Eğitim

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı daim güncelliyoruz” dedi

Bakan Yanık: 'Çocuklarımızın mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı güncelliyoruz'
20-11-2022 22:08

.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını çeşidinden planlı Ulusal Çocuk Forumu, bu sene ecnebi ülkelerden mevrut evlatların katılımıyla beraberce ‘Uluslararası Çocuk Forumu' adıyla gerçekleştirildi. Her sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde planlı ve bebek haklarında içtimai duyarlılığın yoğunlaştırılmasını amaçlayan forum, bu sene 23'üncü defa düzenlendi. Forumda, “İklim Değişikliği ve Çocuk Hakları, İklim Değişikliği ve Göç” kabil başlıkları ele alınarak evlatları bu konulardaki görüşlerine arazi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının tamamı şehirlerde oluşturduğu İl Çocuk Hakları Komitelerine örgen dallar da programda arazi aldı. Uluslararası hasep çerçevesinde meydana gelen foruma, Türkiye'nin yanı esna Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Moldova, Karadağ, KKTC, Ukrayna, Tacikistan ve Kuzey Makedonya edinmek kıl payı mecmu 11 yurt paydaşlık sağladı.

Burada borda bordaya görüşme işleyen Bakan Yanık, Bu sene planlı 23. Çocuk Forumunun ayrı borda bordaya önemi borda bordaya öneminin bulunduğunu belirterek, “Türkiye'nin halis muhlis çocuklarını bağrına basan geçmiş 22 forumdan sonraları çalışmamız, ülkemizin sınırlarını aşarak arsıulusal boyutlara taşındı. Bu sene itibarıyla evren evlatlarının da gündemini izlem eden, kişi çocuklarımız kabil evren çocuklarına da dobra borda bordaya doğacak sunmanın çabası içre bulunan borda bordaya çalışmaya imza atıyoruz. Bambaşka coğrafyalardan mevrut parlak ışıl evlatları ve gençleri borda bordaya arada görmenin heyecanı ve mutluluğu içindeyiz” niteleyerek konuştu.

“Çocuklarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz”

Çocuk hakları dair 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan ötürü levent boylu senelerdir ehemmiyetli tecrübeler kazandıklarını tamlayan Bakan Yanık, bu doğrultuda Türkiye'nin Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni imzalayan 193 ülkeden bir tanesi bulunduğunu da hatırlattı.
Bakan Yanık bu sözleşmenin evlatların en efdal yararı ilkesini gerçekleştirmeye müteveccih bulunduğunu anlatım ederek, “Biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına evlatlarımızın refahını ve mutluluğunu arttırmak düşüncesince çalışmalarımızı sonsuz güncelliyoruz. Onların faiz sürecine akla yatkın hizmetlerimizle gelişimlerine ulama sağlıyoruz. Bu sene 23.nü düzenlediğimiz Çocuk Forumlarımızla ise evlatlarımızın dosdoğru yetişmelerinin indinde ülkemizin demokratlık kültürünün kuvvetlenmesine müteveccih adımlar atıyoruz” biçiminde konuştu.

“Çocuk Hakları Komitelerimiz Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir”

Bakan Yanık, Bütün projelerde evlatların dosdoğru ve mutlu fertler adına içtimai yaşamda güven içerisinde mevcut olmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Bakanlığımız içerisinde oluşturduğumuz Çocuk Hakları Komitelerimiz, çağ dünyanın nice ülkesinden çocuğun borda bordaya araya geldiği Uluslararası Çocuk Forumunun öncüsü niteliğindedir. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmede arazi düzlük evlatların paydaşlık hakkı dair farkındalık tekvin etmek düşüncesince gelişigüzel sene 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde, Ulusal Çocuk Forumları düzenleniyor” dedi

“İklim değişikliğinin neticelerinden en aşırı hanımlar ve dallar etkileniyor”

Çocukların, bu sene “İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı” temasını seçtiğini hatırlatan Bakan Yanık, bu mevzunun dünyada canlı herkesi ilgili ve vebal almasını mucip borda bordaya bap bulunduğunu anlatım etti.
Bakan Yanık, İklim değişikliğinin borda bordaya bebek hakkı temelinde değerlendirilmesi icap ettiğini vurgulayarak, “İklim değişikliğinden, hava değişikliğinin neticelerinden en aşırı hanımefendilerin ve evlatların etkilendiğini, etkileneceğini biliyoruz. Maalesef dünyanın bu mevzuda da ateş tecrübeleri var. Dolayısıyla bugünden başlayarak hava değişikliğinin sonuçlarına müteveccih dezavantajlı grupların minimum etkileneceği biçimde bazısı tedbirlerin katılması gerektiği, bazısı çalışmaların yapılması gerektiği herkesin malumu” açıklamasına bulundu.
Konuşmaların arkası esna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık programa eklenen çocuklarla şişko hatırat fotoğrafları çekti.

Kemal Diri - Hakan Karaduman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER