USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

4 yıldır çatıdan inmiyor, vatandaşlar balık ve ciğerle besliyor

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 4 yıldır ortak yapının çatısında canlı ve topu topu çabalara karşın indirilemeyen kedi, ilçenin maskotu oldu. Çatıyı vazgeçme etmeyen kediyi ise bölgedeki esnaf besliyor.

4 yıldır çatıdan inmiyor, vatandaşlar balık ve ciğerle besliyor
27-10-2021 11:35
Çorum'un Sungurlu ilçesi Halıcılar Caddesi'ndeki ayakkabıcılar arastasında yegâne bükülmüş yapının çatısında canlı müşterek kedi, 4 yıldır dun inmiyor. Esnaf ve vatandaşların çatıya bıraktığı kemirmek ve su ile yaşamını sürdüren kedi, ilçenin maskotu biçimine geldi. Kedi, itfaiye aracı aracı ekipleri ve vatandaşların 4 yıldır devam eden çabalarına karşın çatıdan indirilemedi. Kediyi çatıdan azaltmak düşüncesince senelerdir çabalayan vatandaşlar, kedinin bireylere yaklaşmadığını ve bıraktıkları yiyecekleri uzaklaştıklarında yediğini söyledi.

"İtfaiye ekipleri azaltmak düşüncesince 3-4 kez geldiler"

Çatıdaki kedinin beslenmesini ve yaşamını sürdürmesini sağlayıcı vatandaşlardan çayhane işletmecisi Muttalip Yavuz, “Bu pisik pandemi döneminden 2 yahut 3 yıl ilk dirlik çatıdan buraya atladı, o çağ bu gündür bunu bu çatıdan indiremiyoruz.

İndirmek düşüncesince itfaiye aracı aracı ekipleri 3-4 kez geldiler müşterek akıbet alamadılar. Bizler ara sıra azaltmak düşüncesince uğraşıyoruz lakin değerli olamadık. Bizde çevredeki esnaflar adına onun yaşamını sürdürebilmesi düşüncesince çareyi çatıya araç ve içeceğini koymakta bulduk. Şöylede diyebiliriz, bundan böyle bireylere küsmüş, insanoğlu içine girmeyip, insanlardan uzakta yaşamını çatıda sürdürmeye değişmeyen vermiş” dedi.

"Ne yaptıysak indiremiyoruz"

Diğer taraftan ayrımsız ana yol üstünde pabuççuluk özne Ahmet Köylü ise kediye sonsuz adına kemirmek ve su verdiklerini belirterek, “Benim bildiğim, bu pisik minimum 4 yıldır bu çatıdan inmiyor. İtfaiye ekiplerinin gelip inzal çabaları caba boşa çıktı. Biz de çarşı esnafı adına yemeklerini ve suyunu ayağına denli çatıya çıkarıyoruz. Normal yiyecekler haricinde ciğer, tavuk eti, balık veriyoruz. Biz uzaklaşınca bıraktığımız yiyecekleri yemeye geliyor. Yiyecek vermediğimiz devir neymiş yalvarır kabilinden aşağıya sesleniyor. Ne yaptıysak indiremiyoruz. Bu kedinin hikayesi aşırı şişman çok” sanarak konuştu.

İsmail Kabakdere - Serkan Şansever

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler