USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 Temmuz'un adsız sansız güreşçi köprüsü planı! Tank muharebesiyle ele geçirilecekti

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü askerler kabilinden mülga ve sivillere acı oluşturulan Boğaz Köprüsü'nde yaşananlara bağlı acemi müşterek detay elan ortaya çıktı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbecileri derdest fail komutanlardan mütekait Tuğgeneral Hançeri Sayat:

15 Temmuz'un adsız sansız güreşçi köprüsü planı! Tank muharebesiyle ele geçirilecekti
20-03-2022 11:28
15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü askerler kabilinden mülga ve sivillere acı oluşturulan Boğaz Köprüsü'nde yaşananlara bağlı acemi ortak detay şimdi ortaya çıktı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbecileri derdest fail komutanlardan mütekait Tuğgeneral Hançeri Sayat: Darbecilere dirlik tank muharebesi planını hazırladık. Hainler doğrulama olunca lüzum kalmadıAbone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz çıyan darbe girişiminde Maltepe'de mevcut 2. Zırhlı Tugay'daki darbecilerin eylemlerine bağlı İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık davada komutanlar delil kendisine dinlendi. Maltepe'de mevcut İstanbul 2. Zırhlı Tugay'da darbeci tuğgeneral komutanı ve kadrosunu derdest fail komutanlardan mütekait Tuğgeneral Hançeri Sayat, Zırhlı Tugay'ı arama dibine aldıktan sonradan Şehitler Köprüsü düşüncesince harekete geçtiklerini anlattı.

O devirde erkânıharp miralay kendisine fariza önleyen Sayat, icabında tank muharebesi yaparak köprüyü ele geçirmeyi planladıklarını anlatarak, "Darbeciler doğrulama bulunduğu düşüncesince bu harekâta lüzum kalmadı" dedi. Sayat, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü Tuğgeneral Özkan Aydoğdu ve kadrosuna dirlik yürüttükleri operasyonu kısaca şu şekilde anlattı:

Tümen Kurmay Başkanı Erkan Olgay, Yarbay Refai Eciroğulları ve Binbaşı Tolga Kapucu ile telefonda görüştüm. Erkan paşaya, tugaya değerlendirmek istediğimizi söyledik. O da 'Gidin ve tugayı arama dibine alın' diyerek egemenlik verdi.

02.30 kabilinden nizamiyeye vardık. Halk nizamiyenin önüne yığılmış, kesiksiz nizamiyedeki personele basınç yapıyorlardı. Refai ilçebay ve Tolga binbaşıyla oradaki Onur (Karan) ve Seçkin (Sönmez) üsteğmenlere ulaştık. O arkadaşların sayesinde hapishane girdik.

İçeride 80 pare alışılagelen tank, ortak o denli zırhlı bildirişim aracı, Fırtına Obüsleri vardı. Oradaki dü tankı kışlanın içerisine akilane çevirdik. Fırtına Tankları yolu kapatıyordu, onları garajlarına gönderdik. ZMA'nın ortak ve dü tanesini gine kışla içerisine çevirdik, rastgele ortak acı gelirse dirlik koyabilmek için.

Saat 03.00'ü geçiyordu, ortak cip geldi yukarıdan. İçinden ortak miralay inerek bizlere akilane geldi. Albayı elden yakaladık, adının İsmail Girginolduğunu öğrendik. Tüfeğini alıp enterne ettik. Sonra kışladan da kaçtığını öğrendik.

Saat 04.30'da adım adım yukarıya akilane çıktık, 05.30 kabilinden karargâha varmıştık. Karargâh binası ağız ağıza boştu. Girişte sağlıklı tarafta ortak yaralı öbeği vardı. Evraklar yakılmıştı.

Köprü üstünde arbede bitmeme ediyordu, oradakilerin doğrulama olmamak düşüncesince direndikleri haberi geldi. Tümen komutanıyla irtibatta olduğumuz düşüncesince öğreniyorduk. Tümen komutanı birkaç pare tankı hazırlamamızı, oraya göndermemizi söyledi. Gerekirse tank muharebesi yaparak köprüyü ele geçirmeyi düşündüler başta. Tanklar hazırlandı. Yola çıkacakken bilgi geldi, yöntemler gizli bulunduğu düşüncesince tankları götürmenin ağır olabileceği konuşuldu. Sonra da elhak doğrulama oldukları haberi geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler