USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

PTT’nin 2030 gayesi filosunun yüzdelik 80'ini elektrikli vasıtaya dönüştürmek

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 2030 yılına denli filolarındaki vasıtaların yüzdelik 80'ini elektrikli vasıtaya dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

PTT’nin 2030 gayesi filosunun yüzdelik 80'ini elektrikli vasıtaya dönüştürmek
08-10-2022 16:01
İstanbul

Fosil mahrukat kullanımı, toptan ısınmaya illet bulunan limonluk gazı salımının artmasındaki en ehemmiyetli faktörlerden bir tanesi şekilde gösteriliyor. Amerika Çevre Koruma Kurumuna (EPA) layıkıyla averaj ortak binek araç, atmosfere yılda kestirmece 4,6 titrem karbondioksit salıyor. Bu salımı kısıntı noktasında taşıl yakıtla etkin vesait alegori elektrikli araçlara kalkınmak şişman ehemmiyet taşıyor.

Elektrikli araçlar, yükleme edilebilen bataryalarıyla hem saf kaynakları tüketmiyor aynı sürede atmosfere dokuncalı saf kavara salımında bulunmuyor. Bu sebeple mekân ve iklim kirliliğinin azaltılması namına bütün dünyada bulunduğu üzere Türkiye'de de elektrikli araçlara dikkat değişik artıyor.

Lojistik faaliyetleri, erişim kaynaklı karbon emisyonunda ehemmiyetli ortak hisse tutarken bu bölgede çalışkanlık yayınlayan kurumlardan PTT, filosuna katmış bulunduğu elektrikli araçlarla dikkati çekiyor.

9 Ekim Dünya Posta Günü nedeniyle kurumun mekân odaklı emekleri karşı AA muhabirine açıklamalarda mevcut PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, karbon salımını kısıntı hedefleri doğrultusunda elektrik, su, saf gaz, taşıl mahrukat ve sert mahrukat kullanımında aşırı ağır azaltmalara gittiklerini belirtti.

Gülten, şu şekilde bitmeme etti:

"Bunun indinde paketleme ürünlerimizin az hâlâ hepsi geri dönüştürülebilir malzemelerden üretiliyor. Aynı sürede kol teşkilatı şekilde devletimizin yazışma acı yönünde da ortak görevimiz var. Evrakın ortak yerden ortak yere taşınması bizim görevimiz. Burada aşırı ağır ortak döküman hareketi vardı. Ulusal elektronik bildirim sistemini kurduk. Böylece tebligatların kağıtlar üstünden değil elektronik ortamdan gitmesini sağlayarak aşırı ağır ortak kâr sağladığımızı düşünüyorum."

Kurumun taşıt filosunu elektrikli araçlara dönüştürmenin, karbon salımını kısıntı hedefli çalışmalardan bir tanesi bulunduğunu dile getiren Gülten, "Elektrikli araçların, maliyeti 8 kata denli indirdiğini görüyoruz zira bunların hizmet maliyetleri taşıl yakıtlı araçlara layıkıyla aşırı hâlâ az. Aynı sürede mahrukat maliyetleri de cazibe tercih ettiğimiz düşüncesince aşırı azalıyor." dedi.

Elektrikli taşıt filosu

Elektrikli taşıt filolarının dü tekerli motosiklet, üç tekerli üçteker ve dört tekerli araçlardan oluştuğu bilgisini paylaşan Gülten, bu vasıtaların yararlanma alanlarının, bulundukları alanların şartlarına layıkıyla değiştiğini, söz gelişi ıvır zıvır ortak taşıt olması yardımıyla skuterin, hem otopark yeri ika dair aynı sürede derin trafikte suhulet sağladığını aktardı.

8 saatte yükleme olan, saatte 20-25 kilometre çabucak gidebilen elektrikli skuterlerin sayısını 500’e çıkardıklarını vurgulayan Gülten, "İstanbul'da 150, Ankara'da 100 ve Adana, Antalya, Kayseri, Konya, Kocaeli, İzmir üzere büyükşehirlerimizin hepsinde minimum 30'ar aracımız bulunuyor. Bu elbette elden büyükşehirlerle hudutlu kalmayacak, bunu piyon dağıtıcılarımızın bulunduğu nice kentte yaygınlaştırmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"PTT şekilde elektrikli taşıt ağımızı evren ile beraberce kılıç de yetiştirmek istiyoruz. 2030 yılına denli taşıt filomuzun yüzdelik 80’ini elektrikli vasıtaya çevirmek istiyoruz." diyen Gülten, elektrikli vasıtaların hâlâ evren genelinde aldığı kadar yaygınlaşmamış olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Şu anda sınama gayeli tercih ettiğimiz elektrikli vesait toplamda 285 bin kilometreyi devirdiler, nedeniyle bundan böyle hâlâ da yaygınlaşacaklarını bekliyoruz. Bu ortak enfrastrüktür meselesi, hızla gelişen teknolojinin gelişme göstermesi meselesi. Fosil yakıtlı araçlarla nerede, elbette üleştirme yapacağımızı aşırı güzel biliyoruz fakat elektrikli araçlarla bunu öğrendik, öğrenmeye çalışıyoruz. Daha da geliştireceğiz inşallah."

Elektrik üretiminin saf ortak üretimle mi yok ise taşıl mahrukat kullanılarak mı yapıldığının kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Gülten, "Ülkemizde de bu açıdan ortak değişim, inkılap var. Çevreci cazibe üretimine geçiyoruz. Elektrikli araçlarımızı yükleme ederken de dünyaya hâlâ az dokunca özgülemek istiyoruz." niteleyerek konuştu.

9 Ekim Dünya Posta Günü

PTT'nin 1840 yılında, kısaca Dünya Posta Birliği'nden hâlâ evvela müesses ortak kol teşkilatı bulunduğunu ve bu birliğin müessis üyeleri ortada arazi aldığını hatırlatan Gülten, şunları kaydetti:

"Dünya Posta Birliğinin evvela anlaşmasının yapıldığı devir 9 Ekim 1874. Biz de 9 Ekim'i Dünya Posta Günü şekilde kutluyoruz. Dünya Posta Birliğinin akıbet fasıl başkanlığını kılıç yaptık Türkiye olarak. Başarılı ortak fasıl geçirdik aşırı şükür. İçerisinde bulunduğumuz çatı da filhakika bizim hem kol donanması ve kol teşkilatları içindeki tarihimizi özetleyen ortak bina. Dünyada örneği aşırı az bulunan, kol işi düşüncesince ilkin müesses yapılar aşırı az ve bunlar da zamanı kalıt şekilde nice ülkede saklanıyor. Bizim de Sirkeci postanemiz bu açıdan hem tarihimizi tabir ediyor aynı sürede arsıulusal ortak yapılış bulunan Dünya Posta Birliği içindeki altın yerimizi anlatıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler