Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı

BTK'nın yardımıyla Meta ve Habitat Derneği ortaklığında evvel kat 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında maruz Dijital Macera kutu oyunu, 250 çocuğun katılmış olduğu atölyelerde oynandı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

Her sene şubatta planlı Güvenli İnternet Günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Meta yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik çerçevesinde, evlatların arkadaşları ve eş bireyleriyle matrak ve kontrollü ortamda bağlanak kurmasını talip anne babalara müteveccih ortam bulunan Messenger Kids ve metaverse ilişkin belletici videolar izletildi.

BTK'nın desteği ile Meta ve Habitat Derneği ortaklığında önceki defa 2017'de yaşama geçirilen Kontrol Bende Projesi kapsamında verilen Dijital Macera kutu oyunu 250 çocuğun katılmış bulunduğu atölyelerde oynandı.

Geçen sene sayısal versiyonu gösterilen ve evlatların sayısal dünyayı kullanırken tehlikesiz halde akım etmelerini oyunlaştırma kanalıyla öğretmeyi amaçlayan Dijital Macera kutu oyunu, ayrıntılar kabilinden iri ilgi gördü.

Meta'nın dalında bilirkişi akademisyen, öğretmen, çıplak maşer kuruluşu mensupları ve dubara profesyonellerinden oluşan Danışma Kurulunun düşünüm ve önerileri çerçevesinde geliştirdiği Dijital Macera oyunu, 8-12 gözyaşı aralığındaki evlatların sayısal dünyada kesinlikle tehlikesiz ortak biçimde akım edebileceklerini dubara arasında ayrımlı dinamiklerle öğretmeyi amaçlıyor.

Güvenli İnternet Günü'ne katılımlarına ek şekilde Meta Instagram düşüncesince "Ara Ver" hususi durumunun kullanıma açıldığını açıkladı. Bu toy hassa sebebiyle insanlar, zat belirledikleri sürenin böylelikle ortam zarfında aralık ödeme hatırlatması görebilecek. Ara ödeme hatırlatmasıyla kullanıcılar, Instagram'ı metres önerisi ve aralık süresince neler yapabileceklerine değgin bilirkişi önerilerine ulaşabilecek.

"Dolandırıcılık ilişkin farkındalık görüntülemek istiyoruz"

Güvenli İnternet Günü ve BTK kabilinden planlı etkinlikler üzerine mütekellim Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, düzenlilik ilişkin bilinçlendirmenin öneminin altını çizerek, "Meta platformlarını kullanan şahısların güvenliği en iri sorumluluklarımızdan biri. Platformlarımızda menfaatlerini anlatım edebilmeleri ve bağlanak kurabilmeleri namına topluluğumuzu güvende destekleme görevimizin farkındayız. Bu noktada tamamı devre içi platformlarda bulunduğu derece en ehemmiyetli konulardan birinin bilinçlendirme olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş bildirimleri ve dü faktörlü konfirmasyon derece girintisiz çıkıntısız ve çarpıcı vasıtalar şahısların hesaplarını biçimsiz aktörlere huzur korumasına asistan olabildiğini özetleyen Yeşil, ayyarlık ilişkin da farkındalık görüntülemek istediklerini söyledi.

İnternet sebebiyle nice biçimsiz oruçlu aktörün, kullanıcılarla kolaylıkla iletişime geçebildiğini özetleyen Yeşil, şöyleki bitmeme etti:

"Kullanıcılar mülk yahut ihsanıhümayun vadeden, aritmetik ihlaline huzur uyarıcı ve şifrelerini girmelerini istem fail formlar paylaşan yahut doldurulma ve gramer hataları içeren, kuşkulu aut linklere tıklamalarını talip mesajlara huzur titiz olmalı. Kullanıcılarımız Instagram bulunduğunu tez fail hesapların gönderilmiş bulunduğu doğrudan mesajlara yanıt vermemeli, kılıç kullanıcılarımıza katiyen doğrudan ileti göndermiyoruz. Ayrıca, kullanıcılarımız kuşkulu gördükleri mazruf ve hesapları bizlere yakınma edebilirler ve hesaplarına ortak nesne bulunduğu takdirde iane merkezindeki ait formları doldurarak iane istem edebilirler."

Yeşil, Güvenli İnternet Günü düşüncesince de kullanmakta olanları bilinçlendirmek namına bu mevzulara ve henüz fazlasına odaklandıklarını dile getirerek, "Bu noktada amacımız, Türkiye'deki şahısların platformlarımızda zat hesaplarını ve verilerini arama ika gücüne eş olmalarını sağlamak. Bunların kararı şekilde Kontrol Bende programı ve Dijital Macera oyunu da bu çalışmaların ürünleri. Dijital Macera oyununu bugüne denli internet sayfası üstünden 41 ayrımlı ilden ve Türkiye dışı 37 ayrımlı bölgeden 3 binin üstünde bebek oynadı. Önümüzdeki çağda de dubara sebebiyle henüz aşkın çocuğun bilinçlenmesine katkıda bulunmayı umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dijital Mecra oyunu akademisyenlerin art dönüşleriyle hazırlandı"

Eğitmen Başak Uysal Giray da Kontrol Bende Projesi kapsamında geliştirilen "Dijital Mecra" oyununun akademisyenlerin art dönüşleriyle hazırlandığını belirterek, şöyleki konuştu:

"8-12 gözyaşı arası ufaklıklara tehlikesiz interneti belletmek şartıyla hazırlanmakta bulunan oyunda, ortak avatar doğrusu dil avcısı var. Çocuk, sıkıntı seviyelerinden birisini seçerek, oyuna başlıyor. Galaksiyi güvende tutmanın hedeflendiği oyunda, biçimsiz ajanlardan evvela aydın bölgeye erişmek hedefleniyor. Bu etapta soru-cevap, doğru-yanlış ve görsel kartlar derece bazısı seviyeler geçilerek aydın bölgeye ulaşılıyor. Sorular tehlikesiz internet, siber zorbalık, şifrelerle ilgili."

Oyun sırasında evlatların zatî verilerinin toplanmadığının altını çizen Giray, "Ebeveynlerin tehlikesiz ortak biçimde arkalarını yaslanarak, çocuklarına bu oyunu oynatabilirler." niteleyerek konuştu.

Giray, tahminî ortak senedir geçer kutu oyununu, bu sene tamamı Türkiye'ye yaygınlaştırmak istediklerini bildirerek, Dijital Macera oyununun sayısal versiyonuna "dijitalmacera.org" internet sayfası üstünden ulaşılabildiğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Ermeniler Anadolu mutfağını Türkçe kemirmek isimleriyle Lübnan'a taşıdı

2022-02-02 13:41 - Dünya

Meta, Güvenli İnternet Günü'nü 'Dijital Macera' oyunuyla kutladı

2022-02-08 18:05 - Teknoloji

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak

2022-02-03 14:24 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, depremde negatif müşterek durumun belirleme edilmediğini açıkladı

2022-02-03 01:54 - Dünya

Rus birliğine ilgilendiren gemiler Çanakkale Boğazı'ndan geçti

2022-02-02 14:28 - Gündem

Murise ait mevduat/Katılım fonu hesabı uygulaması E-Devlet'te

2022-02-04 12:24 - Gündem

Meteorolojiden Doğu Akdeniz düşüncesince boğanak uyarısı

2022-02-08 15:59 - Gündem

Malatya'da deprem konutları doğruluk sahiplerine doğrulama edilecek

2022-02-02 13:53 - Gündem

İstanbul merkezli lüks otomobil kaçakçılığı operasyonunda 8 çirkin yakalandı

2022-02-07 13:53 - Gündem

Halk otobüsü esnafı ücretsiz yolculardan rahatsız

2022-02-07 15:58 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

12:05 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda toprak alıyor

15:05 - Teknoloji

T3 Vakfı düzen ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem