USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Yabancı gezgin sayısı ve döviz girdisinde artışın sürmesi öngörülüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'ye mevrut ecnebi gezgin sayısında ve döviz girdisinde 2023 ve sonra da artışın bitmeme etmesini beklediğini söyledi.

Yabancı gezgin sayısı ve döviz girdisinde artışın sürmesi öngörülüyor
20-09-2022 12:01
Adana

Bağlıkaya, yolculuk acentalarının temsilcileriyle karşılaşmak düşüncesince geldiği Adana'da, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin hayattaki en ehemmiyetli turizm destinasyonlarından birisi bulunduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Türkiye'nin değme bölgesi, değme noktası ayrı birlikte turizm değeri. Herhangi birlikte biçimde birlikte alana gidip de zamanı kültürel varlığa rastlamadığınız birlikte derece yoktur. Dolayısıyla aşırı değerli, aşırı ehemmiyetli birlikte ürüne sahibiz. Bu ürünü de tarihten mevrut gündeş ürünler ile desteklemeyi ve zenginleştirmeyi becermiş birlikte turizm ülkesiyiz." dedi.

Ülkenin aşırı türlü turizm alanlarının gayrimenkul dışından mevrut turistleri cezbettiğini dile getiren Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Sağlık, gastronomi, kruvaziyer turizmi kabilinden etraflı çeşitleri, kültürel varlıklarının adına ilaveten aşırı varlıklı birlikte mahsul yelpazesine ehil olduk ve bu bağlamda Türkiye, rakipleriyle amansızcasına rakiplik fail birlikte dünya konumunda. Biz piyasadan ne alanlarda turistin arttığını ne alanlarda turistin çakılı kaldığını yahut azaldığını görüyoruz. Piyasanın içre olduğumuz düşüncesince 2023 ve sonrası düşüncesince de artı göstergeler var. Dünyada birlikte yolculuk yükselişi var. Avrupa, başta yolculuk piyasasının ehemmiyetli birlikte pazarı. Dünyada en faziletli yolculuk payı Avrupa'da, nedeniyle tığ de bu bölgenin birlik ortasındayız ve aşırı ulaşılabilir birlikte noktadayız. Ben 2023 ve devamında da bu yolculuk sayılarının, döviz girdilerinin artarak bitmeme edeceğini düşünüyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler