USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2 yıldır otobüs karavanda yaşıyorlar: Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istiyorlar

Korona virüsün değiştirdiği yaşam şartlarıyla 2 yıldır karavanda canlı Tektaş Çifti, hayatlarının art kalanının karavanla gezmekle kılmak istiyor.

2 yıldır otobüs karavanda yaşıyorlar: Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istiyorlar
05-03-2022 12:00

Korona virüs pandemisinin giriş gösterdiği evren genelinde yaşam koşulları değişmeye bitmeme ediyor. Korona virüsün Türkiye'ye sıçramasından sonradan devir zamane kapanmaların yaşanmasıyla Aydın'ın Didim ilçesinde canlı Dursun ve Gülümser Tektaş çifti 2 yıl geçmiş aldıkları otobüsten dönüştürülmüş karavanda yaşamaya başladı. Evin kapısına anahtar vurup o vakitten beri karavanda yaşamaya alışan Tektaş Çifti, karavanla ülkeyi karış karış gezmeye başladı. En son Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi sahiline mevrut karavan, sahilde gezinen vatandaşlarında bağ odağı oluyor. Ömürlerinin sonuna kadar karavanda yaşamak istediklerini tabir fail Tektaş çifti, karavan yaşamını her insana önerdiklerini belirtti. Gerekli tensikat ve modifiyenin yapıldığı karavanda döşek odası, mutfak, yerleşme grubundan kafa çiçeklere kadar dört başı mamur yaşam şartlarını karşılayacak herhangi müşterek çeşitli malzemeler mevcut. Dışarından ne kadar geçici otobüsü kabil algılansa da içine girildiğinde ise ev ortamı ile karşılaşılıyor.

2 yıldır karavanda yaşıyorlar

66 yaşındaki Emekli Astsubay Dursun Tektaş, “1996'da TSK'dan tekaüt oldum. 2 yıldır eşimle giriş başa bu karavanda yaşıyoruz. Son zamanlarda karavan modasının yaygınlaşmasıyla giriş başa bizde pandemide aşırı sıkıldık. 65 yaş üzerinin eve hapsedilmesi ve sıkkın müşterek çağa girmemiz engellenmeyen yaşamaya alışkan olduğumuz düşüncesince bizlere aşırı ağır geldi. Eşimle giriş başa hakeza müşterek yaşantıyı kaldırabileceğimizi düşündük ve araştırmalara başladık. Şuan içinde bulunduğumuz karavanı anık müşterek halde aldık. Sonra kendimize mucibince müşterek ekip modifiyeler yaptık. Kendimize mucibince müşterek dek kurduk. Yola çıktık. Yaklaşık 2 yıldır yollardayız. Evimizi kapıyı kilitledik çıktık. 2 yıldır tek eve uğramadık. İnşallah Allah afiyet verirse gücümüz, kuvvetimiz tükeninceye kadar bu yolda bitmeme edeceğiz. Ondan sonradan alışılagelen müşterek kesme yaşama geçebiliriz” dedi.

Karavanda ömürlük yaşam

Tektaş açıklamasının devamında Ege ve Marmara Bölgelerindeki nice ili gezdiklerini laflarına ekleyerek, “Görev sırasında da sıradan yıllarım Trakya'da geçti. Trakya'yı aşırı seviyorum. Yurdumuzun herhangi müşterek noktayı aşırı güzel. Ama şimdi halen göreceğimiz bölgeler var. Aslında bakarsanız gezmeye yaşam caba yetmez. Burada bulunduğumuz süreçte sahilden geçip bizi gören, tanıdığı olan şahısların ilgisinden anlıyoruz. Mesela müşterek evde olduğunuzu düşünün. Her güneş ayrımsız kişiler, ayrımsız duvarı görüyorsunuz. Ama bizde anca değil. Ben bu sabahleyin kalktığımda parmağımla perdeyi araladığımda denizi görebiliyorum. Yarın gayrı güneş müşterek gül kenarında olabilirim. Ormanlık müşterek yerde olabilirim. Birçok insanoğlu yapamayacağı şeyleri karavan sebebiyle yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu bizlere dirlik veriyor, devlet veriyor. Özgürlüğün tadını alabiliyoruz. Biz insanoğlu doğayı aşırı seviyoruz. Gittiğimiz yerlerde çevreye uyanıklık ediyoruz. Çevreyi kirletmeden, doğaya dokunca vermeden, müşterilerini üzmeden yaşamak. Bu işin parolası budur zaten. Bu yola dönüşmek talip olursa benim tavsiyem şu; öncellikle müşterek süreliğine müşterek karavan kiralasınlar. Bir müddet onunla yaşasınlar. Bakalım altından kalkabilecekler mi ona baksınlar. Çünkü aşırı ve konfor arayan doğrusu bu yola tek girmesin” niteleyerek konuştu.
Gülümser Tektaş ise eşiyle bu yola girmekten devlet duyduğunu tabir ederek, karavan yaşamını her insana haber mektubu ettiğini belirtti. Tektaş, “Tabi ki ego en yeniden istemedim açıkçası. Yapamayız dedim ancak şuan katiyen müşterek ev yaşamı düşünmüyorum. Kesinlikle her insana de öneriyorum. Koşun kadın karavan alın. Karavan yaşamı hakkıyla aşırı güzel. Denemeye değer. Aracımızın ismi ‘Gezenti'. ‘Gezenti' ile dolanmak isteyeni de gezdirebiliriz” biçiminde konuştu.
 

Halil Dağ
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler