Eğitimde doğacak TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışması ile şekillenecek

TEKNOFEST kapsamında meydana gelen Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda terbiye ve öğretimde uygulayım bilimi entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalımlı duruma getirecek analizör üretecek canlı beyinler yarışıyor.

Teknoloji - 2 yıl önce

İstanbul

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında meydana gelen Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda yetişek ve öğretimde uygulayım bilimi entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, sürekli bir duruma getirecek analizör üretecek dinç beyinler yarışıyor.

TEKNOFEST açıklamasına göre, yetişek ve öğretimde punt eşitliğini sunacak, domestik ve ulusal mamüllerin geliştirilmesini hedefleyen yarışmaya ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans, lisans ve kimlik öğrencileri ile mezunları katılabiliyor.

Gençlerden öğrenmede verimliliği en fevk ölçüde tutarık öğrencilerin devir içi yahut devir dışı öğrenme platformlarında kullanabileceği elektronik beyin destekli yahut hareketli kullanıma akıllıca analizör üretmeleri ehemmiyetli istimara kriterleri ortada toprak alırken, ilk örnek ürün, terbiyevi yazılım, terbiyevi oyun, terbiyevi öğrence ve yenilikçi teknolojiler üstünde planlar geliştirmeleri de bekleniyor.

Eğlenerek öğrenmeyi amaçlayan terbiyevi oyunlar, fiziki ortamda uygulanabilen deneyler, etkinlikler, sayısal ortamda denemeye olanak sunan simülasyonlar, toprak ve devir kısıtı olmaksızın, ayrımlı yerlerde bulunan müze, işporta ve bilgelik merkezleri üzere "informal" öğrenme ortamlarında öğrenme sağlayabilen mevhum düz uygulamaları müsabakada öne çıkan başlıklar ortada toprak alıyor. Tüm bunlara koşut adına öğrencilerden belli başlı birlikte yetişek programı dahilinde ve etkileşimli birlikte halde yürütüm yapabileceği etkileşimli içerikler üzere sayısal çalışmalar geliştirmesi de bekleniyor. Yarışmada ilkokul, rüştiye ve ortaöğretim seviyesindeki birincilere 12 bin TL, ikincilere 7 bin TL, üçüncülere 4 bin TL, darülfünun seviyesindeki birinciye 15 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye ise 5 bin TL ihsanıhümayun verilecek.

29-31 Temmuz'da Ordu'da düzenlenecek

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 29-31 Temmuz 2022'de Ordu'da düzenlenecek müsabakada dereceye girenler, ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül 2022'de Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'te alacak.

Türkiye'nin bilgelik ve mühendislik sahalarında büyük insanoğlu kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, uygulayım bilimi yarışmalarına eklenmiş bulunan gençlere hem zatî bununla beraber mesleksel becerilerini geliştirmeleri düşüncesince de sağlam aşırı olanak sunuyor. Yarışmalara eklenmiş bulunan gençler, Türkiye'nin önde mevrut uygulayım bilimi firmalarına planlı uygulayım gezilere iltihak ve dalında bilirkişi kişilerle tanışarak "network" iktisap fırsatı yakalıyor. Projelerini yaşama geçirebilmeleri düşüncesince gereç desteğinin yanında finalistlere yetişek kampı, muvasala ve konaklama desteği de sağlanıyor. Türkiye'nin önde mevrut uygulayım bilimi kuruluşlarında yetişim ika olanağı da sunan TEKNOFEST, gençlere bembeyaz birlikte geleceğin kapılarını açıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde mevrut uygulayım bilimi şirketleri, kamu, iletişim araçları kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle planlı TEKNOFEST'in birlikte parçası edinmek ve müracaat yapmak düşüncesince "https://teknofest.org" adresi görüşme edilebiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Kadın Kolları, eş akademisyenlerle buluşacak

2022-02-19 11:33 - Politika

ABD'li bilgi adamları 'milimetrik mesafedeki' devir sapmasını belirleme etti

2022-02-17 04:28 - Teknoloji

Bakan Kurum, 209 üniversitenin İklim Elçileri ile bir araya geldi

2022-02-21 12:36 - Gündem

James Webb Uzay Teleskobu evvel yıldıza odaklandı

2022-02-19 15:28 - Teknoloji

Nobel ödüllü Türk bilgelik insanı Prof. Dr. Sancar: Türkiye'nin ortak parçasıyım

2022-02-18 18:00 - Gündem

Eğitimde doğacak TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışması ile şekillenecek

2022-02-21 14:14 - Teknoloji

Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 4 ayda 50 milyona ulaştı

2022-02-19 11:59 - Gündem

Asırlık 'ayak yağı' geleneğini yaşatmaya devam ediyorlar

2022-02-15 17:49 - Gündem

Beyşehir Gölü'nde buzlar çözülmeye başlayınca balıkçıların mesaisi başladı

2022-02-15 12:13 - Gündem

Çankırı'da otobüsün devrilmesi kararı 2 ad öldü, 3'ü ciddi 27 ad yaralandı

2022-02-19 03:04 - Gündem

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

12:05 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda toprak alıyor

15:05 - Teknoloji

T3 Vakfı düzen ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem