USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

+1 kromozomu hayata atılmasına engel olmadı

Gaziantep'te, 3 sene evvel emeksiz yülüme edinmek düşüncesince geldiği eş berberinde iş noktayı sahibinin yardımı ile iş dünyasına atılmış 29 yaşındaki down sendromlu İbrahim Yümüç'e, +1 kromozomu engel olmadı. Üç senedir çalışmış olduğu er kişi berberi dükkanınd

+1 kromozomu hayata atılmasına engel olmadı
30-12-2021 14:13

Gaziantep'te canlı 29 yaşındaki down sendromlu İbrahim Yümüç'ün yaşamı 3 sene evvel annesiyle dünkü taşındıkları semtte emeksiz yülüme olgunlaşmak düşüncesince gittiği erkek berberi dükkanında değişti. İlk taşındıkları devir biraz kere erkek berberi dükkanına emeksiz yülüme olmaya revan +1 kromozomlu İbrahim Yümüç, üçüncü gidişinde yülüme olduktan sonraları adam olgunlaşmak üzereyken iş noktayı sahibi Mehmet Özhan kabilinden durduruldu. Eline müşterek süpürge maruz down sendromlu İbrahim Yümüç, bölgeleri süpürmeye başlayarak işe başladı.

Aldığı bahşişlere bahtiyar olunca idman istedi

Bu tam yülüme olmaya mevrut gelişigüzel alıcı çalışkanlığı ile alaka çekici Yümüç'e kahve parası vermeye başladı. Aldığı bahşişlerle bahtiyar bulunan İbrahim, çabucak iş yerinden çıkıp müşterek müddet sonraları annesiyle gene gelmiş şekilde iş durumunda idman istediğini söyledi. Bu arzusu iş noktayı sahibi kabilinden da onama edilen İbrahim, 3 sene evvel başladığı mesleğinde devir geçtikçe alaka odağı oldu. Hem çalışkanlığı bununla birlikte becerisiyle alaka çekici down sendromlu İbrahim Yümüç, namına hususi alaka yayınlayan alıcıların verdiği bahşişlerle ve emeğinin karşılığı bulunan maaşıyla evine atlatmak parası götürüyor.

"Bedava yülüme olgunlaşmak isteyince işe aldık"

Down sendromlu İbrahim ile muarefe ve işe start hikayesinden bahseden iş noktayı sahibi erkek berberi Mehmet Özhan, "İbrahim ile kestirmece üç sene evvel tanıştık. Mahallemize dünkü taşınmıştı. Her hafta sonu dirimlik yülüme olurdu. Her tıraştan sonraları 'hesaba yaz sonraları veririm' derdi. Bir güneş gine hakeza olunca ego de kendisini durdurdum ve süpürgeyi vererek bölgeleri süpür dedim. İçeriyi süpürmeye başladı ve daha sonra gelişigüzel yülüme olmaya mevrut alıcı kahve parası vermeye başladı. Bahşişleri toplayınca çabucak çıkıp gitti ve müşterek müddet sonraları annesiyle gene gelerek, 'ben burada idman istiyorum' dedi. Biz de onama ettik ve çalışmaya başladı. O günden buyana bizimle bu arada çalışıyor. Yapılacak işleri müşterek kere gösterdik namına ve ayrıcasız gelişigüzel işi hazırlamaya başladı. Her devir sabahleyin 8'de geliyor ve işe başlıyor. Her işi en dobra halde yapıyor" dedi.

"İbrahim iş yerimize artağanlık getirdi"

İbrahim'in işe başlamasından sonraları iş yerlerindeki bereketin arttığını da vurgulayan ve mevrut alıcıların İbrahim'i aşırı sevdiğini aktaran Mehmet Özhan, "Gelen alıcılar İbrahim'i aşırı seviyor ve aşırı alaka gösteriyor. İbrahim iş yerimize aşırı artağanlık getirdi. İş yerimize de namına de artağanlık getirdi. Boş güzeşte alıcı yok, gelişigüzel alıcı behemehâl İbrahim'e kahve parası veriyor. Hatta güzeşte müşterek alıcı 500 teklik kahve parası verdi. Ayrıca bizlerden haftalık aylığını da alıyor. Eskiden mahallede kendisiyle dalavere güzeşte füru deminden İbrahim ağa diyor. Mahalle halkı de kendisini aşırı seviyor, birtakımı alıcılar İbrahim'in kendisini yülüme etmesini istiyor. Yani İbrahim burada aşırı yüzü sıcak müşterek ad oldu. İki elemanın yapacağı işleri yapıyor" diyerek ekledi.

"İlk ulaştığında konuşamıyordu, dili çözüldü"

İbrahim'in işe başladıktan sonraları dobra müşterek eylem gösterdiğini de vurgulayan Özhan, "Daha ilkin iyileştirme merkezine gidiyormuş ancak burada henüz aşırı geliştiğini gördük. İlk ulaştığında hitabı tek anlaşılmıyordu ancak deminden insanlarla müşterek arada olunca ve mal kazandığını ayırt edince kendisi de gelişmeye başladı. Her mevzuda gelişti burada ve adete dili çözüldü" ifadelerine toprak verdi.

"Ekmek parası düzeltmek aşırı güzel"

Çalışmayı sevdiğini kail ve mal kazanılmış olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tamlayan down sendromlu İbrahim Yümüç, "Ağabeylerim mal kazanıyor. Şimdi de ego de mal kazanıyorum. Kazandığım parayı anneme götürüyorum, annem de atlatmak alıyor. Burada emek vermeyi seviyorum. İşte idman aşırı iyi. Okul dobra değil, hocalar yapamıyor. Burası henüz güzel" halinde konuştu.

"Normal müşterek kişiden henüz çalışkan"

Berber dükkanına yülüme olmaya mevrut müşterilerden Emrah Altunbaş da İbrahim'den kıvançlı olduklarını söyleyerek, "Normal müşterek kişiden farkı yok. Hatta alışılagelen müşterek kişiden henüz güler yüzlü, henüz çalışkan. Her şeyi yapıyor. Masaj yapıyor, saç yıkıyor, peçe yapıyor. Kendisini duyan alıcılar buraya hususi şekilde yülüme olmaya geliyor. Ben de genellikle onun düşüncesince buraya geliyor" diyerek konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Muhammet Abdulkadir Esen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler