Ekonomi

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı

"Asrın felaketi"nden etkilenen vilayetler ortada mevcut Adana'da, konteyner üreten şirketler küsurat talebi istikbal etmek düşüncesince iş yapıyor.

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı
07-03-2023 13:05
Adana

Kentte, depremler dolayısıyla evi hasar görenlerin birlikte evlerine girmeye korkanlar da konteyner ev yaptırmak düşüncesince kuruluşların alternatifini tutuyor. Konteyner ev eden kuruluşların öğrenci yetişmeye çalışmış bulunduğu şehirde elan geçmiş bu işi yapmayan işletmeler de konteyner üretmeye başladı.

Kullanılan materyal ve işçiliğe gereğince inşası 5-10 çağ ortada mütebeddil konteynerler, 60-100 bin liralık ortada mütebeddil fiyatlardan müşteri buluyor.

Ortalama 21 metrekare büyüklükte 1+1 namına planlanan konteynerlerde mutfak, banyo, abdesthane ve hayat alanları arazi alıyor.

Konteyner ev üretimi eden Yusuf Ataseven, AA muhabirine, maden profilden az elan ihdas ev standardında konteyner evler yapım ettiklerini ve bunları öğrenci gereğince şekillendirdikleri söyledi.

Depremlerden geçmiş genel anlamda yaylada eğleşmek arzu edenler düşüncesince siparişle konteyner yaptıklarını özetleyen Ataseven, şu şekilde bitmeme etti:

"Depremden geçmiş ayda en müşterek tomar 1-2 havale alıp yapıyorduk. Şu anda konteyner evlere güvenilmez müşterek arzu var. Ayda 1-2 değil arzu sayısı arada tam 50-60'a yükseliyor. İnsanlar bunu tehlikesiz buluyor. Götürüp müşterek yere koyup süresince yaşıyorlar. Depremden geçmiş dayanıklı kullanılmıyordu fakat deprem sonrası elan emin bulunduğu düşüncesince insanoğlu kullanmaya başladı."

Ataseven, küsurat arzu dolayısıyla materyal dair başağrısı yaşadıklarını söyledi.

Talep olunca konteyner üretmeye başladı

Kaynak ustası ve konteyner üreticisi Ferdi Kartoğlu da depremlerin arkası esna küsurat arzu dair konteyner ev hazırlamaya başladığını dile getirdi.

Şu anda siparişlerin baş döndürücü müşterek tomar bulunduğunu özetleyen Kartoğlu, "Müşterilerimiz ortada evi hasar görmüş depremzedeler de hazırlık gayeli bambaşka yerde eğleşmek arzu edenler de var. Talep dair ekiplerimizle çalışmaktayız. Aşağı üst depremden buyana 5-6 konteyner ev ürettik. Siparişlerin devamı var. Herkesin talebine yetişmeye çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Kendisi düşüncesince yapmış oldu üretmeye başladı

Metal atölyesi işletmecisi İsmet Bektaş da deprem evveliyat şantiyelerin maden işlerini yaptıklarını, bu tam konteyner ev imalatıyla da ilgilendiklerini söyledi.

Deprem sonrası kendisi düşüncesince konteyner ev yapmış olup iş yerinin önüne koyduğunu özetleyen Bektaş, "Biz kendimize yaptık. Soranlar evet 'bizlere de yapın' diye. Mecbur gerçekleştirmek durumunda kaldık. İnsanlarımız faydalansın, dışarda kalmasın." dedi.

Konteyner ev yaptırmak kabilinden havale verici Mehmet Ali Fırat da depremler dolayısıyla bağımsız evi bulunmasına karşın bir çok çok geceyi dışarda geçirdiğini anlattı.

Yaşadıkları soruna muvakkat de olsa hal düşüncesince konteyner ev siparişi verdiğini tamlayan Fırat, şunları kaydetti:

"Küçük çocuklarımız var. Biz de hakeza müşterek konteyner ev yaptırmak istiyoruz. Evimizin karşısında gereksiz çevre var. Oraya indireceğiz. Kısmet olursa ona yerleşeceğiz. Deprem korkusundan içeride yatamıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER