Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerden etkilenen ilçede rustik mahalleler de karışma 6 bin kalıcı konutun inşa edileceğini söyledi.

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek
08-03-2023 21:06

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçede yapılacak konutlarla ilgili bilim verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çeşidinden Kahramanmaraş düşüncesince planlı toplantıya dahil olan ve Afşin ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşan Güven, “2021 senesinde Türkiye'nin tarihinin dördüncü en iri 18. bayındırlık uygulamasını tamamlamış ve kısaca 100 bin nüfusun yaşayacağı dünkü Afşin'i planlamıştık. Bakanlığımız, ilçemizde rustik mahallelerimiz karışma 6 bin kalıcı konut inşa edecek. İlk evrede TOKİ çeşidinden yapılacak 501 kalıcı konutlarımızın yapı emek harcamaları dü gündüz evvela başlamıştı. Bugün bakımından bin 283 konut elan eklendi ve evvel evrede inşa edilecek konut sayısı bin 784 oldu. Yeni bayındırlık alanımızın amade olması, belediyeye ilgilendiren rekreasyon alanlarını konutların yapılması düşüncesince TOKİ'ye devretmemiz, konutların hızlanmasında aktif fiil oldu” niteleyerek konuştu.
Kalıcı konutların inşası düşüncesince TOKİ'ye dünkü müşterek meydan elan tahsis edildiğini ve ikinci evrede da 2 bin kalıcı konutun inşası düşüncesince araştırma ve imal çalışmalarının başladığını aktaran Güven, “Bizim şansımız elan evvela dünkü Afşin niteleyerek planladığımız yerlerin imara amade olması oldu. Kamuya ilgilendiren alanları TOKİ'ye teyit ettik ve icraat bu nedenle çabuk ilerliyor. TOKİ çeşidinden meydana getirilen etütlerde müspet sonuçlanıyor ve evlerin yerleştirileceği bölgelerde sert kayaç zemine ulaşılıyor. Hüyüklü ve Gerger mahallelerimiz ortada küsurat alanda bin 784 kalıcı konutumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın denetiminde 180 günce müşterek devir süresince amade olacak ve depremden etkilenen doğruluk sahiplerimize dünkü müşterek yuva olacak” niteleyerek konuştu.

“Kırsal mahallelere yapılacak konutların planları hazır”
Ağır hasarlı binaların tüm düşüncesince baştan konut yapılacağına özen çekici Güven, “Kırsal mahallelerimizde yapılacak konutlarımız düşüncesince müşterek tane kıvrık projeler hazırlandı. Hafif polat düşünülüyor ve 3+1 halinde arazi tespitinin arkası sıra çalışmalarımız rustik mahallelerimizde de çabuk müşterek biçimde başlayacak. Afşin'i çabucak toparlamak zorundayız. Bir yandan Afşin'in baştan imarı düşüncesince çalışıyoruz, öbür yandan da ilerisi düşüncesince projelerimiz bitmeme ediyor. Rabbim inşallah müşterek elan hakeza müşterek afeti yaşatmasın. Bizim moralimizi bozmaya çalışanlara aldırmadan çalışmalarımızı hızlandırarak bitmeme ettireceğiz” niteleyerek laflarını tamamladı.

Fethullah Arslantaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER