Yeni atanan İstanbul Müftüsü göreve başladı

İstanbul Müftülüğüne atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılmış olduğu programla cübbesini giyerek göreve başladı.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul Müftülüğüne atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş, planlı programın arkası esna göreve başladı. Prof. Dr. Arpagş'un cübbe giydirilmiş bulunduğu programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın beraberinde Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, aşırı sayıda diyanet görevlisi ve öğretim üyesi katıldı.

Eski İstanbul İl Müftüsü Selahattin Kaya'nın da afsun etmiş bulunduğu program, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Prof. Dr. Arpaguş'a cübbe giydirmesinin arkası esna sona erdi. Daha sonraları Başkan Erbaş, beraberindeki heyetle İstanbul Müftülüğüne geçti.

İstanbul Müftülüğü Ek Hizmet Binası'nda planlı programda mütekellim Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, faydalı ortak merasimde olduklarını anlatım ederek, “Allah Resulü Efendimizin varisleri olarak, onun bizlere denyo etmiş bulunduğu din-i mübin-i İslam'ı, Kur'an ve sünnet çizgisinde insanlara, topluma anlatmak, diyanet hizmetiyle onları ışıklandırmak ile memur teşkilatının en ehemmiyetli kurumlarından biri bulunan İstanbul Müftülüğündeki görev değişim işlemi merasiminde beraberiz. Nice hocamız bu iri müessesede şimdiye denli bu ulvi rolü üstlendi, namına getirdi. Çok iyi hizmetler yaptılar” dedi.

Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'de, ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden ortak camia bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir' buyurulduğunu hatırlatarak, “Bugün 81 il müftümüz, 250 denli il müftü yardımcımız, 922 kaymakamlık müftümüz ve öteki görevlilerimizle bu rolü yürütmeye çalışıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı namına iklim ortamında ve iklim haricinde vazifeyi en iyi ortak biçimde yapmanın gayreti içerisindeyiz” sanarak konuştu.

Arpaguş'un tecrübesinin görevine yansıyacağına anlatım fail Başkan Erbaş, “İnşallah İstanbul Müftülüğümüzü, 39 kaymakamlık müftümüzle ve 10 yöresinde il müftü yardımcımızla kıymetli müftümüz Prof. Dr. Safi Arpaguş kardeşimiz, bu rolü en iyi ortak biçimde yürütecektir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Müftülüğü vazifesini teyit fail Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise meydana getirdiği konuşmada Prof. Dr. Safi Arpaguş'a başarılar dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ve İstanbul Müftülüğü personeline teşekkürname etti.

Maşalı'dan rolü teyit düzlük Prof. Dr. Safi Arpaguş da programa katılanlara teşekkürname ederek, “İstanbul Müftülüğünün kıymetli bulunduğu denli ağırbaşlı sorumlulukları da bulunduğu bilinciyle Cenab-ı Hak'tan iane yalvarma ediyor, siz kıymetli dostlarımızdan afsun istirham ediyorum” dedi.

Arpaguş, diyanet hizmetinin doğumdan ölüme denli insanın, yaşamının doğrudan herhangi ortak safhasında gerekseme duyduğu ortak bap bulunduğunu anlatım ederek, “Dolayısıyla bu mübarek rolü ödeme buyurmak insanımıza ve toy nesillerimize gelenekten geleceğe güreşçi köprüsü olabilmek, onları İslam'ın sahn düsturları, Kur'an-ı Kerim ve sünneti seniyyenin tinsel atmosferinde irşad edebilmek rüçhan gayemiz olacaktır. Cumhuriyet tarihimizin 13. İstanbul Müftüsü namına bendenizi bu göreve müstahak gören ilkin muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza şükranlarımı bildirme ediyorum” sanarak konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, aile kabristanında defnedildi

2021-10-19 16:33 - Gündem

Vivo, Android 12 Güncellemesini Alacak Akıllı Telefon Listesini Yayınladı

2021-10-23 16:23 - Teknoloji

Nasa: 'İnsanoğlu, 60 Yıla Jüpiter ve Satürn'e Seyahat Edecek'

2021-10-21 12:14 - Teknoloji

Uydu tabanlı karbon emisyon dönüşümü teknikleri geliştirildi

2021-10-19 14:03 - Gündem

Rıza Çalımbay’ı Adana Demirspor’a karşı şansı tutuyor!

2021-10-23 15:28 - Spor

“UYAP” alt yapısı yerli yazılımlarla güçlendiriliyor

2021-10-22 09:23 - Teknoloji

Irak ve Suriye'ye son ötesi ameliyat yetkisini 2 sene uzatan tezkere TBMM'ye sunuldu

2021-10-20 09:34 - Politika

Türkçe Seslendirme ile Oynayabileceğiniz Oyunlar

2021-10-20 23:43 - Teknoloji

Küçük kaşifler bilim şenliğinde buluştu

2021-10-22 12:59 - Eğitim

Bayburt’ta yarım asırlık dükkânda ahşap ürünler zanaatkarın elinde hayat buluyor

2021-10-17 09:03 - Gündem

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem