Ünlü ebeveyn eğitmeni 16 Ekim’de Türk annelerle buluşuyor

Dünyanın önde mevrut sayısal afiyet uzmanlarından Avustralyalı Dr. Kristy Goodwin, bu sene beşincisi gerçekleştirilecek bulunan Türkiye'nin en şümullü ebeveyn-uzman kavuşma platformu Momtalks'ta Türk annelerle online ortamda müşterek araya gelecek. “Dijital Dünyada Çocuk Büy?

Eğitim - 3 yıl önce

Dünyaca isminde sanlı Teknoloji ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Dr. Kristy Goodwin, 16 Ekim'de online ortamda düzenlenecek ebeveyn-uzman telaki platformu Momtalks'ta Türk annelere sayısal dünyada çocuklarını nite akilane halde eğitebileceklerine değgin tavsiyelerde bulunacak.

2016 senesinde gösterilen “Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek” (Raising Your Child in a Digital World) isminde kitabıyla arsıulusal üne munsap Goodwin, bu sene beşincisi düzenlenecek bulunan Momtalks etkinliği öncesinde İHA'ya açıklamalarda bulundu.

Günümüzde evlatları sayısal ortamdan ırak tutmanın muhtemel olmadığının altını çizen Goodwin, “Çocuklarımızı sayısal dünyanın kötülüklerinden arkalamak düşüncesince onları teknolojiden ırak halde beslemek banko hal değil” niteleyerek konuştu. Dijital dünyanın, akilane uygulandığında evlatların eğitiminde akıbet aşama ehemmiyetli yere ehil bulunduğunu vurgulayan Goodwin, “Teknoloji sayesinde, söz gelişi mevhum gerçek sayesinde çağımızda önemsiz ufaklıklara yalın durum hesap ve ilim kavramlarını ferah ferah öğretebiliyoruz” dedi.

Teknolojinin şuursuz ve aksi halde kullanılması şeklinde füru üstünde negatif etkisinde bırakır oluşturabileceğini hatırlatan Goodwin, “Çocukları sayısal dönemin olumsuzluklarından arkalamak düşüncesince şuurlu ve uygulayım bilimi üstüne apaydın anne babalara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Ebeveynlerin çocuklarına uygulayım bilimi kullanması üstüne sınırlar koyması icap ettiğini tamlayan Goodwin, “Anne ve babalar, evlatların devir içi geçirdikleri devir kadar, fiziki hareket, oyun, birinci sınıf kemirmek ve başkalarıyla içtimai etkileşim kadar asliye gereksinimlerine da devir ayırdıklarından tehlikesiz olmalı” dedi.

Aileler kanıta dayalı, güvenilen bilgiye açGoodwin, meydana getirilen araştırmaların, ebeveynlerin sayısal dünyada çocuklarını eğitme üstüne güvenilen bilgelik kaynaklarına gerekseme duyduklarını ortaya koyduğunu söyledi. Goodwin, bu bölgede ‘Common Sense Media' kadar yarar hedefi gütmeyen çırçıplak maşer kurumlarının yayınladığı incelemelerin akıbet aşama hayır bulunduğunu kaydetti.

Günümüzde teknolojiyi akilane halde kullanarak çocuklarımızı geleceğin yaşamına en dobra halde hazırlamanın muhtemel bulunduğunu tabir fail Goodwin, “Teknolojiyi değerlendirmek evlatların en saf hakkı. Bunu sağlarken bu bölgede kâmil eğitimcilere ve yetişkinlere ihtiyacımız var” niteleyerek konuştu.

Çocuk eğitiminde bilirkişi adların telaki noktası: MomtalksTürkiye'de ebeveynlerin geleceği şekillendirmedeki görevi ve eğitimdeki ciddi önemi üstüne farkındalığını çoğaltmak üzere 2017 yılından buyana planlı ebeveyn-uzman telaki platformu Momtalks'ta bu sene da sahalarında bilirkişi aşırı sayıda ad Türk annelerle müşterek araya gelecek. Eğitim ve edip Dr. Bahar Eriş ve yazışma uzmanı Zeynep İşman'ın katkılarıyla yaşama sabık Momtalks'ta bu sene Dr. Kristy Goodwin'in birlikte edip Nihan Kaya, hususi terbiye bilimi bilimi uzmanı Elin Natas, Klinik Psikolog Özge Çivci, Nefes Terapisti Elif Şandan Doygun ve gazeteci Ayşen Şahin kadar dalında bilirkişi esame de online ortamda konuşmalar yapacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklara Temel Yaşam Becerileri Atölyesi

2021-09-29 15:19 - Eğitim

İHA'ya 7 ödül birden

2021-09-27 21:53 - Gündem

iPhone yahut iPad'iniz düşüncesince Çalma Listeleri Nasıl Oluşturulur

2021-09-28 03:34 - Teknoloji

Doğuş Üniversitesi 3 farklı projeyle TEKNOFEST'te finale kaldı

2021-09-26 16:43 - Teknoloji

Ünlü ebeveyn eğitmeni 16 Ekim’de Türk annelerle buluşuyor

2021-10-01 12:54 - Eğitim

Otizmli Enes aldığı eğitim sayesinde konuşmaya başladı

2021-09-26 13:48 - Gündem

Felaketin rengi siyah, yağışlarının ardından yerini yeşile bırakıyor

2021-09-25 09:08 - Gündem

Lise öğrencisinin göz rahatsızlıklarına engin teşhis sağlayıcı aleti TEKNOFEST'te

2021-09-24 13:15 - Teknoloji

Nobel ödüllü Türk bilgin Sancar: Memleket sevgisi olmaksızın ortak bilinçlilik yapılmaz

2021-09-24 18:35 - Teknoloji

TEKNOFEST İstanbul 2021 sona erdi

2021-09-26 21:28 - Teknoloji

İlgili Haberler

ÖSYM'den sınavlara 'deprem' düzenlemesi

08:08 - Eğitim

BUEK Başkanı Enver Yücel’den depremzedelere büyük destek

12:05 - Eğitim

Hatay'daki deprem sonrası gözde karar! Okullar dinlence edildi

07:05 - Eğitim

Eğitime kar engeli! Valilik dinlence kararını duyurdu

07:05 - Eğitim

DM'den mezuniyet! 'Fake' öğrencilere gerçek olmayan diploma

12:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem