USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yangın söndürme tüplerinin bakımı ve dolumu yangıncılık eğitimi meydan öğrencilerden

Adana'da "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı"nda eğitim gören meslek lisesi öğrencilerinin fariza almış olduğu atölye, hem kurumlara aynı zamanda vatandaşlara yangın söndürme tüpü bakım ve dolum hizmeti veriyor.

Yangın söndürme tüplerinin bakımı ve dolumu yangıncılık eğitimi meydan öğrencilerden
18-01-2023 14:05
Adana

Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sabık sene Milli Eğitim Müdürlüğünün yardımı ile "Yangın Söndürücüleri Muayene, Bakım ve Dolum Atölyesi" oluşturuldu.

Okulun İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölgesinden 4 hoca ile 90 öğrencinin fariza almış olduğu atölye, sınama çalışmalarının arkası esna Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) Hizmet Yeterlilik Belgesi almaya doğruluk kazandı.

Derslerde öğrendiklerini atölyede takviye fırsatı bulan öğrenciler, en terbiyeli ayrıntısına denli arama ettikleri yangın söndürme tüplerinin bakım ve dolumunu yapıyor. Kontrollerde eksi belirleme edilen mahsulat ise hurdaya ayrılıyor.

Atölye, amme müesseselerinin yanında araçlarındaki yahut apartmanlarındaki yangın söndürme tüplerini getiren vatandaşlara da iş veriyor.

"Bu sene 2 milyon liradan müşterek tomar iş hacmi bekliyoruz"

Okul müdürü Mehmet Emin Dinçkurt, AA muhabirine, Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden sonradan bu bölgede düzentileme eden ikinci meslek lisesi olduklarını söyledi.

Atölyenin, öğrencilerin eğitimine ulama sunduğunu vurgulayan Dinçkurt, "Burada etkin hoca ve öğrencilerimiz mütedavil sermaye kebap sermaye ana paradan yararlanıyorlar. Öğrencilerimiz ayda tahminî 1200 teklik sevap alıyor." dedi.

Dinçkurt, sınama ve arama periyodunun arkası esna tesisin mükemmel kapasiteyle çalışmaya başladığını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Atölyenin faaliyete geçmiş olduğu proses süresince tahminî 400 bin teklik iş hacmi elde ettik. Bu sene 2 milyon liradan müşterek tomar iş hacmi umuyoruz zira kasıntı ve firmalar bundan sonradan bizi tanıyor, adım adım siparişler geliyor. Kaymakamlıklar, hastaneler, okullar, siteler ve taşıt şoförleri engelleme her insana iş veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, öğrencilerimizin eğitimine korumak düşüncesince kurumumuza bekliyoruz."

TSE standartlarında muamele yapılıyor

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Şefi Suphi Tunç da atölyedeki işlemlerin TSE standartlarına makul yapıldığını aktardı.

Malzeme kullanımında dikkatli davrandıklarını dile getiren Tunç, "Hizmetimizde gereç kalitesine baş döndürücü uyanıklık ediyoruz. Vatandaşlarımız, atölyemizde kıstak rahatlığıyla tüplerinin dolumunu yaptırabilirler." diyerek konuştu.

Tunç, öğrencilerin bölümden sektörde ferah ferah iş bulabilecek düzem ve donanımda yetkilendirilmiş bulunduğunu laflarına ekledi.

"İşimi yapmaktan devlet duyuyorum"

Atölyede fariza düzlük 11. derslik talebesi Cumali Ramazan Akıllı, iş bulma mevzusundaki avantajları zımnında bu kısmı yeğleme ettiğini, kişilerin yaşamını kurtaran müşterek mesleği öğrendiğini anlattı.

Öğrencilerden Zeynep Ün de atölyedeki çalışmaların eğitimi açısından ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "İşimi yapmaktan devlet duyuyorum. Burada mahsus müşterek hacim menfaat sağlıyoruz. Kendi harçlığımla istediğimi alabilmek dobra müşterek duygu." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler