Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı’ndan Gaziantep’teki pitbull saldırısına suç duyurusu

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Gaziantep'te küçük Asiye'nin pitbull saldırısına uğramasına bağlı köpeğin sahibi ve ilgililer üzerine ihbarında bulundu. Başkan Sandalcı ihbarına bağlı açıklamasında, “Pitbull cinsi, insanoğlu sağlığın?

Gündem - 2 yıl önce

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin şehir içinde pitbull saldırısına uğramasına bağlı ihbarında bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen duyurma dilekçesinde, köpeklerin 7 ay geçmiş satın alındığı ve şehir yöneticisinin de köpeklerin sitede barınmalarına menfez yumduğu tez edildi. Dilekçede, köpeklerin sahibinin ve hepsi ilgililerin cezalandırılması istem edildi. Başkan Sandalcı, savcılığa duyurma dilekçesi sunmasının arkası sıra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı uğrunda matbuat açıklaması yaptı.

“Planda ‘siteye efsanevi giremez' tabelası mevcut yalnız pitbullun sattırılmasına menfez yumuyorsunuz”Başkan Sandalcı açıklamasında, “Gaziantep ilimizde Asiye kızımızın verilen kaldığı, 4 yaşındaki yavrumuzun verilen kalmış olduğu pitbull köpeklerinin saldırısıyla ilgilendiren şu anda aldığımız bilgiye mucibince nesiç nakli bekleniyor. Böyle müşterek faciayla dirlik karşıyayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde şehir yöneticilerinin görevlerini yapmadığıyla ilgili spekülasyonlar çalkalanıyor. Biz bu durumun karşısındayız. Site yöneticisinin rolü hemen ödenti toplamak, toplamış olduğu aidatlarla baş başa sitedeki mensupları birleştirme buyurmak değildir. Dolayısıyla fariza ve yetkileri akıbet aşama önemlidir. Gaziantep ilimizde bizlere mevrut bilgelik ve yapmış olduğumuz incelemelerde şehir girişinde ‘hayvan giremez, kapik giremez' tabelaları var. Sonra zaman şehir yöneticisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde, ‘sizin dalavere planınızda şehir efsanevi barındıramaz diyerek müşterek ibare mevcut mı' dedim. Bana ‘evet, var' dedi. Bu da şehir yöneticisi şekilde müşterek suç teşekkül etmektedir. Yani dalavere planında ‘siteye efsanevi giremez' tabelası mevcut yalnız siz 7 aydır sitede bırakın hayvanı, pitbull köpeğinin kıvrım sahibine sattırılmasına menfez yumuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Sitelerde dokunca göstermeyecek yerel hayvanları, köpekleri besleyebiliriz”Asiye'nin babasının istifa ettiğini kail reis bey Sandalcı, “Site görevlisi olarak, bevvap şekilde etkin Hüseyin Ateş bellek istifa etmiş olduğu dilekçesi tarafıma iletilmiştir. Bugün bu mevzuya özellikle, Asiye kızımızın verilen kalmış olduğu bu bir hale etkisiz kalamadık ve tığ sektörümüz, bünye dalavere şirketleri hesabına cemiyet üyelerimiz hesabına zaman burada İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde ihbarında bulunduk. Bununla baş başa şehir yöneticisinin içinde etkin şehir müdürü ve kıvrım sahipleri hakkında, bu köpekleri kıvrım maliklerine satan dü erkek için ihbarında bulunduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda, İçişleri Bakanlığı'nda Tesis Yöneticileri Komisyonu'nun kurulmasıyla ilgili talebimiz, isteğimiz şu süreçte de bitmeme etmektedir. Sitelerde dokunca göstermeyecek yerel hayvanları, köpekleri besleyebiliriz. eğer dalavere planında hakeza müşterek değişmeyen alınmışsa ve Kat Malikleri Kurumu'nda hakeza müşterek değişmeyen alınmışsa kuma kullanma sektörü dışında çatı ve şehir sakinleri evlerinde bu köpekleri besleyebilir ancak buna ölçüt getirilmiştir” diyerek konuştu.

“Hayvanlara bakış açımız akıbet aşama saydam ve kabullenebilir ölçüdedir”Sözlerinin devamında reis bey Sandalcı, “Pitbull cinsi, insanoğlu sağlığını tehlikeye atacak, ölümsek neticeler doğurabilecek hayvanları sitelerde ve kamuya bariz dolgun dirim sahalarında beslemeniz bizlere mucibince akla yatkın değildir. Bununla ilgilendiren cezalar uygulanmaktadır. Şunu da beyan buyurmak icap eder ki başta bu sitedeki yönetici, hakeza müşterek yakınma aldıysa amma velakin muktezi mercilere şikayette bulunmuş mu? Bununla ilgilendiren elinde müşterek doküman mevcut mı? Bunların da takip edeni yapılması gerekmektedir. Hayvan haklarını da göreve çağırma ediyoruz. Biz şehir yöneticileri olarak, bünye dalavere şirketleri şekilde hayvanlara bakış açımız akıbet aşama saydam ve kabullenebilir ölçüdedir” biçiminde konuştu.

İrem Demir - Sema Demir

Haftanın Öne Çıkanları

EPDK: 'Dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt zamları durdurulmuştur'

2021-12-20 23:32 - Gündem

Sezon açıldı kayakseverler Erciyes'te buluştu

2021-12-24 14:44 - Gündem

Göztepe’nin dinamosu: Obinna Nwobodo

2021-12-27 11:44 - Spor

Samsung Galaxy S22 Ultra'nın Özellikleri ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı

2021-12-25 05:22 - Teknoloji

İhracat: Türkiye'de potansiyeli en erdemli sektörler hangileri, gelecek uygulayım bilimi ihracatı ne duru

2021-12-25 12:23 - Teknoloji

Türkiye'ye bulut salan Omicron varyantının toy belirtileri mobilyasız öksürük, boğazda gıcık ve kaşı

2021-12-27 10:22 - Gündem

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı’ndan Gaziantep’teki pitbull saldırısına suç duyurusu

2021-12-27 17:33 - Gündem

Muğla'da acemi ortak kaside çiçeği çeşidi keşfedildi

2021-12-23 11:22 - Teknoloji

Kış aylarında gelinlik almak daha kârlı

2021-12-21 10:37 - Gündem

Microsoft'un, Ses Tanıma Şirketi Nuance'yı Satın Alması Onaylandı

2021-12-23 05:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem