USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin, Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde en az karbon fut izine eş olmasını "Alkışlanacak ve ölçüm edilecek ortak konudur." sanarak değerlendirdi.

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin mangal ateşi yakıldı
07-10-2022 20:59
Adana

Bakan Kasapoğlu, Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, birtakım milletvekilleri, şefler ve öteki davetliler ile Merkez Park'ta meydana gelen festivalin kortej yürüyüşüne katıldı.

Kortej yürüyüşüyle merasim sahasına güzeşte Kasapoğlu, buradaki konuşmasında, iyi site Adana'da bulunmaktan talih duyduğunu söyledi.

Adana'nın, fazlalaşan topraklarıyla, sanayisiyle, üretimiyle, gençleriyle, sporcularıyla hususi ortak site bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, öteki iller kabil Adana düşüncesince dünkü hizmetleri ve olanakları buluşturma namına hız göstermekten, arak dökmekten iri ortak coşku ve talih duyduklarını belirtti.

Adana'nın bayrak ortak site bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Ulaşım altyapısına bakmış olduğunuzda 3 saatte Ankara'dan Adana'ya geliyoruz artık. Devasa ortak otoban ağıyla Türkiye'nin rastgele alegori bulunan bağlantısı en çelimli biçimde hızlandırılmış. Diğer enfrastrüktür imkanlarıyla öğrenimden sağlığa, Türkiye'nin en çağdaş hastanelerinden ortak tanesi Adana'mızda. Sağlıktan çaylaklık yatırımlarına, 9 nüsha yurtta 11 bin darülfünun öğrencisine izlev veriyoruz Adana'da. Tüm başvuran öğrencilerimizi hem de evvel fazda yerleştirdik." dedi.

Kasapoğlu, Adana'nın sporunu, gençlerini elan güçlü, elan gönençli yarınlara istihzar namına bugüne derece bulunduğu kabil artık da hız ve çabalarına heyecanla ve aşkla bitmeme edeceklerini anlattı.

Adana mutfağının elden kebapla değil, yüzlerce lezzetiyle artağanlık meşbu bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Bunu bugünlere taşıyanlara binlerce kere teşekkürname ediyoruz. Bu festival bu emaneti yarınlara nakil vesilesi. 6'ncısı düzenleniyor hem de uluslararası. Başta Adana Valiliğimiz kazanmak kıl payı bu iyi festivalde emeği, çabası olan, ulama sağlayıcı hepsi paydaşlarımızı da içtenlikle kutlama ediyoruz. Sağ olsunlar, mevcut olsunlar. Tabii Adana medeniyetlerin telaki noktası. Medeniyetleri, kültürleri buluşturduğu kabil ayrımsız sürede Adana, mutfakları da ortak araya getirmiş. Tabii ki bu repertuvar baş döndürücü çelimli ortak birikim. Elbette öteki illerle, bölgelerle rakiplik var. Biz rekabetten kalitenin doğduğuna inanıyoruz. Sporun bunun en iyi örneğidir, kâfi ki dostluk, uhuvvet olsun. Araya tek kundak girmesin, rakiplik nitelik anlama gelir elan güzele, iyiye iktiran etmek demektir."

"Gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden 200'den ortak tomar insan katılıyor"

Kasapoğlu, gastronomi birikimini ortak firez mirası şekilde değerlendirmenin ve bunun doğacak nesillere aktarılmasının ehemmiyetli ortak fariza bulunduğunu tabir etti. Bu çerçevede, bu sene festival kapsamında düzenlenecek "Genç Şefler Yarışması"nın da ehemmiyetli ortak infaz bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Bu etkinliğe 50'yi ortak tomar yerel ve ecnebi şef, gastronomi dünyasının ehemmiyetli isimlerinden toplamda 200'den ortak tomar insan katılıyor. Şunu da bilhassa ifşa etmek lazım; araştırmalara mucibince turizmde insanoğlu destinasyon seçerken yüzdelik 80 bakımından gidecekleri kavuşum gastronomi haritasını da niteliklerini de inceliyorlar. Adana'nın bu anlamda da baş döndürücü lakin baş döndürücü avantajlı ortak konumda bulunduğunu da ifşa etmek istiyorum." dedi.

Bakan Kasapoğlu, Uluslararası Adana ezgi Festivali'nin sürdürülebilir aş damı mottosu mesajı ilkin kazanmak kıl payı sert baş döndürücü manada ehemmiyetli bulunduğunu aktardı.

Festivalin gündemlerinden birinin de kullanılmamış atılan konusunu bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Festivaldeki hepsi ambalaj ve besin atıklarını ayrıştırarak ortak art tahavvül işlemine editör tutulması da kullanılmamış atılan noktasına ehemmiyetli ortak adımdır. Türkiye'de meydana getirilen festivaller içinde minimum karbon fut izine ehil bulunan düzenleme olması da alkışlanacak, ölçüm edilecek ortak konudur. Ayrıca onun düşüncesince de kutlama ediyorum. Tüm bu hassasiyetlerden, gayretlerden ve buradaki sürdürülebilirlik vurgusu ve çalışmasından çevre ilkin Valiliğimizi, emeği güzeşte herkesi, hepsi katılımcıları bu vesileyle gine selamlıyorum. Festivalimizin yararlı olmasını diliyorum." niteleyerek konuştu.

Diğer konuşmacılar

Vali Süleyman Elban da bu sene 6'ncısını düzenledikleri festivali zımni şekilde rastgele sene ortak evvelkinden elan şümullü biçimde gerçekleştirmeye hız gösterdiklerini dile getirdi.

Festivale elçi sayısının artarak bitmeme ettiğini tamlayan Elban, şunları kaydetti:

"Niye Adana'da ezgi festivali gıllıgışlı olmaktadır ve ya niçin baş döndürücü dikkat görüyor? Çünkü bu aş damı baş döndürücü kadim, çelimli ortak mutfak. Hem yüzyıllardan bu yana nice coğrafyadan mevrut kültürlerle beraberce onların aş damı kültürü de burada mütekâsif ve Adana mutfağını meydana getirmiş. Yine yüksek Allah bu coğrafyaya o derece baş döndürücü bilinçlilik kader etmiş ki sıfırdan 3 bin 200 metreye derece nice ürüne doğrusu bozkır ürününden tutun da tropik ürünlere derece nice ürüne sahip. Bunların minimum 400 üstünde tam sayı ise endemik nebat türünde. Bu derece varlıklı mutfağı destekleyen de hakeza ortak coğrafyası ve hakeza ortak nebat örtüsü, ekincilik ürünü, verim çeşitliliği var. Dolayısıyla mutfağı güçlü, tarımı güçlü, mahsulat çelimli lakin rastgele şeyden evvela insanı sıcak, insanı samimi, insanı misafirperver, halis muhlis bunlar ortak araya ulaşınca bu kentte ezgi festivali gerçekten oluyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da şehrin ortak fasıl durağanlaştığını, art gittiğini, akıbet 3-5 senedir atağa kalktığını, Adana'nın şu anda sineması, sanatı, kültürü, turizmi ve lezzetleriyle konuşulduğunu anlattı.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, şehremaneti şekilde şehrin gastronomi kültürüne dünkü ortak bedel halkası katmak kıl payı Yüreğir Millet Bahçesi'nde en çağdaş Deneyap Mutfak Eğitim Atölyesini hizmete açacaklarını, burada şehrin lezzetlerini ve bu lezzetlerin aşırı sunumlarını öğrenecek dünkü ustalar, şefler ve garsonlar yetiştireceklerini tabir etti.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de festivalde üç çağ süresince kente saf hepsi lezzetleri misafirlere sunacaklarını kaydetti.

Mangal ateşi yakıldı

Konuşmaların arkası esna Bakan Kasapoğlu, öteki seremoni düzeni üyeleriyle mangal ateşini yaktı. Ardından Kasapoğlu, ortak şefle sahnede kızarttığı taş kadayıfı katılımcılara ağırlama etti.

Bakan Kasapoğlu, festival dalında planlı Spor Toto Muaythai Süper Ligi finallerine katılacak sporcularla buluştu.

Kasapoğlu elan sonraları Kozan Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler