USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suriyeli kadının 3 çocuğuyla zorlu yaşam mücadelesi

Afyonkarahisar'da canlı Suriyeli kadının 3 çocuğu ile yaşamış bulunduğu habbe elektrik, su ve doğalgazı alevlenmiş geçimsizlikten çevre ayrılmak istediği kocası çeşidinden kestirildi. Talihsiz kadın, geçtiğimiz aylarda kendisini zedelenmek etmiş bulunduğu düşüncesince pol

Suriyeli kadının 3 çocuğuyla zorlu yaşam mücadelesi
02-12-2022 02:08

Yaklaşık 10 sene geçmiş Suriye'deki iç savaştan kaçarak kocası Samir T. (41) ve 3 çocuğu ile Türkiye'ye sığınan Muna T. (36) isminde kadın 7 sene geçmiş Afyonkarahisar'a yerleşti. 1 sene geçmiş ailesi ile Türk vatandaşlığı da düzlük kadının hayatı, kocasının ayrı müşterek evinin bulunduğunu öğrendiği 1 sene öncesinde allak bullak oldu. Aralarında yaşanmış olan tartışmalardan ötürü kocası Samir T.'nin kendisi ile baş başa devir zamane çocuklarına da hız uyguladığını öne devam eden Muna T., geçtiğimiz Temmuz ayında kocasının kendisini trajik halde zedelenmek ettiğini söyledi. Darp vakasının arkası sıra mevrut suç duyurusu üzerinde ve kadının şikâyeti ile harekete güzeşte Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne ilişkin ekipler, Samir T.'yi gözaltına alarak ifadesini aldı. Samir T. üzerinde savcılıktan da tenkil sonucu çıktı. Yaşananların arkası sıra Muna T., alevli geçimsizliği esbabımucibe göstererek Samir T.'den ayrılmak düşüncesince avukatı yoluyla sorun açtı.

Sonunun İstanbul'da kucağında bebeği ile öldürülmüş Suriyeli kadın kabil olmasından korkuyor

Muna T., kocasına ayrılma davası açtıktan sonradan yaşamının müşterek güzel allak bullak bulunduğunu dile getirerek, yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Sonunun, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultangazi'de kardeşi çeşidinden kucağında bebeği ile öldürülmüş Suriyeli Hatice Hacı kabil olmasından korktuğunu, zira kocasının ayrılma sonucu almış bulunduğu düşüncesince edisyon hazırlamaya başladığını dile getirdi. Muna T., “Eşim aşırı görgüsüz müşterek insan. Kendisinden müşterek obje istenildiği zaman, zorunlu gereksinimlerimizi caba karşılaması yerinde bile aşırı sinirlenir ve buna hızlı alın gelirdi. Çok pintiliğinden, cimriliğinden ötürü da bizlere rahat, erinç vermiyordu. Kendisi ile tartıştığımızda evden giderdi, bazı bazı aylarca gelmezdi. Bir sene geçmiş keşfettim ki bizim kaldığımız habbe haricinden ayrıksı müşterek ev şimdi kiralamış ve kendisi orda kalıyormuş. Boşanma davasını açmadan 2 ay öncesine derece kendisi elhak evi bırakma etmişti, ego de bundan hakeza akıbet evreye geldiğimde ötürü ayrılma davası ayırmak mecburiyetinde kaldım. Çünkü harcamalarımızı karşılamıyor kılıç fıkdan içinde yaşıyorduk. Oğlum çalışmasına karşın aylığını kendisi alırdı. Sırf bizlere dünyalık gelmesin niteleyerek oğlanın harçlığını değgin kısardı” dedi.

“Biz çocuklarla bu soğuklarda doğalgaz olmadan evde yaşamaya çalışıyoruz”

Dava açtıktan sonradan kocasının namına ve çocuklarına alın şimdi müşterek tomar öfkelendiğini dile getiren Muna T., hemen sonra yaşadıklarını şu halde anlattı:

“Ben davayı açtıktan sonradan bundan bilgili oldu, beni gelip zılgıt etti, ‘evden seni çıkaracağım elektriğini, suyunu, doğalgazını keseceğim, seni sokaklarda süründüreceğim, fakat müşterek şartla şayet bana taahhütte bulunup bana eksiksiz adalet ve hukuklarını feragat edersen evlatları da bana bırakırsan devir seninle boşanırım' niteleyerek tehditte bulunuyor. Zaten tehdidinden sonradan ev sahibini bana gönderip, evden çıkmamı istediler bozulmamış olsun komşularım aracılıyla evde yeniden kaldım. Abonelikleri erkeğimin hesabına bulunduğu düşüncesince elektriği kesti, suyu kesti, doğalgazı kesti. Sonradan çocuklarım yalıtım olmaması zımnında hastalanmıştı 2 ıvır zıvır yavrum mevcut benim. Onlar da soğuktan etkilenerek haftalarca yatakta hastalanmış yatılar. Biz çocuklarla bu soğuklarda doğalgaz olmadan evde yaşamaya çalışıyoruz.”

“Can güvenliğim yok”

Kocasının ailesini namına alın kışkırttığını ve sonsuz telaşlı bulunduğunu kaydeden Muna T., “İmzalatıp isteyip de bana kâğıdı imzalatmadığından sonradan ağabeyime gidip ‘Muna müşterek adama aşık, o koca düşüncesince benden boşanacak ve o erkekle evlenecek. O sebepten dolayı sizde er bezi (kınanma endişesi) bulunmayan mu, sizde hicap bulunmayan mu kardeşinizi hakeza bekâr bırakıyorsunuz? Onun işini halletmeniz gerekirdi. Benim kulağıma anca sözler geldi. Ailemden ego çekiniyorum, korkuyorum kendisinden de korkuyorum zira dirilik güvenliğim bulunmayan bu vaziyette diyor. Biliyorum o aşırı asılsız söyler ve nice kişiyi kımıldatma ayar ve beni kıygın edecek ve beni katledecek niteleyerek bekliyorum elhak ve ondan da korkuyorum diyor” dedi.

“Elektrik, su ve doğalgaz sıfır evde yaşam mücadelesi veriyorlar”

Yaşadıklarının müşterek akıbet bulmasını ve bundan hakeza erinç istediğini laflarına ekleyen Muna T., açıklamalarını şu halde sürdürdü:

“8 senedir kendisinden çektiğim bu az senenin bitmesini istiyorum. Çocuklarımla zat başıma berhayat olmak istiyorum. Ben tutunacak tek dalım bulunmayan türel olarak, toplumsal şekilde ve şefkatlilik şekilde ego Türk kadın derneklerinden, Türk makamlarından Allah rızası düşüncesince iane bekliyorum. Psikolojik şekilde kılıç elhak yıkılmış durumdayız. Hala beni ve çocuklarımı zılgıt yazar öldüreceğini yahut bizi süründüreceğini yahut 'bunlar sizin güzel günleriniz, siz şimdi neler göreceksiniz' niteleyerek tehditler de savurmadığı devir yok."

Öte taraftan dinç kadın, elektrik, su ve doğalgazın ekşimik bulunduğu evde komşularından çekmiş bulunduğu gezgin kablo ile yalıtım ihtiyacını, piknik tüpü ile de aşındırmak gereksinimlerini karşılamaya çalışıyor.

Gökten Ceylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler