Yaşam

Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle karşılıyor

Erzincan'da "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" yerine tescil edilen Girlevik Şelalesi, alanı görüşme edenleri sonbahar renkleriyle karşılıyor.

Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerini sonbahar renkleriyle karşılıyor
13-11-2022 18:05
Erzincan

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta Munzur Dağı eteklerinde mevcut Kalecik köyündeki 9 ayrı pınar suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, rastgele zaman ayrımlı gösteriş sunuyor.

Çevresindeki yeşil nebat örtüsüyle, literatür serin havası ve kışın ise metrelerce yükseklikteki buz sarkıtlarıyla dikkati çekici şelale, sonbahar mevsiminin yaşandığı şu sıralarda misafirlerini, sararan yapraklarla ciltli doğasıyla ağırlıyor.

Sonbaharda ağaçların ve çevresindeki bitkilerin sararmasıyla ayrı birlikte güzelliğe bürünen şelale, 40 metreden dökülen suları ile seyrine orgazm sıfır hazne oluşturuyor.

Şelalenin bu manzarasında foto çektirmek veya özçekim gerçekleştirmek düşüncesince alana mevrut ziyaretçiler, birlikte tane güzelliğin tadını çıkarıyor.

Girlevik Şelalesi'nin ziyaretçilerinden Zuhal Kargın, AA muhabirine, Adana'dan geldiğini ve şelalelinin tabii güzelliğine fanatik kaldığını söyledi.

Daha önceki birlikte defa şimdi şelaleye geldiğini ve burayı aşırı beğendiğini anlatım fail Kargın, "Şelale güzün aşırı güzel. Yaz ve bahar aylarında ise ayrı birlikte güzelliği var. Ben burayı ilkin her insanın gelip görmesini haber ediyorum. Ortam ve alım hakkıyla aşırı güzel. Doğal güzelliğine fanatik kaldım." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER