Temizlik malzemeleri üreten öğrenciler okullarına salname 4 milyon teklik kazandırıyor

Kovid-19 salgını sürecinde dezenfektan, hazır para sabun ve satıh temizleyici ihtiyacını üretmeye süregelen Adana'daki Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda manzume öğrenmenin birlikte üretime de yardım sunuyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Adana

Kovid-19 salgınının başlangıcından itibaren el dezenfektanı ilkin kazanmak neredeyse nakit sabun ve satıh temizleyici üretimine başlamış olan Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kentteki okulların temizlik maddeleri ihtiyacını karşılayarak salname 4 milyon liralık dirimsel elde ediyor.

Kimya Teknolojileri Bölümünde yetişek düzlük 82 öğrenci, derslerde öğrendikleri nazari detayları atölyede öğretmenlerinin de yardımı ile pratiğe dökerek bitirdikleri temizlik malzemesi üretiminden isim başı maaş averaj 2 bin liralık menfaat elde edebiliyor.

Meslek öğrenirken dünyalık da ele geçiren öğrenciler, yetkilendirilmiş olduktan sonradan da kalifiye aralık öge yerine iş bulmada başağrısı çekmiyor.

Okul Müdürü Deniz Kılınç, AA muhabirine 568 öğrencinin bulunmuş olduğu okullarının adeta üretimevi kabilinden çalıştığını söyledi.

Matbaa, makine, metal, möble ve iç dekorasyon, kimya, enformatik ve cazibe elektronik uygulayım bilimi alanlarının bulunmuş olduğu okullarında öğrencileri birlik kuvvetli bir duruma iletmek düşüncesince çalıştıklarını aktaran Kılınç, bu kapsamda da nazari eğitimin yanında öğrencilerin atölyelerde kılgı etme şansı yakaladığını belirtti.

Kılınç, Kimya Teknolojileri Bölümü atölyesinin de öğrencilerin birikim kazanılmış olduğu ehemmiyetli alanlardan birisi olduğunu, burada Kovid-19 ile savaş düşüncesince dezenfektan ilkin kazanmak neredeyse nakit sabun, satıh temizleyici üretimine başladıklarını anlattı.

Öğrenciler çeşidinden meydana getirilen ürünleri kentteki öbür okullara gönderdiklerini anlatım fail Kılınç, şöyleki bitmeme etti:

"Alanımızda rotatif kebap kapital meta kapsamında arazi ve el dezenfektanı, nakit sabun üretiyoruz. Üretimlere pandemi süreciyle başladık. Kısıtlı imkanlarla atölyemizi kurduk. Bu sene yapmış olduğumuz bütün iş hacmi 4 milyon lirayı aştı. Okulumuzda günce 10 titrem el dezenfektanı, 8 titrem satıh temizleyici, 4 titrem da nakit sabun istihsal kapasitemiz var. Ürünlerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ilişkin okul ve kurumlara gönderiyoruz. Öğrencilerimiz burada hem cümle öğreniyor aynı zamanda dirimsel elde ediyorlar. Öğrencilerimiz kısaca 1000 ile 2 bin liralık ortada dirimsel elde ediyor."

"Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor"

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Murat Yılmaz da bölümlerinde fabrikaların nitelik arama laboratuvarlarına öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

Kimyager ve kimya mühendisinin altı öge ihtiyacının bu bölümle karşılandığını dile getiren Yılmaz, "Mezunlar işe yerleştirmede avantajlı oluyor. Buradan yetkilendirilmiş olduklarında tekstil, çimento, boya fabrikalarının laboratuvarlarında ferah ferah çalışabilecek kapasiteye geliyorlar." dedi.

Öğrencilerden Mehmet Emin Demir, mesleğin inceliklerini öğrendiği kısımda maaş averaj 1500 liralık kazandığını anlatım etti.

Dezenfektan, arazi temizleyici ve nakit savun üretiminden elde etmiş olduğu gelirle hem öz harçlığını çıkardığını aynı zamanda ailesine dayanak bulunduğunu aktaran Metin Eksen de üniversitede kimya mühendisliği kıraat etmek istediğini belirtti.

Mustafa Çokan, kazanılmış olduğu dünyalık yardımı ile ortaöğretim yıllarından öz ayakları üstünde durduğunu ve ailesine bu sayede ulama sağlamının mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Zeliha Dalanmaz, yetkilendirilmiş olduktan sonradan kimya mühendisi kazanmak istediğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK: 'Dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt zamları durdurulmuştur'

2021-12-20 23:32 - Gündem

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu

2021-12-19 11:47 - Eğitim

Antalya’da vatandaşların 12 ay karavan tatili kıskandırıyor

2021-12-20 11:03 - Gündem

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

2021-12-20 17:22 - Gündem

Muğla'da acemi ortak kaside çiçeği çeşidi keşfedildi

2021-12-23 11:22 - Teknoloji

Kış aylarında gelinlik almak daha kârlı

2021-12-21 10:37 - Gündem

Microsoft'un, Ses Tanıma Şirketi Nuance'yı Satın Alması Onaylandı

2021-12-23 05:22 - Teknoloji

2021 yılının maksimum konuşulan haber başlıkları belli oldu

2021-12-22 11:59 - Gündem

Temizlik malzemeleri üreten öğrenciler okullarına salname 4 milyon teklik kazandırıyor

2021-12-23 16:14 - Yaşam

QNET 2021 yılını ödüllerle kapatıyor

2021-12-23 11:02 - Gündem

İlgili Haberler

Enkazda kızına himaye bulunan anne, hastanede eşinin gene ayrılmıyor

18:05 - Yaşam

Hatay'da enkaz altında yavrulayan köpek ve 3 yavrusu depremden eyyam sonraları kurtarıldı

17:06 - Yaşam

Hatay'da iş noktayı yıkılan kebapçı tezgahından "Şehrimizi vazgeçme etmeyelim" mesajı veriyo

13:06 - Yaşam

Ailesi, deprem gecesinden buyana bilgi alınamayan 16 yaşındaki Müşerref'i arıyor

12:06 - Yaşam

GPS ile izlem edilen Leylek Jonas İstanbul'da görüntülendi

12:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem