USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Spor tesisleri, iane malzemesi alma merkezi oldu

Spor kulüpleri ile federasyonları, futbol statları, spor salonları ve tesislerini Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar düşüncesince iane alma merkezi kendisine kullanıyor.

Spor tesisleri, iane malzemesi alma merkezi oldu
08-02-2023 15:08
İstanbul

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen depremin arkası sıra harekete sabık kulüpler, statlarını ve tesislerini iane kaydetme merkezine dönüştürdü.

Sosyal iletişim araçları hesaplarından açıklamada mevcut kulüpler, vatandaşlardan gıda, ısıtıcı, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, hıfzıssıhha setleri, kışlık kıyafet, hab tulumu, bot, powerbank, jeneratör, empermeabl ve döşek kabilinden acele gerekseme maddelerini statlara getirmesini istedi.

AFAD'ın başlatmış olduğu iane kampanyası kapsamında spor kulüplerinin çağrısına kulan verici vatandaşlar, acele gerekseme listesindeki maddeleri İstanbul'da başta Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın statları ile tesislerine götürdü.

Kulüpler icra ettikleri açıklamada, bütünlük namına yardımların çabuk ve bedava toplanabilmesi düşüncesince birbirlerinin stadyum ve tesislerini de bulunak namına gösterdi.

Galatasaray, 18. tırı yola çıkardı

Yardım kampanyasını evvel başlatan kulüplerden bulunan Galatasaray, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Nef Stadı, Anadolu Yakası'nda ise Taçspor Tesisleri'nde iane topladı.

Başkan Dursun Özbek, yöneticiler, personel ve sporcuların da iane kampanyasında deli dolu gösteriş almış olduğu sarı-kırmızılı kulüp, bu sabaha denli 18 tırı deprem sahasına gönderdi.

Galatasaray'da Sportif AŞ. Başkan Vekili Erden Timur ile futbol ekibi kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu, Hatay'a tedricen iane malzemelerinin dağıtılmasına dayanaklık etmek verdi.

Fenerbahçe, 9 tır dolusu iane topladı

"Yaraları her daim beraberce saracağız." sloganıyla akım fail Fenerbahçe Kulübü, deprem sahasına 9. iane tırını gönderdi.

Ülker Stadı'nı iane kaydetme merkezi durumuna getiren Fenerbahçe, sporcularının da çalışmalara katılmasıyla birleşen acele iane malzemelerini deprem sahasına yolladı. Sarı-lacivertli kulüp, dakika gün ortası vakti saatlerine denli 9 tır dolusu malzeme yola çıkardı.

Beşiktaş'ın merkezi Vodafone Park oldu

Beşiktaş Kulübü, stadı Vodafone Park'ı iane kaydetme merkezi durumuna getirdi.

Kulübün çağrıları dair aşırı sayıda vatandaş, dirimsel ciddiyete eş gerekseme malzemelerini stattaki Deprem Yardım Merkezi'ne gönderdi.

Gönüllülerin katkısıyla cemaziyelevvel şeb ezanı saatlerine denli statta tasnifleme ve paketlene işlemleri tamamlanan 2 tır dolusu gerekseme malzemesi, deprem sahasına gönderildi.

Ayrıca Vodafone Park'ta müşterek araya mevrut 120 siyah-beyazlı taraftar, kontrol ve istirdat çalışmasına eklenmek düşüncesince Hatay'a gitti.

Tesisler, depremzedelere açıldı

Spor kulüpleri, valilikler ve AFAD'ın koordinasyonunda tesislerini depremzedelerin kullanımına açtı.

Trabzonspor Kulübü, Özkan Sümer Futbol Akademisi ve Kadir Özcan Tesisleri'ni depremde aileleri dokunca gören, tahaffuz gereksinim duyan 8-17 gözyaşı arasındaki ufaklıklara tahsis ettiğini duyurdu.

Antalyaspor Kulübü, Corendon Airlines Park Antalya Stadı, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri, Hasan Subaşı Tesisleri, Antalya Spor Salonu'nun depremzedelere açıldığını bildirdi.

Konyaspor Kulübü, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki locaları depremden etkilenen vatandaşların kullanımı düşüncesince düzenledi. Locaları döşek ve asliye gerekseme maddeleriyle düzenleyen kulüp, başkaca deprem sahasına 100 skor taşımalık ev gönderdi.

Giresunspor Kulübü, gönüllülerin katılımıyla Çotanak Spor Kompleksi'nde birleşen iane malzemelerini paketleyerek deprem sahasına ulaştırdı.

Mağazalardaki kışlık giysiler gönderildi

Bazı spor kulüpleri, resmi ürünlerinin satılmış olduğu mağazalardaki kışlık mamüllerin tamamını deprem sahasına bağışladı.

Trabzonspor, İstanbul Başakşehir ve MKE Ankaragücü kulüpleri, mağazalarındaki dört başı mamur atkı, bere, sweatshirt, montgomer kabilinden ürünleri depremzedelere ulaştırılmak kıl payı yola çıkardı.

Kayserispor Kulübü ise deprem felaketinden etkilenen vatandaşların faydalanması düşüncesince 2 bin skor kışlık polar, atkı, bere, 1 tır battaniye ve 1 tır elektrikli sobayı deprem bölgelerine yolladı.

Spor salonlarında da iane toplanıyor

Birçok spor federasyonu, içerisinde mevcut spor salonlarını iane almak düşüncesince kullanıyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu, İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda iane malzemesi toplamaya başladı.

Türkiye Voleybol Federasyonu ise Afet Bölgesi Yardım Kampanyası'na dayanaklık etmek özgülemek talip vatandaşların iane malzemelerini İstanbul 50. Yıl Deniz Esinduy Spor Salonu ile Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu girişindeki görevlilere tasdik edebileceğini duyurdu.

Birçok federasyon, hem merkezlerinde bununla ortak bünyesindeki tesislerde iane kaydetme ve tahaffuz hizmeti arz etmek düşüncesince harekete geçti.

Türkiye Jokey Kulübü; Adana, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır'da mevcut hipodromları, depremzedelerin konaklama ile gayrı gereksinimleri düşüncesince açtı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 152 tesiste tahaffuz sağlıyor

Depremin arkası sıra harekete sabık Gençlik ve Spor Bakanlığı, 152 tesisini depremzedeler düşüncesince açtı.

Afetin arkası sıra Osmaniye'ye revan Bakan Kasapoğlu, 34 deneyimsizlik merkezi, 23 ülke ve 95 spor tesisi peyda etmek kıl payı 152 tesiste 150 binden müşterek tomar vatandaşın konakladığını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler