Ekonomi

Bakan Kirişci: 'Adana'da 109 bin 702 hektar arazi suya kavuşacak'

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana'daki Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesiyle 109 bin 702 hektar arazinin suya kavuşacağını söyledi.

Bakan Kirişci: 'Adana'da 109 bin 702 hektar arazi suya kavuşacak'
27-11-2022 18:05

Bakan Kirişci, Adana Valisi Süleyman Elban ile Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi'nin, İmamoğlu ilçesindeki 4. devre borazan anahtar alanında araştırmalarda bulundu.
Çalışmalar karşı bilgelik düzlük Bakan Kirişci, 26 bilyon TL envestisman bedelci Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesiyle İmamoğlu, Sarıçam, Ceyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde 109 bin 702 hektar arazinin suya kavuşacağını söyledi.

Kirişci, şehir genelindeki 33 bin 333 dekar ekincilik arazisine kurulması planlanan kurnaz özişler sulama sisteminin, Ufacıkören Mahallesi'ndeki sınav uygulamasına da katıldı.
Tarlaya su verici Bakan Kirişci, Türkiye'nin su kaynaklarını en doğurgan ve çalışan biçimde değerlendirmek durumunda bulunduğunu söyledi. Toplam su varlığımızın 112 bilyon metreküp bulunduğunu tamlayan Bakan Kirişci, "Suya bulunan gerekseme herhangi bir güzeşte çağ artıyor. Toplam su tüketimimizin yüzdelik 76'sı aracısız zirai sulamaya gidiyor, yüzdelik 24'lük bölümü da uran ve evlerde kullanılıyor. Dolayısıyla bizim etraflı çabamız, çabamız suyu en doğurgan biçimde kullanmak" dedi.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER