönmesini bekliyoruz"

Faruk Kaymakcı, IPA 3 zamanına girdiklerini, AB'ye 2021-2022 yılları düşüncesince ehemmiyetli sayıda kalifiye planlar sunduklarını belirterek "Ancak 2021 yılı düşüncesince çabucak 16 projemiz ikrar gördü. Bunun da ücreti dun fevk 210 milyon avro. Bu, Türkiye denli ehemmiyetli müşterek namzet dünya düşüncesince baş döndürücü düşüt müşterek rakam. Önceki senelerde Türkiye'ye tahsis edilmiş rakamların dun fevk 3'te birine bedel geliyor. Biz, 2022 yılından itibaren bu fonların geçmiş yıllardaki düzeyine dönmesini bekliyoruz." sanarak konuştu.

İlgili planlar marifetiyle mevrut fonların her insanın yararına olacağını ve Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde elini destekleyeceğini özetleyen Kaymakcı, "Tabii bu projeler, IPA projeleri çabucak maddesel bölgede gördüğümüz planlar değil, bire müşterek sürede insana, insanoğlu hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, çırçıplak maşer diyaloğu, domestik yönetimler arası ilişkiler, kentler arası ilgiler bunları da kapsıyor. Aynı sürede tığ IPA projeleriyle Türkiye’nin AB programına da dayanak noktası oluyoruz. Dolayısıyla bu bakımdan IPA projelerini en doğurgan en çalışan biçimde değerlendirmek durumdayız." ifadelerini kullandı.

Konuşması sonra "menti.com" adresli genel ağ sitesi üstünden seminer katılımcıları ve devir içi kullanıcılara müteveccih soruşturma düzenleyen Kaymakcı, Türkiye'nin AB'ye katılımına bağlı soruların toprak almış olduğu anketin sonuçlarının, Türkiye’nin AB’ye katılımını destekleyen yönde bulunduğunu aktardı.

"İzlemesi meydana gelen planlar iyice kalburüstü neticelere sahip"

Açılışta mütekellim AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut da IPA fonlarıyla planlı planların AB'nin yürüttüğü en şümullü programlardan bir tanesi bulunduğunun altını çizerek "Geçmiş senelerde meydana getirilen çalışmaların neticeleri zaman bu seminerde değerlendirilecek. Sonuç odaklı değerlendirme, AB ve Avrupa Komisyonu'nun öncelikleri ortada bulunuyor. Türkiye hükümetiyle beraberce elde edilmiş konkre tesirleri büzüşmek istiyoruz. Bu sayede sektörler düşüncesince şimdi şümullü infaz endüstrisi geliştirebileceğimize inanıyoruz." dedi.

Kovid-19 salgınına karşın akıbet 18 ayda projeleri takibat edebilme olanağı bulduklarını kail Landrut, "Pek baş döndürücü kesim bu projeye engelleme oldu. Ulaşım, çevre, huruç yönetimi, çırçıplak toplumla teşrikimesai ve insanoğlu hakları dalında icraat gerçekleştirildi. Bütün bu bölgelerde planlı çalışmaların, ilmî incelemelerin neticelerini bellemek dair iyice istekliyiz. Yapılan değerlendirmeler ve projenin neticelerini bellemek bizim düşüncesince baş döndürücü önemli." sanarak konuştu.

Landrut, Sonuç Odaklı İzleme (ROM) sistemi ile projelerden elde edilmiş sonuçların sürdürülebilir bir duruma getirildiğini belirterek "Burada 200 takibat tutanağının performansına baktığımızda izlemesi meydana gelen planların iyice kalburüstü neticelere ehil bulunduğunu görüyoruz. 5 üstünden 4 benek düzlük planların sayısı baş döndürücü yüksek. Hem tatbikatçı ortakların hem IPA'nın görevi baş döndürücü büyük." değerlendirmesini yaptı.

Yarın da sürecek seminerde, planların ağırlık ve sürdürülebilirlik değerlendirmeleri yapılacak. Projelerden elde edilmiş kazanımlar, planların planlama etabından uygulamanın bitimine derece karşılaşılan zorluklar ve bunları aşmaya müteveccih hal önerilerin değerlendirileceği aktiflik devir içi yerine da genel ağ üstünden takibat edilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler