Sağlık

Deprem bölgesindeki hamile bayanların yardımına koştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşanmasının peşi sıra fahri namına alana revan Ankara Etlik kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hüseyin Levent Keskin, sarsıntı bölgesinde ana karnındaki bebeklerin dünyaya gözlerini açmasın

Deprem bölgesindeki hamile bayanların yardımına koştu
02-03-2023 12:08

Ankara Etlik kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliğini İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hüseyin Levent Keskin ve beraberindeki 7 meslektaşı, hareket bölgesinde gerekseme mahsus malzemeleri içeren müşterek tır hazırlayarak Hatay'daki depremzedelerin yaralarını dolamak düşüncesince fahri namına yola çıktı. Keskin, hareket bölgesinde yaşamış olduğu tecrübeleri İhlas sav Ajansı (İHA) muhabirine anlattı.

“Bütün keyif personeli, tığ gidene denli on paralık fasılasız çalışmışlardı”

Hatay'daki depremde vurulan depremzedelere keyif hizmeti sağlayabilmek düşüncesince geçmiş namına Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini tamlayan Keskin, “Orada 4 araştırma görevlisi arkadaşımız vardı ve hakkıyla 4 güneş süresince oradan on paralık çıkmamışlardı. Canla başla çalışmışlardır lakin bundan sonraları kendileri elbette ki duman durumdalardı. Hastaneden çıkmadan birbirlerini dinlendirerek çalışıyorlardı. Birkaçının evleri yıkılmıştı. Bir arkadaşımız, çocuğunu ve eşini apayrı şehre göndermişti ve kendisi Hatay'da kalmıştı. Tabii ki halis muhlis keyif personeli, tığ oraya gidene denli on paralık fasılasız çalışmışlardı. Biz elden oradaki arkadaşlarımızın namına üstünlük alarak fariza hazırlamaya başladık. O ekipten 1 arkadaşımızı yanımıza aldık ve öteki arkadaşlarımızdan birini dinlensin ve ailesinin birlikte olsun diyerek gönderdik. Diğer arkadaşlarımızı da dinlenmeye yolladık ve tığ 3 süresince orada bilirkişi dostlarım ve araştırma görevlisi dostlarımla bu arada keyif hizmetini ele aldık” diyerek konuştu.

“Bir odayı çabuk ameliyathaneye çevirmişler”

Depremin yıkmacı tesiri zımnında keyif çalışanlarının veladet salonu sıfır müşterek noktayı yaralılara engelleme buyurmak neredeyse mecburen veladet salonu biçimine gelmek durumunda kaldıklarına dikkati çekici Keskin, “Aslında baş döndürücü dobra örgütlü olmuşlar. Oranın sterilizasyonunu muktedir kızarmak düşüncesince elan kontrollü müşterek çözüm almışlar. Bir odayı çabuk ameliyathaneye çevirmişler. Kendi süresince döndürebilecekleri müşterek çabuk vaziyeti baş döndürücü dobra yönetmişlerdi. Biz de onlara az buçuk korumak neredeyse eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Biraz dinlendirdik, az buçuk halkımıza ihtimam etmeye çalıştık” dedi.

“Depremzede olarak, yanık namına çıkan gebelerimiz vardı”

Yaklaşık namına 40'a andıran bebeğin dünyaya gelebilmesi düşüncesince veladet müdahalesi yaptıklarını vurgulayan Keskin, “Depremzede olarak, yanık namına çıkan gebelerimiz vardı. Bunların geçmiş müdahalelerini yaptıktan sonraları Adana'ya ve Ankara'ya sevkleri dair müdahalelerde bulunduk. Maalesef dü tanesi ana karnında ölmüş namına getirilmişlerdi. Annelerinin umumi vaziyeti biçimsiz değildi lakin yaşadıkları sarsıntı sonrası eş dekolmanı dediğimiz sarsıntı sonrası er ayrılması zımnında bebekleri kaybetmiştik. Tabii onların da riskli müşterek hamilelik namına değerlendirilip çabuk müdahalesi gerekiyordu ve onları yaptık. Maalesef 3 yahut 4 hastamız düşükle sonuçlanmıştı. Ama diğerlerini dimdik müşterek halde bebeklerini kucaklarına vererek bayrak direği dik” ifadelerini kullandı.

Muhammed Musab Gümüşer - Mert Cerrahoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER