USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki referans kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20. Milli Eğitim Şurası'nda tahsil edilen kaynak kararlarının yaşama geçirilmesine müteveccih önce rapor yayımlandı.

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki referans kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla
06-03-2022 12:07
Ankara

MEB'den meydana getirilen açıklamada, 1-3 Aralık 2021'de, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana getirilen 20. Milli Eğitim Şurası'nın öğrenci, öğretmen, terbiye yöneticileri, veliler, terbiye araştırmacıları, çırçıplak maşer kuruluşları ve gazeteciler üzere değişik paydaşlarla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Şura hazırlıkları sürerken MEB'in değişik paydaşlardan 32 bin 643 fikir toplamış bulunduğu bildirilen açıklamada, bu görüşlerin uzmanlarca incelenmiş bulunduğu ve MEB'in şura düşüncesince belirlediği "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ile uyumları gözetilerek sonuç bir duruma getirilmiş bulunduğu kaydedildi.

Şuraya eklenmiş olan 600'den ortak tomar davetlinin kanaatleri doğrultusunda birleşen görüşlerin olgunlaştırıldığı tamlanan açıklamada, şurada çoğunluğu oy donanması ile bildirme edilen 128 salık mektubu sonucu alındığı bildirildi.

Şuranın sonuç gününde umumi kurulda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, bakanlıkça atık adımlar ile şurada tahsil edilen salık mektubu kararların uyumunu strateji edeceklerini ve değerlendirmelerini halkoyu ile paylaşacaklarını anlatım ettiğine toprak maruz açıklamada, MEB kabilinden piyasaya sürülen bu raporun, şuranın gerçekleşmesinden üç ay sonradan bakanlığın gündeş politikaları ile salık mektubu kararları arasındaki uyumunu ortaya koyduğu kaydedildi.

"57 değişik salık mektubu sonucuna değgin nezaret minimum ortak konkre hamle attı"

Açıklamada, nezaret kabilinden atık adımların salık mektubu kararlar ile uyumunun, husus husus incelenmiş bulunduğu ve yorumlandığı belirtilerek, "Raporun sonuçları, nezaret kabilinden sonuç altı ayda atık adımların salık mektubu kararları ile iri ortak ahenk gösterdiğini ortaya koydu. Bu bağlamda 57 değişik salık mektubu sonucuna değgin bakanlığın minimum ortak konkre hamle attığı görüldü." denildi.

Raporda, salık mektubu kararlar ile atık adımlar arasındaki uyumun yegâne ortak anne konu ile sınırlanmış olmamasının vurgulandığı bildirilen açıklamada, bakanlığın politikaları ile ilişkilendirilen 57 kararın 34'ünün asliye eğitimde vesile eşitliği, 14'ünün öğretmenlerin mesleksel gelişimi, 9'unun ise mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile münasebetli bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, salık mektubu kararlarının da asliye eğitimde vesile eşitliği temasında yoğunlaştığı dikkate alındığında dağılımın şura kararlarının dağılımı ile düzgün bulunduğu kaydedilerek "Dolayısıyla siyaset adımları ile salık mektubu kararları arasındaki ahenk kâffesi temalarda kendini gösterdi." ifadesi kullanıldı.

MEB'in sonuç altı ayda seferberlik başlatmış bulunduğu ekol evveliyat eğitimin yaygınlaştırılmasına ve okullar arası olanak farklılıkların azaltılmasına değgin iri ölçekli projelerin, şura kararları ile uyumun anahtarı olduğu, bu bölgelerde atık adımların genellikle ansızın ortak tomar şura sonucu ile münasebetli bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bakanlığın anne siyaset sahalarında attığı adımlar ile şura salık mektubu kararları arasındaki uyumu seyrederken makul aralıklarla değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacağı kaydedildi.

"Bu çeşit değerlendirmeler evvel el nezaret kabilinden yapıldı"

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in tutanağa bağlı değerlendirmelerine de toprak verildi.

Şura umumi kurulunda bildirme edilen kararların, nezaret açısından salık mektubu ayrıcalığı taşıdığına ayraç fail Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nın, kararların baş döndürücü iri miktarda oy donanması ile alındığı ortak derinti bulunduğunu ve iştirakçilerin nice maddede fikir donanmasına eş olmasının tahsil edilen kararların önemini artırdığını anlatım etti. Özer, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak, filhakika rüçhan terbiye politikalarımız kendisine belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim düşüncesince ince önemli. Bu sebeple şurada anlatım ettiğim üzere makul aralıklarla attığımız adımlarla şura kararları arasındaki ahenk derecesini yayınlayan raporlar hazırlayıp halkoyu ile paylaşacağımızı anlatım etmiştim. Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün adına getirildiğinin evvel konkre göstergesidir.

Ana siyaset sahalarına değgin salık mektubu kararlarını gözeterek zat politikalarımız ile uyumuna değgin evvel resmi değerlendirmeyi halkoyu ile paylaşmış olduk. Daha ilkin hür araştırmacılar ve çırçıplak maşer kuruluşları kabilinden meydana getirilen bu çeşit değerlendirmeler evvel el nezaret kabilinden yapılmış oldu ve halkoyu ile paylaşıldı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler