Gündem

Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu depremzedeler düşüncesince iane toplayacak

Aralarında KOİDER, LOTUS, Kocaeli Anneleri Derneği, Öncü Kadınlar Derneği kabilinden derneklerin de bulunmuş olduğu Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu depremzedeler düşüncesince iane kampanyası başlatıyor.

Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu depremzedeler düşüncesince iane toplayacak
09-03-2023 00:06
Aralarında KOİDER, LOTUS, Kocaeli Anneleri Derneği, Öncü Kadınlar Derneği derece derneklerin de bulunmuş olduğu Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu depremzedeler düşüncesince iane kampanyası başlatıyor.Abone ol

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’ndan meydana getirilen izah şöyle:

6 Şubat tarihinde, gecenin görmez karanlığında elleme ülkemizin 11 ilini kapsayan, asırlardır yepyeni büyüklükte ve şiddette bir deprem yaşadık. Ve o depremden sonra Türkiye’de zihayat her insanın kalbi ayrımsız anda ayrımsız yerde atmaya başladı. Dilimiz, dinimiz, ırkımız, mezhebimiz, ideolojimiz, statümüz, dirim şeklimiz; bizi birbirimizden ayrımlı kılan ne var ise bütünü o depremle beraberce namevcut oldu. 6 Şubat itibarı ile hoppadak ‘İnsan’ olduk, insanlıkta birleştik.

Daha müşterek tomar ne yapabiliriz?

Özellikle Kocaeli depremini yaşamış, depremin getirmiş olduğu en ağırbaşlı bedelleri ödemiş müşterek şehrin üreten ve başöğretmen hanımları olarak, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, orada dirim savaşı sağlayan yurttaşlarımız düşüncesince hâlâ çok, daim hâlâ müşterek tomar ne yapabiliriz niteleyerek düşündük, elimizi taşın dibine koyduk. Devletin herkes kasıntı ve kuruluşlarıyla, eksiksiz olanaklarıyla alana akış etmiş olduğu yerde biz de hanımlar şekilde müşterek şeyler gerçekleştirmek istedik.

Farklı alanlardan hanımlar müşterek araya geldi

Gerek taharri memuru polis maşer müesseselerinde gerekse ayrımlı bölgelerde meydana getirmiş olduğu çalışmalarla elleme işlerde imzası mevcut şehrin hanımlarından oluşan müşterek ortam kurduk. Bu platformun depremde ortaya çıkan yaraları müşterek nebze de olsa iyileştirmekten ayrıksı tek maksadı yoktur. Çünkü tığ geçmiş insanız, sonradan kadınız ve en önemlisi anneyiz!

Bu ihtisas ve düşüncelerle müşterek araya gelmiş şekilde şişman sıkıntı zımnında dokunca gören kentlerimizdeki çocuklarımızın, kadınlarımızın, depremde uzuvlarını kaybeden mânialı yurttaşlarımızın gereksinimlerini istikbal etmek yerine yola koyulduk.

Eğitime gerekseme duyan çocuklarımız düşüncesince Kreş, Anaokulu, depremin aksi etkilediği çocuklarımıza psiko-sosyal destek,

Engelli Sosyal Yaşam Alanları ve hareket psikolojisi zımnında rehabilitasyona gerekseme duyan yurttaşlar düşüncesince Rehabilitasyon Merkezi gibi; alışılagelen yaşamın akışına adaptasyonu hızlandıracak adımları, kuruluşlar arası diyalog ve iş birliğiyle rüçhan gereksinimlerin tespitiyle inşasına başlanacak bina yahut binalar tekvin etmek gayesindeyiz. Bunun yanı esna ortaya çıkma bulunan o yapıda depremzedelere fariza edecek erbap kadroların görevlendirilmesiyle istihdama da medet vereceğiz.

Valilik güvencesiyle kampanya başlatıldı

‘ÜRETEN VE YÖNETEN KADINLAR EL ELE’ ismini verdiğimiz platformumuza Valilik kontrolü ve güvencesiyle ortam yerine müşterek vezneci matematik numarası verildi. Bu matematik numarasına yatırılacak 1 TL ile binlerce TL’yi ayrımsız havuzda toplayacağımız açık müşterek kampanya yapacağız. Bu kampanyanın startını ise tığ hanımlar düşüncesince ayrı müşterek ciddiyete malik bulunan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde veriyoruz.

Siyasetin ve eksiksiz farklılıkların müşterek kenara bırakıldığı bu kampanyada, hareket branşında kendilerine uzanacak elleri gözleyen depremzedelerimiz düşüncesince siz kıymetli Kocaelili yurttaşlarımızın desteklerini istiyoruz. Bir olmanın, bütünlük olmanın ne denli ehemmiyetli bulunduğunu baş döndürücü hâlâ elleme algı ettiğimiz şu şişman felakette, bizi bekâr bırakmayacağınızı biliyoruz.

Canlı yayında armağan toplanacak

14 Mart Salı akşamı vakit 19:00’da Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi’nde başlamış olacak bulunan iane kampanyamıza hassasiyetleri ve duyarlılığı bulunan herkesi bekliyoruz. Yaptıkları şişman ölçekli işlerle Türkiye’yi besleyici endüstri kuruluşlarından, şişman tecim şirketlerine; limanlardan Organize Sanayi Bölgelerine, bilumum işletmelere, memurundan işçisine, esnafından ev kadınına denli Kocaeli’deki her insanın katkılarını bekliyoruz. “Ben hâlâ geçmiş iane yaptım” demeyin! 11 ülke ve o alanda zihayat yurttaşlar baştan ayağa kalkana denli memlekette erinç hatırlamak imkansız. Kocaeli hem hareket muammer ve o acıyı yüreğinde hisseden bununla ortak arsıulusal ölçekteki devasa işletmelere ev sahipliği eden müşterek ülke şekilde çorbaya hâlâ müşterek tomar sodyum klorür katsın istiyoruz.

Yerel basını önemsiyoruz

Ulusal ve yerli basında, içtimai iletişim araçları hesaplarında aktif yayınlanacak bulunan kampanyamıza katılacak bulunan millî çaptaki esame ve izlence bilgileri endamsız müşterek müddet içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Özellikle Kocaeli yerli basınımızın algısının en yukarı ölçüde olmasını dilek eder, yaraları dolamak yerine çıktığımız bu yolda bizi bekâr bırakmadığınız düşüncesince hepinize teşekkürname ederiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER