Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

Mersin'den eşiyle baş başa Şubat 2018'de arsıulusal beraberinde fuara eklenmek gibi gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde yıldırı örgütlerine iane iddiasıyla tutuklanarak müebbet cezaevi cezasına çarptırılan emektar Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eği

Gündem - 2 yıl önce

Suriye ve Irak'taki iane faaliyetleriyle aşina iş kadını Mehmet Ali Öztürk, benzeri Emine Öztürk ile beraberce Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bütünüyle gittikleri Dubai Gıda Fuarı'nda kimliği belgisiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındı.

Otelden elleri ve gözleri bağlanarak çıkarılan Mehmet Ali Öztürk ve eşi, artık sonradan kısaca 1 saatlik taşıt mesafesinde adsız sansız nezdinde yere götürüldü. Burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile beraberce nezdinde geceleyin hücrede tutulan Emine Öztürk, sabahleyin çıkarlarını gözaltına düzlük kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderildi.

Mehmet Ali Öztürk ise orada yargılanmaya bitmeme etti. 11 ay hücrede küsurat ve 4 celselik duruşma periyodunun ardından müebbet hapse mahkum edilen Öztürk, ilkin benzeri Emine Öztürk kazanmak kıl payı Türkiye'nin kısaca 4 senedir bitmeme fail girişimleri ve mücadeleleri kararı eski çağ başıboş bırakıldı. Uçakla Türkiye'ye gönderilen Öztürk, Mersin'deki ailesine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

“Hiçbir izah yapmadan eşimle beni otelden aldılar”

İş adamı Öztürk, Mersin'deki evinde mutluluğunu İHA muhabiri ile paylaştı. Başından geçenleri özetleyen 4 bebek babası 53 yaşındaki Öztürk, bakliyat hesabına ithalat-ihracat işi yaptıklarını ve değme yıl küçük ay ayında Dubai'de planlı fuara katıldıklarını söyledi. 17 Şubat 2018'de de eşiyle beraberce Dubai'ye gittiklerini, 3 haset fuarda geçirdikten sonradan sonuç çağ 20 Şubat'ta otelde kahvaltı bitirdikleri tam 10 insandan nezdinde tomar nezdinde grubun tek izah yapmadan eşiyle beraberce çıkarlarını aldıklarını tamlayan Öztürk, “Pasaportumuzu sordular, odada bulunduğu düşüncesince panikle değme daim beraberce odaya çıktık. Telefonlarımıza el koydular. Aşağıya indiğimizde resepsiyondaki Türklerden konsolosluğu aramalarını istedik. Daha sonradan dışarıda şişman yağız ciplere bindirildik. Daha binerken ayaklarıma, ellerime bilezik takıp, şişman nezdinde maskeyle gözümü kapattılar. Aynı halde eşime de yaptılar. Eşim ağlamaya başladı. Yaklaşık nezdinde vakit tarz gittik. Eşim sonsuz ürkü olunca gözünü açmışlar, ego nezdinde yıl sonradan öğrendim ve ‘Çöle gittik' niteleyerek söyledi telefonda bana. Bu tam ego sonsuz afsun ediyorum, ‘Ne olabilir' niteleyerek düşünüyorum” dedi.

“Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim”

Polis merkezi kıl payı şişman nezdinde yere götürüldüklerini aktaran Öztürk, eşini devrisi çağ Türkiye'ye fark buyurmak kıl payı aldıklarını dile getirdi. Öztürk, “Biz o çağ 20 Şubat 2018'de eşimle ayrıldık, 46 ay oldu, dü ay sonradan 4 yıl olacak. Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim. Bu müddet içinde beniz yüze on paralık görüşemedik. Eşim devir kurnaz neşet buyurmak diledi müsaade vermedim” niteleyerek konuştu.

“Terör örgütlerine iane ve mevhum alemde onlar düşüncesince dünyalık toplamakla suçlandım”

İki çağ tek bilinçlilik sormadıklarını ve artık sonradan 11 ay kalacağı hücreye attıklarını kail Öztürk, “Çok antipatik nezdinde yerdi. İki çağ sonradan sorguya başladılar ve geceleyin gündüz 3 hafta süresince sabahleyin başlayıp akşama denli değme çağ Suriye ve faaliyetlerle ilişik sorular sordular. İkinci evrede az buçuk artık volümü artırarak Türkiye'nin ilişkilerini, Türkiye ile Arap devletleri ve Suriye'deki grupların ilişkilerini sordular. Dernek başkanı olduğum düşüncesince bunlar bileceğim şeylerdi, zira Türkiye'nin, Kızılay'ın izniyle Suriye'ye gidip geliyorduk, devir kurnaz iç yerlere giriyorduk. Son noktada iddiaları, ‘izinsiz şekilde ecnebi nezdinde ülkenin topraklarına girmek', ki iznimiz var. O müsaade belgelerini eşim ve avukatım zorlanarak da olsa alıp mahkemeye sunmuşlar. Gayrimeşru nezdinde bilinçlilik yok, il izniyle karşıya geçiyoruz, kamplara, oradaki mücahitlere, unsurlara iane için. Bununla suçlandık. Ayrıca oradaki adı işkilsiz 2-3 örgüte iane buyurmak ve mevhum alemde yıldırı örgütlerine dünyalık dercetmek öteki suçlamalardı. Derneğimizin il izni var. Bunlar bana soruldu, ego de açıkladım, kanunumuz bu. Beni yıldırı örgütlerine iane etmekle suçladılar ve Türkiye'yi kabahat dibine oyulgamak kıl payı nezdinde iddiaları vardı” ifadelerini kullandı.

“Devletimle alım çalım duyuyorum”

11 ay hücrede kaldıktan sonradan duruşma periyodunun başladığını tamlayan Öztürk, “4 celseden sonradan 25 yıl hükümranlık verdiler. ‘Müebbet' diyorlar, onların müebbedi 25 sene. 8 Ocak 2019'da cezaevine aktarma oldum ve bugüne denli da cezaevindeydim” halinde konuştu.Serbest kalma dönemini de özetleyen Öztürk, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberce toptan nezdinde kuvvet olma önünde yavaş yavaş ilerlediğini, sonuç devirde BAE ile ilişkilerin gelişmesinin başıboş bırakılmasında şişman tesiri bulunduğunu vurguladı. İstihbarat sürecinden duruşma sonuçlanana denli konsoloshane görevlilerinin değme hafta, konsolosun da minimum ayda nezdinde kat kendisini ziyarete geldiklerini kail Öztürk, bu ziyaretlerin güneş tacı virüs salgını başlayana denli 16 ay süresince bitmeme ettiğini belirtti. Öztürk, “Devletimle alım çalım duyuyorum. Orada 27 ülkenin yurttaşı var, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin konsoloshane yetkilileri değme hafta çarşamba günleri geldiler. Her hafta rutin dağ bayır yazdılar. Bugün ne oldu? Biden ile mütebeddil politikalar, dengeler, kazançlı etkiler, güneş tacı virüs kararında arsıulusal politikalarda yenilenme oldu. Ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, Türkiye'yi görüşme etti. ‘Türkiye'nin kokusu gelmeye başladı' dedim. Peşinden sabık hafta BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan Türkiye'ye geldi. 3 çağ sonradan da ego evime geldim” dedi.

“İstanbul'a ininceye denli şoktaydım, aileme şaşırtı yaptım”

3 çağ evveli sabahleyin gine nezdinde bilim verilmeden başıboş bırakıldığını tabir fail Öztürk, duygularını şöyleki anlattı:“İstanbul'a ininceye denli şoktaydım. Eşim, annelerim, babalarım, kızım 3 yaşındaydı deminden yaşında, mutlulukla şaşırtı yaptım. Haber vermeden geldim ve geceleyin vakit 3,5 yöresinde evime geldim. Kapının şifresini unutmuşum, vazifeli açtı. Zile bastım, ikinciden sonradan eşim kapıyı açtı ve beklenmeyen yaşadı. O ağladı, ego ağladım. Üç oğlum kentte değil, kızım evdeydi. Kızım uyandı, o da beklenmeyen yaşadı. 1015 dakika sonradan annesini banyoya çağırıp, ‘Anne ego rüyada mıyım? Babam geldi' diyor. Kelimelere dökülemeyecek duygular. İki gündür akrabalar, eş-dost bekâr bırakmıyor. Demek ki dobra işler yapmışız, 4 yıl süresince dobra karşılıklar aldık. 10-15 çağ kendimi dinleyeceğim. Mersin güzel, Türkiye güzel; değerini bilelim.”

“Cumhurbaşkanımız telefonla aradı, baş döndürücü teşekkürname ediyorum”

Bu süreçte namına dayanaklık buyurmak verici ilkin Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanmak kıl payı sonsuz salık önleyen gazetecilere teşekkürname fail Öztürk, “Cumhurbaşkanımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Eşim, akrabalarım 3 kat Cumhurbaşkanımızı ziyarete gitmişler, fotoğraflarını gördüm. Kızımı kucağına almış. Kızım Hira, ‘Benim üçüncü dedem' diyor cumhurbaşkanımıza. 4 yıl tevekkülle davrandım. Bu günün geleceğini biliyordum. Bugün vatanımdayım, ailemle birlikteyim” niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esbak telefonla kendisini aradığını da kail Öztürk, “Geçmiş olsun dileklerini iletti. ‘Kötü nezdinde proses yaşadın. Ortadoğu ülkeleriyle süreçler inişli yokuşlu mümkün değme zaman. Bunun sen de farkındaydın. Gerekli mesajlar da sana iletiliyordu' dedi. Ben bunun politik olduğuna ve 25 yıl sürmeyeceğine inanıyordum” ifadelerini kullandı.

“Çok dobra nezdinde duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum”

Dört yıl süresince eşinin Türkiye'ye dönmesi düşüncesince savaşım fail 48 yaşındaki Emine Öztürk ise, “Çok şükür eşim döndü, vatanına, ailesine kavuştu. Çok mutluyuz. Çok güçlü nezdinde proses yaşadık, baş döndürücü şükür bitti. Cumhurbaşkanıma, büyüklük büyüklerime baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Allah nezdinde artık göstermesin. Hala şoku atlatamadım. Asla ümidimi kaybetmemiştim, evveli vatanıma, ülkeme güveniyordum. Gecenin nezdinde saatinde zil çalınca editör ki korktum. Kapıyı şöyleki böyle açtım, baktım nezdinde beyefendinin elinde çiçek var, kapela da var. Tanıyamadım ve kapıyı kapattım. Sonra gene açtım, ‘dokunma bana' dedim, zira evveli eşim bulunduğunu anlayamadım. Sonra kendime geldim lakin hala alışamadım. Bazen dizlerimin titrediğini hissediyorum. Çok dobra nezdinde duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum” dedi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü 

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'dan ABD'ye uzanan federal ajanlık (FBI) hikayesi

2021-11-28 09:13 - Gündem

Köftesi, sucuğu, döneri, tatlısından sonra pizzası da yapıldı

2021-11-27 12:59 - Gündem

Bu köyün çeşmesinden doğal maden suyu akıyor

2021-11-27 10:07 - Gündem

ABD'de ünlü Türk doktor Mehmet Öz siyasete atılıyor

2021-11-30 23:42 - Politika

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

2021-12-01 17:47 - Gündem

Bakanın basın müşavirinden skandal yasak

2021-11-27 22:07 - Gündem

Merkez Bankası: 'Enflasyonun kısa dönemde oynak bir seyir izlemesi bekleniyor'

2021-11-25 14:34 - Politika

Çanakkale Boğazı’nda feribot seferleri yeniden başladı

2021-11-30 14:03 - Gündem

Batuhan Bağıban: 'Yapay zeka ile inşaat maliyetlerini azaltmak mümkün'

2021-12-01 09:59 - Gündem

Redmi K50 Gaming Edition Yakında Piyasada Yerini Alacak!

2021-11-29 02:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem