Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi global ligin en yukarı sıralarına çıkarmanın hazırlığını yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi acemi ortak hamleyle ülkemizi toptan ligin en yukarı sıralarına çıkarmanın hazırlığını yapıyoruz. Bunun düşüncesince önümüzdeki en ehemmiyetli imtihan 2023 seçimleridir." dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla Gençlik Buluşması'nda, Fethiye ilçesinde gençlerle ortak araya geldi. Burada mütekellim Erdoğan, güzeşte hafta Volkswagen Arena'yı hıncahınç dolduran on bine yaklaşan üniversiteli gençle, ÜNİAK programında ortak araya geldiklerini anımsatarak, bugün de Fethiyeli ve Muğlalı gençlerle hasbihal etmekten sevinme duyduğunu söyledi.

Gençleri Allah düşüncesince sevdiklerini, gençlere güvendiklerini, gençlerin parlak gözlerinde Türkiye'nin aydın yarınlarını gördüklerini tabir fail Erdoğan, "Bizim size verdiğimiz ad ne 'Z' ne 'Y'... Teknofest gençliği. Özellikle global siyasette sizlerden baş döndürücü değişkin konumlar bekliyoruz. Kendinize inanın, güvenin. Çünkü bu çağ Türkiye'nin yüzyılı olacak." diyerek konuştu.

<br class="k-br" />

"Hedefimiz buğdayı una çevirip geda Afrika ülkelerine göndermek"

Erdoğan, global siyasette Türkiye'nin noktayı ve konumunun baş döndürücü değişkin bulunduğunu dile getirdi.

Rusya-Ukrayna vakasında Türkiye'nin konumunun görüldüğünü, Karadeniz tahıl koridorunda problemi çözen ülkenin Türkiye bulunduğunu anımsatan Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ama işimiz bitmedi. Herkes Rusya'ya saldırırken kılıç Rusya'ya saldırmadık. Tam tersine Sayın Putin'le bulunan ilişkilerimizi hâlâ evvela nede olsa gine ayrımsız biçimde koruduk. Hatta, şöyleki de dobra ortak öneri yaptı, 'Tahılı parasız göndereyim' dedi. Biz de 'Senin parasız göndereceğin tahılı kılıç de fabrikalarımızda una çevirir, senin de istek ettiğin denli geda Afrika ülkelerine göndeririz' dedik. Şimdi maksadımız buğdayı una çevirip geda Afrika ülkelerine göndermek. Çünkü yüzdelik 44 Avrupa'ya gitmiş bugüne kadar. Afrika'ya yüzdelik 14 denli ortak miktarda gönderilmiş. Şimdi kılıç bunu dengeleyip o geda fukara, acayip gureba Afrika ülkelerine göndererek onların beklentilerine en dobra yanıtı vermiş olacağız. Bütün bunlar ortak yandan yürürken öbür yandan da Türkiye'de kılıç yatırımlarımızı ayrımsız biçimde bitmeme ettiriyoruz. Durmak yok, yola devam."

Rami Kütüphanesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı haset zamanı ortak aşama attıklarını, Kültür ve Turizm Bakanı riyasetinde 36 bin metrekareyi güzeşte tasarruf alanı, 51 bin metrekareyi bulan peyzaj alanıyla yekûn 110 bin metrekareye vasıl Rami Kışlası'nı İstanbul'un ortak numaralı kütüphanesi durumuna getirerek açım gururunu yaşadıklarını anlattı.

Burada öğrencilerin çorbasını, çayını, kahvesini içeceğini, kekini yiyeceğini tabir fail Erdoğan, ücretsiz, 24 vakit misyon verecek kütüphanede gençlerin derslerini çalışacaklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Oralar mezbelelikti, rezaletti. Çünkü orada ego çalıştım. Gıda toptancıları sitesiydi. Aynı sürede ferde endüstrisi vardı. Orada ayak topu da oynadım. Bütün bunlarla bu arada orayı baş döndürücü elleme biliriz. Geçmişteki halis muhlis o videoteyp kayıtlarını filan görmek, açıklamak yoluyla nereden nereye. Mesele bu. Eğer ülkemizi ayağa kaldıracaksak, ülkemize güzellikler kazandıracaksak ne yaptın, bunu ortaya ispatlaman lazım. İşte kılıç bunu ispatlayarak geleceğe yürüyoruz. Lafla bu işler olmuyor. Onun düşüncesince Rami Kışlası, o bölgede yaşayanların ki Süleyman kardeşim de o bölgede muammer ortak insanoğlu şekilde oradaki okullarda öğrenimli ortak insanoğlu olarak...

Orada, Anadolu lisesinden 40-50 dinç yanımıza geldiler. Onlarla az buçuk hasbihal ettik. 'Başkanım 5 dakikada kılıç okulumuzdan buraya geliyoruz' diyorlar. Böyle ortak tasrif sahasının oluşuk olması, Rami Kışlası'nın hakeza ortak hale mevrut olması ortak İstanbullu olarak, doğup, büyüdüğüm o bölgede hakeza ortak kütüphaneye kavuşmuş peyda eylemek bizim düşüncesince ortak kıvanma vesilesi."

Erdoğan, Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nin ayrı, İstanbul'daki Rami Kütüphanesi'nin de ayrı ortak kıvanma vesilesi bulunduğunu belirtti.

Rami Kütüphanesi'nde evvela evrede 200 bin yöresinde kitapla başlayacaklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığına ek bütçe arttırma eylemek yoluyla dünyanın ayrı ayrı yerlerinden kitaplar getireceklerini özetleyen Erdoğan, Türkçe yayınların yanı esna arsıulusal kanallarını da kazandırarak kütüphaneyi ister ülkeden ister taşınmazlar dışından öğretim üyesi ve öğrencilerin dikkat duyacağı ortak özek durumuna getireceklerini vurguladı.

"Terör örgütleri ayağımıza demet oluyordu, başlarını ezdik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hoppadak ekin dalında değil, burslardan güven ve yurtlara, bağış programlarından sportif faaliyetlere derece değme bölgede gençlerin indinde olduklarını aktardı.

Göz aydınlıkları bulunan gençlerin düşlerini gerçeğe tahvil eylemek düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceklerini tamlayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılı. Dolayısıyla bu 100. yaşını da değişkin ortak biçimde tebrik etmek neredeyse adımlarımızı atıyoruz. İşte bu eserler, 100. yılımızı kutlamanın birer adıdır, markadır. Bir takvim değişikliğinin ötesinde anlamlara erbap 2023'ü, değme bakımdan en elleme biçimde değerlendirmenin gayreti içindeyiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, aha bu istenç ve gayretin gövde bulmuş durumunu özümleme ediyor. Son 20 yılda yaşama geçirdiğimiz demokratlık ve kalkınma atılımlarıyla adeta diyanet dokunmak dokuyarak, ülkemizi hakeza ortak dönüm noktasının eşiğine getirdik. Altyapı eksiklerimiz vardı, şişman miktarda bunları giderdik. Türkiye bundan sonra o geçmişteki enfrastrüktür hüzünlerini yaşamıyor. Demokraside sorunlarımız vardı, çözdük. Milli istenç uğrunda engeller vardı, kaldırdık. Güvenlikte sıkıntılarımız vardı, hallettik. Diyarbakır'ın, Van'ın, Hakkari'nin durumunu düşünün. Ne bir hale getirmişlerdi çukurlarla o illerimizi. Bunları şişman miktarda çözdük, hallettik. Artık geceleyin Diyarbakır'da benim vatandaşım sokağa çıkabiliyor, restoranlarda, kafeteryalarda buluşabiliyor. Bu bir hale geldik. Terör örgütleri ayağımıza demet oluyordu, başlarını ezdik."

"Kimi devir ihanete uğradık, birtakımı devir saldırılara sunulan kaldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahsilden sağlığa, adil emniyete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan spora, toplumsal yardımlardan aut politikaya derece değme bölgede Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini tabir etti.

Ekonomik göstergelerin tamamında, ülkeyi 20 sene öncesinin tablosuyla karşılaştırma bile edilemeyecek seviyelere getirdiklerini kaydeden Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Sevgili gençler, tabii bu güç süreçte zorlandığımız zamanlar oldu. Kimi devir arak döktük, birtakımı devir ihanete uğradık, birtakımı devir saldırılara sunulan kaldık. Kendimiz değer ödesek de hamdolsun ne gençlerimizin ne de milletimizin tek ferdinin ayağına taş değmesine katiyen izin etmedik. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in şu tavsiyesini tek devir aklımızdan çıkarmadık, 'Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hikmete ram ol, minval var ise budur, bilmiyorum başka kazanç yol'. Evet kılıç de sa'ye sarıldık, şu demek oluyor ki çalıştık, hikmete ram olduk, kaderin üstündeki kadere ittiba ettik. Sizlerin şu kardeşliğine, sevdasına, salonlara sığmayan heyecanına baktıkça verdiğimiz mücadelenin boşa gitmediğini gördük. Şimdi de acemi ortak hamleyle baştan sona beraberce ülkemizi global ligin en fevk sıralarına çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Bunun düşüncesince önümüzdeki en ehemmiyetli imtihan 2023 seçimleridir. Sizler bu seçimlerin en ehemmiyetli aktörlerisiniz. Türkiye ecnebi iletişim araçları organlarının ifadesiyle tarihinin en eleştiri seçimlerinden birtanesini yapacak. Millet şekilde bu seçimlerde hoppadak adaylar meydanda ortak tercihte bulunmayacağız, vereceğimiz oyla ayrımsız sürede emektar Türkiye ile acemi Türkiye meydanda baş döndürücü ehemmiyetli ortak yeğleme yapacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla ya güzel, bahtiyar ve gönençli yarınlara yelkenli açacağız yahut krizin, kavganın, belirsizliğin, siyasal istikrarsızlığın az bulunmadığı emektar Türkiye iklimine yeniden döneceğiz."

"Masacıların ne ortak Türkiye vaat ettiğini, ne ortak cumhur reisi hayalet ettiğini sizler de görüyorsunuz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne diyorlar? Hepsi başvekil yardımcısı olacakmış, birer pare de gözaltı alacaklarmış. Ya hakeza mülk mi dümen edilir? Bu cehalet. Bu iklim ne yönetilir olup bitenleri yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte kılıç 20 sene bu ülkeyi yönettik. Ve nereden aldık, nereye getirdik, değme nesne ortada. Şu anda hâlâ meydanda ortak nesne yok. Kavga kavga aldı başını gidiyor. Bunların anayasadan da olup bitenleri yok. Bir kez anayasayı ne değiştireceksin? Ondan da olup bitenleri yok. Ne diyor? 'Hemen seçime gideriz' diyor. Allah Allah. Seçime gitmenin de koşulları var. Daha seçme mi kazandın, cumhurbaşkanını mı seçtin? Neye layıkıyla şu anda kalkıyorsun da seçime gidiyorsun. Onca derinti yaptılar, ortaya vizyon, plan yerine tek nesne koyamadılar. Ajans mahsulü üçüncü dershane çıkmaz tiyatroları haricinde gençlerimizin dikkatini çekecek tek aşama atamadılar. Ama bu arada, taşınmazlar dışından baş döndürücü aşkın ehemmiyetli adamları, aha George'lar, filan, falanca onlar geliyor. Yok bilmiyorum aha Merkel'in danışmanıymış, namevcut şunun danışmanıymış. Bu millete domestik ve ulusal yöneticiler lazım."

Haftanın Öne Çıkanları

Oğlunun solunum aletinin jeneratörü çalınan ağababa iane bekliyor

2023-01-10 18:08 - Yaşam

Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97’ye ulaştı

2023-01-11 17:08 - Eğitim

Keşfettiği hastalığa özlük soyadını vererek tababet literatürüne giren doktora ödül

2023-01-11 20:05 - Sağlık

Kar okulları dinlence ettirdi! Van'da 3 ilçede kar yağışı zımnında taşımalı öğrenime aralık verildi

2023-01-09 05:08 - Eğitim

Rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Erdoğan imzaladı

2023-01-11 07:08 - Eğitim

Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Projesi'nin 2024'te tamamlanması be

2023-01-09 16:06 - Ekonomi

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor

2023-01-11 10:05 - Sağlık

Doğu Karadeniz'de kalkınmaya 2023'te 1 milyar lira dayanak hedefleniyor

2023-01-12 13:05 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden görme engelliler düşüncesince "teknoloji sınıfı"

2023-01-13 12:16 - Teknoloji

Diyarbakır’da 2022 senesinde 3 bin ton tescilli ciğer kebabı tüketildi

2023-01-11 13:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem