Microsoft'un, Ses Tanıma Şirketi Nuance'yı Satın Alması Onaylandı

Avrupa Komisyonu, Microsoft ile sentetik zeka ve ahenk aşinalık firması Nuance arasındaki 19,7 milyarlık anlaşmanın Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki (AÇA) rekabetle ilgilendiren rastgele müşterek adaletsizliğe kez açmadığını söyleyerek onayladığını açıkladı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Teknoloji dalında iri yatırımları ile tanıdık Microsoft şirketi, bireşimli zeka ve nağme tanışıklık teknolojileri üreten Nuance şirketini satın kabul etmek düşüncesince anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmanın olması düşüncesince Avrupa komisyonundan resmi icazet çıkması gerekiyordu.

Microsoft Salı günü, Nuance'ı satın alması düşüncesince Avrupa komisyonundan icazet almış olduğu bildirildi. Bu satınalma işlemi Microsoft düşüncesince ehemmiyetli müşterek noktadadır. Çünkü Siri kabilinden bireşimli zekaya mebni mülakat teknolojisini Nuance firması kabilinden geliştirildi.

Microsoft önce olarak, bireşimli zeka ve nağme tanışıklık firması bulunan Nuance'ı Nisan ayında 19.7 bilyon dolara satın almıştı. Nuance, Nadella liderliğindeki firmanın LinkedIn'den sonraları en iri ikinci satın kabul etme işlemiydi. Yeni satınalma ile Microsoft, nağme tanışıklık ve keyif hizmetleri pazarındaki varlığını artırmayı hedefliyor. Avrupa Komisyonu, Microsoft ile Nuance arasındaki 19,7 milyarlık anlaşmanın Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki (AÇA) rekabetle ilişik rastgele müşterek endişesine sefer açmayacağını söyledi. Komisyon, "Microsoft ve Nuance'ın baş döndürücü değişik mahsulat sunduğunu belirleme etti. Nuance, sonuç kullanıcılar düşüncesince genellikle önceleri oluşmuş analizör sunarken, Microsoft, Azure Bilişsel Hizmetlerinin müşterek parçası kendisine infaz programlama arabirimleri (API) sunuyor." Bu, sonuç kullanıcılara direkt müşterek yarar sağlamaz, fakat programcıların kişi programlarına mülakat tanışıklık ayrıcalığı eklemelerine imkân tanır."

Microsoft'un, Ses Tanıma Şirketi Nuance'yı Satın Alması Onaylandı

Nuance, ilk önce koyu öğrenmeyi kullanarak konuşmayı yazıya dökmeye asistan bulunan Dragon yazılımıyla tanınır. Ayrıca, kullanıcının sesini uyarlayarak devir zarfında doğruluğundan çevre onur kazanmıştır. Microsoft, Nuance'ın teknolojisini Teams kabilinden bulunan yazılımlarıyla kullanabilir yahut Azure düşünce işi ile sunabilir.

Microsoft, "Sağlık Hizmetleri düşüncesince Microsoft Bulutunu Nuance'ın çözümleriyle ve Nuance'ın uzmanlığının ve EHR dizge sağlayıcılarıyla bulunan ilişkilerinin faydasını artırarak, düzlem klinik zekası ve öteki Microsoft düşünce hizmetlerinin gücü yoluyla keyif hizmeti sağlayıcılarını henüz güzel güçlendirebilecektir."

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra, Nuance AI uzmanlığı ve Etkileşimli Sesli Yanıt (IVR) genelinde alıcı etkileşimi çözümleri, mevhum asistanlar ve kâffesi sektörlerde dünyanın ciharıyek tarafındaki şirketlere sayısal ve biyometrik analizör sunar.

Microsoft, Azure, Teams ve Dynamics 365 kabilinden bulunan uygulamalarına Nuance'ın niteliklerini müdahale edecek. Microsoft ile Nuance arasındaki 19,7 milyarlık barışma hem Nuance bununla beraber Microsoft Yönetim Kurulları kabilinden oybirliğiyle onaylandı.

Microsoft'un satın katılması üzerine mütekellim CEO Satya Nadella;

"İş ortağı ekosistemimizle birlikte, Microsoft Cloud'un Sağlık Hizmetleri ve Nuance'deki büyümesini hızlandırırken henüz güzel değişmeyen vermeyi gelmek ve henüz manalı linkler kurmak düşüncesince rastgele yerdeki profesyonellerin eline ümranlı AI çözümlerini sunacağız." Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK: 'Dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt zamları durdurulmuştur'

2021-12-20 23:32 - Gündem

Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu

2021-12-19 11:47 - Eğitim

Antalya’da vatandaşların 12 ay karavan tatili kıskandırıyor

2021-12-20 11:03 - Gündem

Usta oyuncu Sezai Aydın hayatını kaybetti

2021-12-20 17:22 - Gündem

Microsoft'un, Ses Tanıma Şirketi Nuance'yı Satın Alması Onaylandı

2021-12-23 05:22 - Teknoloji

Kış aylarında gelinlik almak daha kârlı

2021-12-21 10:37 - Gündem

2021 yılının maksimum konuşulan haber başlıkları belli oldu

2021-12-22 11:59 - Gündem

Hava sıcaklığı eksi 16 dereceleri gördü, Beyşehir Gölü kıyıları kısmen dondu

2021-12-22 19:17 - Gündem

Havacılık lisesi öğrencileri TEKNOFEST'e 'savaşan İHA' ile katılacak

2021-12-22 14:03 - Teknoloji

Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı ve sis etkili oldu

2021-12-16 08:32 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

12:05 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda toprak alıyor

15:05 - Teknoloji

T3 Vakfı düzen ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem