USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AA objektifinden hususi Harekat'ın gazileri

Türkiye'nin türlü bölgelerinde yıldırı örgütlerine hakkında maruz yiğitçe mücadelelerde vurulan hususi Harekat gazileri, 19 Eylül Gaziler Günü'nde duygularını Anadolu Ajansı ile paylaştı.

AA objektifinden hususi Harekat'ın gazileri
19-09-2022 12:05
Ankara

Farklı dönemlerde, Türkiye'nin değişik şehirlerinde teröre dirlik ölçülü operasyonlarda vurulan ve yaşadıklarını "dün" üzere hatırlayan gaziler, AA muhabirine görevdeyken sıkıntısız emektar fotoğraflarıyla kurum verdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 2015'teki terörle savaş operasyonları sırasında zırhlı anahtar içindeyken, yıldırı örgütü PKK'nın attığı füze kararı yaralandığını özetleyen gazi Zafer Baydar, "O yaralanmadan çevre kulağımda yüzdelik 90 sema kaybı beli ve hala aygıt kullanıyorum." dedi.

Geçici görevlendirmeyle 2016'da İstanbul'a gönderildiğini tamlayan Baydar, 15 Temmuz vuruş girişimi sırasında görevlendirildiği Boğaziçi Köprüsü'nde, darbecilerin açmış bulunduğu acı kararı bu kere gene yaralanarak ikinci kere gazi bulunduğunu anlattı.

Baydar, "Gazilik benim düşüncesince birlikte şereftir, onurdur. hususi harekata girdiğim önceki günden itibaren 30 sene süresince baş döndürücü arzulu çalıştım. Böyle görevler olsa gene gidip canımı vermeye hazırım." halinde konuştu.

"Gaziler unutulursa maziler de unutulur"

Diyarbakır'da 1992'de teröristlerle girmiş bulunduğu arbedede kolundan ve omzundan vurulan 60 yaşındaki gazi Gökhan Dugan ise gazi olduktan birlikte sene sonradan kardeşi Hacı Osman Dugan'ı teröre martir verdiğini anlattı.

Vatan düşüncesince gelişigüzel ayrışık fedakarlığı hücre aldıklarını kail Dugan, "Ecdadımız bu yurt düşüncesince canını, kolunu, gözünü verdi. Bizler de onların torunları yerine canımızı, kolumuzu, bacağımızı ve kimi uzuvlarımızı bu yurt düşüncesince feda ettik. Gerekirse canımızı da vermeye de hazırız. Yeter ki gaziler unutulmasın. Gaziler unutulursa maziler de unutulur." dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1992 senesinde vurulan 66 yaşındaki gazi Celalettin Yüksel ise gaziliğin, Allah'ın birlikte lütfu bulunduğunu söyledi.

Kırsal bölgede PKK ile girdikleri arbedede bacağından dü kurşunla vurularak yaralandığını aktaran Yüksel, "Biz şehitlik mertebesine ulaşamadık yemeden içmeden Allah bizlere gaziliği baht etti. Bundan çevre da alım çalım duyuyorum." dedi.

Yine fariza verilse ayrımsız göreve isteyen olacağını kaydeden Yüksel, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Vatan ve ulus düşüncesince elbette ki birilerimiz gazi olacağız, martir olacağız. Ama bu üslubu tek devir yitirmeyeceğiz. Çünkü bu yurt bizim. Bölünmez bütünlüğünü gelmek da gene bizlere ve gençlerimize düşüyor. Ben şu an 66 yaşındayım. Beni esasen ayrımsız göreve gönderseler seve seve giderim yemeden içmeden bu kere şehitliği dilek ederim."

"Niye martir olamadım niteleyerek üzülüyorum"

Şırnak merkezde 2016'da yıldırı örgütü PKK'ya dirlik ölçülü operasyonlara başlanan önceki günde vurulan 57 yaşındaki gazi Salim nasihat de yaşadıklarını anlattı.

Ev araması sırasında teşekkül üyelerince döşenen bombaların patlaması kararı vurulan Öğüt, birlikte m. yanı sıra bomba patladığını ve kısaca 15 m. havaya yükseldiğini kaydetti. Yere düştükten elden sonradan birlikte bombanın henüz patladığını kail Öğüt, patlamalar kararında elinden ve dikkatli parmağından yaralandığını belirtti.

Bu saldırıdan salim kurtulduğuna şaşırdığını vurgulayan Öğüt, "Gazilik baş döndürücü alım çalım donör birlikte kayırma yemeden içmeden ego "niye martir olamadım" niteleyerek üzülüyorum. Çocuklarım da benimle alım çalım duyuyor. Duygusal anlamda kelimelere dökülemeyecek hisler." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015 senesinde terörle mücadelede dü ayağını kaybeden 54 yaşındaki gazi Ömer Kula ise gazi bulunduğu düşüncesince görkemli bulunduğunu söyledi.

Gaziliğin yaşam boyu taşınacak birlikte itibar madalyası bulunduğunu tamlayan Kula, "Bu yurt düşüncesince dü bacağımı feda ettim, icabında yurt düşüncesince gelişigüzel daima canımı feda etmeye hazırım." dedi.

1994'te Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yıldırı örgütü PKK ile girdikleri arbedede vurulan 60 yaşındaki gazi Ahmet Tombul da gelişigüzel daima göreve müheyya bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonlarda vurulan gaziler

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015 senesinde ölçülü trap barikat operasyonlarında vurulan 58 yaşındaki gazi Kaya Koç da yaşadıklarını aktardı.

Bina girişi sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan arbedede kolundan, bakış açısından ve bacağından yaralanıp gazi bulunan Koç, şu şekilde konuştu:

"Ben özel harekata girdiğimde 'Allah bana burada zor olmayı baht etsin.' dedim. Allah bana henüz fazlasını verdi. hususi harekatçı yerine zor olup gazi oldum. Oradaki operasyonlarda oğlum yaşındaki gençleri martir verdik. Bize de yiğitlik baht oldu. Allah tekrarını yaşatmasın."

2015 senesinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde ölçülü trap barikat operasyonlarında vurulan 58 yaşındaki gazi Ahmet Yılmaz ise manşet evinin çatısında teröristlerce vurularak gazi bulunduğunu söyledi.

Yılmaz, "Bu ülkede yaşananların ve geçmişin, unutulmaması gerekiyor. Bu ülkede, bu toprakların kesinlikle kazanıldığının ve kesinlikle eş çıkıldığının bilinmesi ve gençlerin de buna eş çıkması lazım." dedi.

"Bizler yurt mücadelesinin aktif örnekleriyiz, bizi ihmal etmeyin yeter"

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016'daki oyuntu operasyonları sırasında çökmüş altında kalmış şekilde vurulan 30 yaşındaki Kaan Orkun Yanar ise çökmüş altında kalmış bulunduğu esnada baş döndürücü sevilmiş bulunduğu devresinin martir bulunduğunu boğazı düğümlenerek anlattı.

Yaşadıklarının aklından on paralık çıkmadığını kaydeden Yanar, şu şekilde konuştu:

"Hepimiz bu yola martir olma şiarıyla çıkıyoruz ancak kimilerimize baht olmaktadır kimilerimize olmuyor. Bize yiğitlik baht oldu. Aslında bu iri birlikte ruh. Akşam yattığınızda ve sabahleyin kalktığınızda bu ruhu kesiksiz yaşıyorsunuz. Olaylar hafızanızda kesiksiz diri. Bu gururu taşımaktan öz saygı duyuyoruz. Bizler yurt mücadelesinin aktif örnekleriyiz, bizi ihmal etmeyin yeter."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler