USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YPG/PKK'lı teröristlerin amacı bulunan okullarda terörün izleri siliniyor

Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK'lı teröristlerin Gaziantep'in Karkamış ilçesine müteveccih roketli-havanlı saldırısında hasar gören ortaöğretim ve ilkokulda terörün izleri siliniyor.

YPG/PKK'lı teröristlerin amacı bulunan okullarda terörün izleri siliniyor
27-11-2022 15:05
Gaziantep

Karkamış ilçesinde 21 Kasım'da meydana gelen saldırıda teröristlerin amacı bulunan ve hasar oluşan Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kocatepe İlkokulu onarılıyor.

İşçiler, okulun duvarlarında şarapnel parçalarının bıraktığı izleri boya ve badanayla sildi, hassas cam, ajur ve kapılar sökülerek adına yenileri takıldı.

YPG/PKK'lı teröristlerin yaşamdan kopardığı sarıklı Ayşenur Alkan'ın isminin verildiği Kocatepe İlkokulu'nun doğrudan yanından sabık ve roketin zedelenmek etmiş olduğu defa ise takımlar kabilinden mıcır dökülerek düzenlendi.

İlçede edep bilimi bilimi öğretime aralık maruz okulların 30 Kasım Çarşamba haset kapılarını öğrencilere gene açması planlanıyor.

"Okulumuza sürdürmek istiyoruz"

Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi 9. dershane talebesi Kevser Yolagitmez, AA muhabirine, okullarının roketli saldırıya uğradığını hatırlattı.

İlçeye müteveccih saldırılarda yaşamını kaybeden sarıklı Ayşenur Alkan'a aşırı üzüldüklerini tamlayan Yolagitmez, şunları kaydetti:

"Küçük arkadaşımız da on paralık suçu bulunmadığı şekilde martir düştü. O gitti ancak ailesi aşırı üzülüyor. Okulumuza sürdürmek istiyoruz ve hakeza müşterek şeyin müşterek hâlâ olmasını istemiyoruz. Okulumuz onarılıyor, pencereleri takılıyor. Okulumuza tekrar sürdürmek istiyoruz. Bir hafta içinde boya badana yapıldı, pencereler takıldı. İnşallah okulumuza gene bitmeme edeceğiz."

"Okulumuzu ve arkadaşlarımızı özledik"

Öğrenci İsmail Kılıç ise okula gitmeyi aşırı özlediğini tabir etti.

Okulunu aşırı sevdiğini tamlayan Kılıç, "Bomba sakıt noktayı onardılar. Okulun içerisini yapıyorlar, bap pencereleri takılıyor. Okulumuzu ve dershane arkadaşlarımızı özledik. İnşallah hakeza müşterek obje müşterek hâlâ olmaz." dedi.

Velilerden Necip Deniz de ilkokula revan çocuğunun daima okulunu sorduğunu söyledi.

Okulların onarıldığını tamlayan Deniz, "Allah devlete gün dikilmesi veremesin. İnşallah çarşamba haset çocuklarımız okula başlayacak. En çelimsiz sürede bu olayların bitmesini istiyoruz. Çok tedirginiz. İnşallah rastgele obje hâlâ güzel olur. Askerimizden ve devletimizden Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK'lı teröristlerce Gaziantep'in Karkamış ilçesine 21 Kasım Pazartesi haset roketli-havanlı saldırılar düzenlenmiş, saldırıda sarıklı Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş yaşamını kaybetmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler