Türkiye 2023'te üç arsıulusal kariyer fuarına ev sahipliği yapacak

Türkiye'nin, dünyanın kabiliyet üssü adına konumlandırılması hedefiyle Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda sürdürülen kariyer fuarları, bu sene arsıulusal kurda yapılacak.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Türkiye'nin dünyanın kabiliyet üssü namına konumlandırılması hedefiyle sürdürülen kariyer fuarları, bu sene arsıulusal kurda yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden meydana getirilen açıklamaya göre, 4 senedir Türkiye'nin 23, dünyanın 14 noktasında Ofis koordinasyonunda sürdürülen kariyer fuarları, bu sene arsıulusal kurda 3 ilde yapılacak tematik fuarlarla başlıyor.

Yaklaşık 300 bin gencin katılımıyla Türkiye Yüzyılı 2023'te geçmiş defa İzmir'de Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı, Adana'da Uluslararası Tarım ve Orman Kariyer Fuarı, İstanbul'da Uluslararası Finans, Ticaret, Lojistik ve Bilişim Kariyer Fuarı düzenlenecek.

Fuarlara Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iştirak edecek.

Fuarlar, ilişik sektörler dair bilinçlendirilerek istihdamın artırılmasına, dünkü gelişmelerin paylaşılmasına, çevre ortada meraklı müşterek enformasyon ot kurulmasına ve girişimciliğinin desteklenmesine ulama sağlayacak.

Fuarlar; söyleşiler, bilgilendirme oturumları, mülakatlar, dayanıklı görüngü ve işlik emekleri kabilinden gençlerin istihdam edilebilirliklerini destekleyecek sert aşırı kariyer etkinliğini de içerecek.

Türkiye dünyanın rastgele yerinden yeteneklerin kavuşma noktası olacak

Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı, 17-18 Şubat 2023'te, tarihin geçmiş hastanesinin sınırları ortamında kurulması ve Roma Dönemi'nden buyana "ölümün girmediği yer", "vasiyetnamelerin açılmadığı şehir" olması dolayısıyla İzmir'de yapılacak.

Geçmişin enerjisini bugüne taşıyacak fuar ile keyif ihracatında dünyanın geçmiş 10'u ortada yer düzlük Türkiye düşüncesince İzmir'in arsıulusal müşterek tasrif merkezi namına konumlandırılma hedefine ehemmiyetli ulama sağlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Sağlık Bakanlığı paydaşlığındaki fuar, Ege Üniversitesi ile bölgedeki 18 üniversitenin işbirliğinde birleştirme edilecek.

Uluslararası Finans, Ticaret, Lojistik ve Bilişim Kariyer Fuarı ise gün süresince İpek Yolu ve Baharat Yolu kabilinden tecim yollarının merkezi olan, zaman de mal merkezi durumuna mevrut İstanbul'da 27-28 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak.

Uluslararası Tarım ve Orman Kariyer Fuarı, Adana'da 9-10 Mart 2023'te düzenlenecek. Cumhuriyet tarihinde zirai bölgede uran aletlerin ve traktörün kullanımına önderlik etmesi, 1924 günlü geçmiş arsıulusal Tarım Fuarı'na da ev sahipliği yapması dolayısıyla seçilen Adana'daki bu fuarda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin paydaşlığını Tarım ve Orman Bakanlığı yapacak.

Fuar, Çukurova Üniversitesinin başkanlığında, Konya ve Adana üniversiteleri çeşidinden birleştirme edilecek.

İşverenlerin ve gençlerin uygun değinme kurmalarını sağlayacak

Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ve Balkan ülkelerine de ulaşacak Uluslararası Kariyer Fuarları, işverenlerin ve gençlerin uygun değinme kurmalarına punt sunacak.

Fuarlar, Türkiye'yi dünyanın rastgele yerinden rastgele kurda yeteneklerin ve firmaların kavuşma noktası durumuna getirerek "Dünyanın Yetenek Üssü" namına konumlandırılmasına ulama sağlayacak.

Fuarlara eklenmek isteyenler, anons ve bilgileri ilişik bakanlıklar, üniversiteler ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin resmi toplumsal komünikasyon araçları hesapları ve "cbiko.gov.tr" ve "yetenekkapisi.org" web sitelerinden izlem edebilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York'ta BM 77. Genel Kurul Başkanı ile müşterek araya geldi

2023-01-20 23:05 - Politika

Milyonlarca öğrencinin karne heyecanı! MEB'den sömestir tatilinde birlikte ilk

2023-01-20 08:08 - Eğitim

'En güzel karne hediyesi sıcak bir kucaklaşmadır'

2023-01-19 12:08 - Eğitim

Yangın söndürme tüplerinin bakımı ve dolumu yangıncılık eğitimi meydan öğrencilerden

2023-01-18 14:05 - Yaşam

Türkiye’de 5-6 yıldır uyuz olaylarında artış yaşanıyor

2023-01-23 12:05 - Sağlık

Kısmetse Olur Yaren sakıt poposu karşı konuştu!

2023-01-17 02:05 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir'den Baykar'a müteveccih iddialara yanıt

2023-01-16 21:08 - Teknoloji

Tarım ve Orman Bakanlığının "dijital kütüphanesi" 25 bin üyeye ulaştı

2023-01-17 13:05 - Ekonomi

Sesi doğala yaklaşan algılayan domestik sema cihazı tanıtıldı

2023-01-18 00:05 - Teknoloji

Türkiye 2023'te üç arsıulusal kariyer fuarına ev sahipliği yapacak

2023-01-23 15:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

CarrefourSA’dan Dünya Kadınlar Günü’nde yerel üretime ‘Doğru’dan destek

15:06 - Ekonomi

Tarım sektöründen kâffesi zamanların en faziletli ocak-şubat ihracatı

14:06 - Ekonomi

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı

13:05 - Ekonomi

Kahramanmaraş'ta yıkılan toptancılar sitesi Mehmetçiğin kurduğu çadırlarda görev verecek

14:06 - Ekonomi

Hatay'da sebze kûhi açılamadı, marul ve şalgam tarlada kaldı

12:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem