Yaşam

Adana'da skuter kazasında vurulan güre koruyan ekipman kullanmadığına nadim oldu

Adana'da skuter kazasında vurulan ve dip bakımdaki tedavisinin arkası sıra alışılagelen servise tahsil edilen genç, esirgeyici ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Adana'da skuter kazasında vurulan güre koruyan ekipman kullanmadığına nadim oldu
12-11-2022 14:08
Adana

Hamit Uğur Akın (17), 1 Kasım'da skuterle markete giderken dengesini kaybederek önceki ortak arabaya çarptı peşi sıra da otopark yeri halindeki ortak arabanın dibine girdi.

Kazada ağırbaşlı vurulan Akın, Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesinde otama dibine alındı. Kaburgalarında baş döndürücü sayıda fay ve ciğerlerinde ezilme belirleme edilen Akın, dip bakımda 8 günce tedavisinin peşi sıra alışılagelen servise alındı.

Sağılığına kavuşmanın mutluluğunu canlı Akın, skutere binerken koruyan ekipman kullanmamasının pişmanlığını yaşıyor.

Akın, AA muhabirine, skuterle meydana getirdiği kazayı ehven atlattığını söyledi.

Kaza haset yokuştan indirilmiş olduğu tam dönemeci alamayarak kaydığını özetleyen Akın, şöyleki bitmeme etti:

"Skuterlerin lastiği ıvır zıvır bu nedenle dönemeci almadım ve kaydım. Altına girdiğim arabanın susturucu bölümü da göğsüme girdi. Çok hızlıydım ve üzerimde tek ekipman yoktu. Ucuz atlattığımı söyleyebilirim. En azından yüzümde ve ya aklımda rastgele ortak mesele olmadı. Hastaneye getirildiğimde akciğerimde ve karaciğerimde ezilmeler vardı, kaburgalarım da kırıktı.

En azından koruyan ekipman giymem gerekirdi yek ego o halde yapmadım. Skuter kullanacak olanlar yapmalı zira denildiği üzere nasıl sonuçlanacağı tek anlaşılan olmuyor. Siz titiz olsanız caba yerdeki en küçük ortak yaşlık yahut yanınızdan güzeşte ortak arabanın tesiri ile nasıl sonuçlanacağı anlaşılan olmuyor. O sebepten ekipman görmek banko şart."

"Motosikletlerdeki üzere bu araçlarda da o koruyan ekipmanlar giyilmeli"

Adana kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi İlknur Banlı Cesur da Akın'ın afiyet durumunun güzel bulunduğunu ve çelimsiz müddet sonradan taburcu edileceğini anlattı.

Skuterlerin kullanma kolaylığı nedeniyle yayılmış erişim ara bulucu durumuna gelmesiyle kazaların da arttığını vurgulayan Cesur, başta 18 gözyaşı altı evlatların henüz ortak tomar kaza yaptığına dikkati çekti.

Cesur, "Bu araçları 18 gözyaşı altındaki nice gencimiz ferah ferah kullanabiliyor yek hiçbirinde kask ve ayrıksı koruyan ekipman yok. Sürüş esnasında korucuyu ekipman kullanması dirimlik ehemmiyet taşıyor. Sadece kask iliştirmek tam değil kask bellek travmasından korur ancak gövdeyi ve vücudu koruyacak ekipmanlar da gerekir. Motosikletlerdeki üzere bu araçlarda da o koruyan ekipmanlar giyilmeli." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER