İnsan Kaynakları uygulamalarında dönüşüm başlıyor

Albayrak Grubu İK Koordinatörlüğü “deneyimli ve olgun iş gücü, fonksiyonel yazılım programları ve kalifiye iş ortakları” ile Kariyer ve Yetenek Yönetimi dönemini başlatıyor. Sürecin bilgileri Mihrabat Korusu'ndaki görüşmede katılımcılara aktarıldı.

Gündem - 3 yıl önce

Teknolojiyle beraberce değişimin de çaba kazanılmış bulunduğu günümüzde, kuruluşların ve çalışanların bu dönüşüme fut uydurması mübrem bir duruma geldi. İnsan Kaynakları departmanları da bu dönüşüme önderlik fail disiplinlerin başlangıcında geliyor.

2000'li yılların ortalarına derece henüz çok; işe alım, kişi ve edep bilimi bilimi denli bölgelerde çalışkanlık yayınlayan İK departmanları, başta 2015 ve sonra izlemsel dalavere süreçlerine odaklanmış ve iştirak yönetimlerinin izlemsel ortağı durumunu almaya başladı. Stratejik ortaklığın müşterek gereği adına da, “Etkin İşe Alım ve Geri Bildirim Süreçleri, Performans Yönetimi, Kariyer ve Yetenek Yönetimi, Dijital Değerlendirme Merkezi Uygulamaları, Dijital Öğrenme Platformları, Çalışan Mutluluğu ve Çalışan Bağlılığı” denli mutedil ve derinlemesine vadeli baş döndürücü ehemmiyetli programlar yaşama geçirilmeye başlandı.

Albayrak Grubu İK Koordinatörlüğü bu doğrultuda “deneyimli ve mükemmel iş gücü, fonksiyonel yazılım programları ve kalifiye iş ortakları” ile Kariyer ve Yetenek Yönetimi periyodunu başlatıyor. Bu proses kapsamında şirketlerdeki “yetenekli çalışanların keşfedilmesi, haricen yeteneklerin kazanılması, öğrenme ve hisse senedi yolculuğu ile geliştirilmesi, kariyer imkânları ile elde tutulması” hedefleniyor.

Birçok sektördeki muvaffakiyet ve istikrarını insanı merkeze meydan yatırımlarıyla sürdürmeyi hedefleyen Albayrak Grubu, İK uygulamalarında da değişim, hisse senedi ve dönüşümü daima bir duruma getirmeyi hedefliyor.

“Çalışanlarımızın mesleksel ve kariyer gelişimi bizim açımızdan enikonu kıymetli”10 Kasım Çarşamba haset Mihrabat Korusu'nda gerçekleşen toplantıda, Albayrak Grubu şirketlerinin, iklim dışı ve iklim içre fariza meydan insanoğlu kaynakları hoşgörülü ve ekiplerinin katılmış bulunduğu programda “Kariyer ve Yetenek Yönetimi” sürecine ilişkin teferruat katılımcılarla paylaşıldı.

Grup İK Koordinatörü Hüseyin Yavuztürk, “Küreselleşme, enformatik teknolojilerindeki gelişmeler ve maatteessüf pandemi süreci, aranjman yapıları ve dalavere anlayışında ehemmiyetli derecede değişimlere bozukluk olmuş, bu değişiminin neticesi adına da etkin profili ve emek vermek şekillerini de az mavera etkilemiştir. Açıkçası bu ‘yeni normlar', İnsan Kaynakları Yönetimi dalında bizlere dünkü emek vermek sistemlerini ferah ferah yaşama geçirebileceğimizi de göstermiş oldu. Şirket adına kurumsallığa, çalışanların sağlığına ve esin verici fikirlere ehemmiyet veriyoruz. Yüksek başarım düşüncesince motivasyonun ehemmiyetli müşterek aktif fiil bulunduğunu ve motivasyonun temelinde ise mıhlı ve bahtiyar çalışanlar bulunduğunun da bilinciyle akım etmeye mücahede ediyoruz” dedi.

Yavuztürk, Bütünsel İK yaklaşımıyla ilgili, “Albayrak Grubu adına herhangi müşterek tek çalışanımızın mesleksel ve kariyer gelişimi bizim açımızdan enikonu kıymetli. Bu gelişimini, işiyle beraberce ferdî kariyerine de yansıtmayı başaran emek vermek arkadaşlarımız; ferdî adına ‘yıldız' bulunduğu gibi, çalışmış bulunduğu firmanın de parlamasına ihtimam etmektedir. Biz, icap Kariyer ve Yetenek Yönetimi sürecimizle, gerekse bilimsel nitelikli açıdan sunduğumuz imkânlarla, emek vermek arkadaşlarımızın Albayrak Grubu'na hapishane bulunduğu andan itibaren gelişimini ve ilerlemesini destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sertifika programlarıyla elde edilmiş beceriler ehemmiyet kazandı”Kariyer ve Yetenek Yönetimi Müdürü Fatih Aydın ise “Kariyer ve Yetenek Yönetimi'nin önemi, kurumlara katkıları, bu kapsamda uygulanması planlanan ameliyat ve ayrıntıları” karşı ehemmiyetli bilgiler verdi.

Aydın, bilgiye ulaşmanın baş döndürücü havadan bulunduğu çağımızda bilgiyi işleyen, tasarruf önceliklerine layıkıyla kendisiyle zenginleştiren kurumların rakiplik edebilir ve sürdürülebilir bulunduğunu vurguladı. Bu cins kurumların da bu yeteneğini hem içerideki kabiliyetleri keşfederek aynı zamanda dışarıdaki gizil kabiliyetler düşüncesince alımlı bir duruma gelmesiyle kazanabileceğini belirtti. Bununla beraberce çalışanların “hızlı uzlaşma sağlama, öğrenmeye ve dünkü deneyimlere açıkça olma, belirsizliği düzen ve öngörü becerisi, hissî dayanıklılık, önderlik becerileri” denli yetkinliklerini de geliştirmelerinin öneminden bahsetti.

Aydın “Artık çabucak tahsil hali değil bunun indinde fonksiyonel ve deneyimsel şehadetname programlarıyla elde edilmiş beceriler de ehemmiyet kazandı. Son senelerde meydana getirilen incelemelerde şirketlerin, kabiliyet kıtlığı yaşadığını ve bundan çevre şirketler düşüncesince kabiliyet kazanımı ve keşfi baş döndürücü henüz ehemmiyet kazandı” dedi.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi süreciyle ilgilendiren bilim verici Aydın, “Bu süreç, roller ve sorumlulukların netleştirilmesi, mükemmeliyet modelinin dizaynı ve yetkinliklerin analizi, yorum matrisleri ile raporlama, yedekleme sistemi ve kabiliyet havuzu oluşturulması, amudi ve ufki kariyer yollarının belirlenmesi, daima öğrenme ve hisse senedi yolculuğu adımlarından oluşuyor” açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gayrettepe- İstanbul Havalimanı metrosunun test sürüşünde 120 km hıza ulaştı

2021-11-08 13:53 - Politika

Metropolü bıraktı, hayatını Kazdağlarına kurdu

2021-11-06 11:15 - Gündem

200 kilometrelik Tuz Gölü fay hattının kabuk hareketleri inceleniyor

2021-11-07 10:22 - Gündem

Batman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi seli

2021-11-06 19:23 - Gündem

Türkiye’nin en büyük iskan projesinde sona doğru

2021-11-04 10:18 - Gündem

Havalar soğudu meste talep arttı

2021-11-10 13:28 - Gündem

Anneleri babalarını öldürdü, 5 kız çocuğu yetim kaldı

2021-11-05 23:34 - Gündem

İnsan Kaynakları uygulamalarında dönüşüm başlıyor

2021-11-11 09:59 - Gündem

Kadın otobüs şoförü isyan etti: 'Haber bile vermeden sözlü olarak işten çıkarıldım'

2021-11-08 09:59 - Gündem

Bakan Bilgin: Önümüzde bulunan konuların başlangıcında asgari ücret geliyor

2021-11-09 12:18 - Politika

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem