Yaşam

Ailesi, deprem gecesinden buyana bilgi alınamayan 16 yaşındaki Müşerref'i arıyor

Hatay'da depremin arkası sıra yaşadıkları yapının enkazı müdahale tek yerde izine rastlanamayan ama müşterek hastanede kaydı çıkan 16 yaşındaki Müşerref Horşit'in dayısı Derviş Fakıoğlu "Gören bilici varsa, lütfen bizlere ulaşsın." çağrısında bulundu.

Ailesi, deprem gecesinden buyana bilgi alınamayan 16 yaşındaki Müşerref'i arıyor
08-03-2023 12:06
Ankara

Evli ve 4 yaşında birlikte kızı bulunan 33 yaşındaki Derviş Fakıoğlu, 6 Şubat'ta yaşanmış bulunan Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay'ın Antakya ilçesindeki evlerinde yakalandı. Depremden ailesiyle iyi çıkmayı başaran Fakıoğlu, o akşam çabucak dü ablasının yaşamış olduğu apartmana gitti.

Apartmanın enkazından eniştesi ve üç yeğenini çorlu adına çıkaran, ablasının ise ölmüş bedenine vasıl Fakıoğlu, birlikte aydır 16 yaşındaki yeğeni Müşerref'i bilmek düşüncesince çabalıyor.

Eşi ile kızının konuk edildiği, kendisinin de bundan dolayı Hatay'dan derneşik aralıklarla geldiği Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin konukevinde AA muhabirinin sorularını cevap veren Fakıoğlu, deprem gecesinin gözünün önünden gitmediğini, baş döndürücü zahmetli anlamış olur yaşadıklarını vurguladı.

"10 kilometrelik mesafeye 4 saatte varabildik"

Depremde arkası peşine sarsıntılar yaşadıklarını, kapının önünü kapatan portmantoyu kaldırıp ağırbaşlı hasarlı evlerinden akıbet anda hariç çıkabildiklerini aktaran Fakıoğlu, "O akşam hariç çıktığımızda değme arazi facia sahası gibiydi, insanoğlu çığlıklar atıyordu. Hiçbirimiz depremin 11 ilde olduğunu, Hatay merkezde yolların çatı enkazlarıyla kapandığını bilmiyordu. Merkeze indiğimde felaketi gördüm, topu topu yapılar metodları kapatmıştı." ifadelerini kullandı.

Fakıoğlu, deprem gecesi çabucak dü ablasının yaşamış olduğu apartmana gitmeye çalıştıklarını belirterek, "Ablamların oturmuş olduğu apartmanla evimizin ortada 10 kilometre aralık var. O akşam çabucak onların apartmanına kıymetlendirmek istedik ama 4 saatte fakat varabildik. Binaları taraf yatmıştı, yerle birdi." niteleyerek konuştu.

Üç yeğeni ve eniştesini enkazdan çıkardı

Bir ablasının evinin birlikte numara katta olduğunu, çatı sola akilane taraf yatınca onların bulunmuş olduğu katın üstünün açıldığını ve böylece kurtulduklarını dile getiren Fakıoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Diğer ablamların evi 8. kattaydı, enkazın ilişkin çıktık hemen. Oradan 1,5, 10 ve 12 yaşındaki üç yeğenimi, eniştemi çıkarttık. Eniştemin kaburgasında ve kolunda fay vardı, yürüyemiyordu, ambulansa tasdik ettik hemen. Ablamın ise ölmüş bedenini orada gördüm, o anda ölüm etmişti. Binada natürel kavara sızıntısı vardı, devir baş döndürücü kısıtlıydı, o an enkazın değme namına baktık ama 16 yaşındaki yeğenimi göremedik. Kıyamet gibiydi değme yer."

Adana'da hastanede kaydı çıktı

Yaralı çıkardıkları eniştesinin Adana kent Hastanesi'ne atıf edildiğini kail Fakıoğlu, "Depremin 4. haset Adana'da canlı dayılarım, eniştem Hasan Horşit'i giyinmek düşüncesince hastaneye gitti. Hastane çalışanı 'Burada Müşerref Horşit isminde birisi şimdi var, o da yakınınız mı?' niteleyerek soruyor. Bizimkiler inanamıyor, onlar tek sorgusuz sualsiz şifahane öz veriyor yeğenimin ismini. Fakat baktıklarında sistemde yeğenim ayaktan otama almış kabil gözüküyor, orada birlikte muhtelif bulunamıyor." dedi.

Enkazın başına kalın pıtrak gittiğini ama yeğeninin enkazdan da çıkmadığını aktaran Fakıoğlu, "Biz deprem gecesi çatı enkazına varmadan ilkin de apartmandan çevredeki şahısların sayesinde çıkarılan şahıslar olmuş. Müşerref'in de o an çıkartılmış olabileceğini düşünüyoruz. Hastanede de kaydı baskı ve o günden buyana başvurmadığımız büyüklenme kalmadı." niteleyerek konuştu.

"Gören, bilen, duyan olursa lütfen bizimle iletişime geçsin"

Fakıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve nice kuruluşla bağlantı biçiminde olduklarını, hastaneler ve kimsesizler mezarlığında da yeğenini bulamadıklarını belirterek, topu topu yetkililerin kendilerine araştırma görevlisi olmaya çalıştığının altını çizdi.

Müşerref'in babasının DNA örneklerini verdiğini ve bunun sonucunu beklediklerini de vurgulayan Fakıoğlu, şunları kaydetti:

"Yeğenim Müşerref Horşit'ten maatteessüf depremin ilkin gecesinden bu yana sav alamıyoruz. Bir kocaoğlan geçti, birlikte gören, bilen, duyan olursa lütfen bizimle iletişime geçsin, baş döndürücü bahtiyar olacağız. Yaşadığını düşünüyoruz, inşallah onu en çelimsiz sürede iyi sakin bulacağız. Kardeşleri de bitkin durumda, annelerini filhakika kaybettiler ama ablalarıyla kavuşabilmelerini diliyoruz. Eniştem de umutla bu iyi haberi bekliyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER